Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

21 daagse autorondreis Zuid Afrika West kust en wijnlanden

 

21 DAAGSE AUTORONDREIS ZUID AFRIKA "WEST KUST & WIJNLANDEN"
  • Vanaf: € 1325- p.p. incl. autohuur, overnachtingen en maaltijden.

Bezoek het typische West kust dorpje Langebaan met o.a. een bezoek aan het Langebaan Nationaal Park, welke o.a. bekend staat om de schitterende wilde bloemen in het voorjaar en de historische dorpjes Clan William en Tulbagh. Ook de wijnlanden worden niet vergeten met bekende dorpjes als Franschhoek en Stellenbosch maar ook minder bekende wijndorpjes als Wellington en Tulbagh.

Reiscode: AOL 103

 


Dag 1 Kaapstad 
Aankomst in Kaapstad en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Zuid Afrika en transfer naar het guesthouse in Kaapstad.  Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie A: Sweet Ocean View guesthouse - standaard kamer
Accommodatie B: An African Villa - silver kamer
Accommodatie C: Four Rosmead – luxury kamer

Dag 2 Kaapstad 
Na het ontbijt wordt de huurauto afgeleverd bij het guesthouse en is de rest van de dag om uit te rusten van de reis of om Kaapstad te verkennen. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 – 5 Kaapstad
Dagen ter vrije besteding in en rondom Kaapstad. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het historische centrum van Kaapstad, het Victoria en Alfred Waterfront waar ook de boot vertrekt voor een bezoek aan Robbeneiland, de schitterende botanische tuin van Kirstenbosch, gelegen aan de voet van de Tafelberg en natuurlijk een bezoek aan de Tafelberg. Verder kunt u een bezoek aan de pinguïnkolonie in Simon's Town (the Boulders) goed combineren met een bezoek aan het Cape Point Nationaal Park met o.a Kaap de Goede Hoop en Kaap Punt. Op zondag is er in Kaapstad een grote markt waar allerhande Afrikaanse curio worden verkocht, echt heel leuk om te bezoeken. Overnachtingen in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Kaapstad - Langebaan 
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit Kaapstad en rijden via langs de westkust van Zuid Afrika naar het vissersplaatsje Langebaan. Het plaatsje Langebaan is gelegen nabij het West Coast Nationaal Park waar behalve een prachtige natuur ook vele verschillende (water)vogels te zien zijn. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Accommodatie A: At the Rocks - standaard kamer 
Accommodatie B: Le Mahi guesthouse – luxury kamer
Accommodatie C: Harrison’s House – luxury kame
r

Dag 7 Langebaan
Dag ter vrije besteding om Langebaan en omgeving te verkennen. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 8 Langebaan – Paternoster
Vertrek uit Langebaan en rijden naar het leuke vissersdorpje Paternoster. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie A: AH guesthouse - standaard kamer 
Accommodatie B: Paternoster Dunes – luxury kamer
Accommodatie C: Strandloper Boutique hotel – nature or ocean suite  

Dag 9 Paternoster
Volle dag in en rondom Paternoster. Er kan worden geluierd op een van de idyllische strandjes, gewandeld over het strand bezaaid met typische West Coast gekleurde, houten vissersbootjes. Natuurlijk mag een bezoek aan een van de lokale restaurantjes niet ontbreken waar vanzelfsprekend vis en rock lobster op het menu staat. Probeer ook een de “bokkoms”, een typisch streekgerecht van droogde, gerookte en gezouten vis. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 10 Paternoster - Clanwilliam 
Vanmorgen na het ontbijt vertrekken uit Paternoster en rijden via leuke binnendoor route naar Clanwilliam. Clanwilliam is een leuk, typisch Afrikaans dorpje met prachtige oude, historische gebouwen waaronder 7 Nationale Monumenten. Verder is er een prachtige natuur en zijn er vele wandel en watersport mogelijkheden oa. bij de Clanwilliam dam. Verder staat de plaats bekend om de Rooibos thee die hier in deze omgeving verbouwd wordt en het prachtige achterland waar bushman rotsschilderingen te zien zijn. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie A: Saint du Barry guesthouse – standaard kamer
Accommodatie B: Ndedema Lodge – luxe kamer
Accommodatie C: Bushmanskloof Retreat – deluxe kamer (inclusief volpension en activiteiten)

Dag 11 - 12 Clanwilliam 
Dagen ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Overnachtingen in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 13 Clanwilliam - Tulbagh 
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit Clanwilliam en rijden we naar Tulbagh. Tulbagh is in 1969 door een aardbeving grotendeels verwoest. Vandaag de dag zijn alle historische gebouwen weer tot hun oude glorie gerestaureerd en zijn er verschillende musea. In de omgeving zijn ook acht, vrij onbekende wijnhuizen die echter een wijn produceren van een hoge kwaliteit zoals o.a. de Estate Twee Jonge Gezellen en Saronsberg. Bezienswaardigheden zijn o.a. de oude Church Street met de vele prachtige oude en historische gebouwen. Wandelmogelijkheden en een nabij gelegen golfcourse behoren ook tot de mogelijkheden. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Accommodatie A: De Oude Herberg of Tulbagh Country Guest House – standaard kamer
Accommodatie B: Rijks Country hotel – luxury room
Accommodatie C: Bartholomeus Klip Farmhouse - luxury kamer (op basis van volpension en activiteiten)

Dag 14 – 15 Tulbagh 
Dagen ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Overnachtingen in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 16 Tulbagh - Wellington 
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit Tulbagh en rijden via een prachtige route naar Wellington. Wellington is gelegen in een vallei aan de voet van de Groenberg en werd ca. 300 jaar geleden gesticht. Het is rijk aan monumenten zoals bijvoorbeeld de Nederlands gereformeerde kerk. Verder is Wellington bekend om de verschillende wijnhuizen, droogvruchten en olijven boerderijen. Vanuit Wellington kan ook het nabij gelegen plaatsje Paarl worden bezocht. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie A: Oude Wellington Lodge- standaard kamer
Accommodatie B: Dunstar guesthouse - superior kamer
Accommodatie C: Grand Dedale Country House – Elegant living suite 

Dag 17 Wellington
Dag ter vrije besteding om Wellington en omgeving te verkennen. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.
 
Dag 18 Wellington – Franschhoek
Vanmorgen na het ontbijt rijden naar Franschhoek. Franschhoek staat behalve de exclusieve wijnboerderijen en het Hugenoten monument bekend om de goede restaurants, leuke winkeltjes en een gezellige hoofdstraat. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie A: La Fontaine guesthouse – deluxe kamer
Accommodatie B: Plumwood Inn Country House - standaard kamer
Accommodatie C: Avondrood Guest house - superior deluxe kamer

Dag 19 – 20 Franschhoek
Dagen ter vrije besteding om de omgeving te verkennen of te golfen. Overnachtingen in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 21 Franschhoek - Kaapstad 
Alweer de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. Vandaag nog de gehele dag de tijd om te relaxen of om de laatste souvenirs in te kopen. In de loop van de avond rijden naar de luchthaven van Kaapstad voor het inleveren van de huurauto. 
Einde van het arrangement.

Reiscode: AOL 103

 
 
 
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top