Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

19 daagse avontuurlijke camper rondreis Johannesburg - Livingstone - Johannesburg

 

19 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS "JOHANNESBURG - VICTORIA FALLS"
  • Vanaf: €. 750,00 per persoon bij 6 personen incl. camperhuur en campinggelden

Maak kennis met het diverse Afrika met deze avontuurlijke camperreis door Zuid Afrika, Botswana en Zambia. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), het onbekende noorden van Zuid Afrika met de Venda cultuur, in Botswana bezoekt u het Nata vogelreservaat en maakt u kennis meet de olifanten van het Chobe Nationaal Park (game drive en boottocht). Het hoogtepunt van de reis is het bezoek aan de Victoria watervallen.


Reiscode: AOL 204

 


Dag 1 Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)
Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg. Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u 's middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve. Overnachting op de camping nabij Middelburg. 

Dag 2 Middelburg - Kruger Nationaal Park (Satara) (ca. 410 km/ ca 5 -6 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het beroemde Kruger Park in via het Orpen hek. Bij het ingangskantoor aanmelden, hier kunt u ook een zogenaamde Visitors Guide kopen met gedetailleerde kaarten van het Kruger Park en het boek verteld u wat de beste manier is om het wild te zoeken, met routes, dieren voorbeelden etc. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden voor een avondsafari of een begeleide wandelsafari. Overnachting op de camping van het Satara restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 3 Kruger Nationaal Park (Letaba) (ca. 76 km // 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)
In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder noordwaarts en tegen de middag aankomen bij het Letaba rest camp. Overnachting op de camping van het Letaba restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 4 Kruger Nationaal Park (Shingwedzi) (ca. 135 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder noordwaarts en tegen de middag aankomen bij het Shingwedzi rest camp. Overnachting op de camping van het Shingwedzi restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 5 Kruger Nationaal Park – Tshipise (ca. 165 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit het Kruger Nationaal Park met nog een laatste kans om de BIG FIVE te zien. Rijden door het relatief onbekende gebied van de Venda stammen, een landschap met de typische Baobab bomen, “koppies” (ronde rotsformaties) naar Tshipise. Rest van de middag ter vrije besteding  om de omgeving te verkennen en te baden in de aanwezige mineraalbaden. Overnachting op de camping nabij Tshipise. 

Dag 6 Tshipise – Alldays (ca. 325 km // 4 – 53 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Tshipise en via Louis Trichardt rijden naar de overnachtingplaats van vandaag, het dorpje Alldays. In de middag kan er een game drive worden gemaakt in het Makulu Makete Game reserve of gewoon genieten van de schitterende, typisch Afrikaanse savanne. Overnachting op een camping nabij Alldays.

Dag 7 Alldays
Volle dag om de omgeving te verkennen en game drives te maken. Overnachting op een camping nabij Alldays.

Dag 8 Alldays – Francistown (ca. 415 km // 7 – 7  ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag op tijd vertrekken richting de grens tussen Zuid Afrika en Botswana. Na de grensformaliteiten rijden richting Francistown. De camping van vannacht is gelegen aan de “Old Hunters Road”net buiten Francistown. De namiddag is ter vrije besteding om een bezoek te brengen aan de kleurrijke lokale markt van Francistown of maak ene mooie wandeling naar de Selolwe ruines, een nationaal monument. Overnachting op de camping nabij Francistown.
     
Dag 9 Francistown – Nata (ca. 180 km // 3 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Francistown en rijden naar Nata. In de middag kan een bezoek worden gebracht aan het Nata Bird Sanctuary waar naast vele vogelsoorten ook dieren als hartenbeest, kudu, eland, gemsbok en jakhalzen kunnen worden gezien. Overnachting op de camping van de Nata Lodge.

Dag 10 Nata – Kasane (ca. 315 km // 4 ½ – 5 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Nata en rijden in noordelijke richting naar het plaatsje Kasane, gelegen aan de rand van het bekende Chobe Nationaal Park. In de middag kan een game drive worden gemaakt in het Chobe Nationaal Park of een sundowner cruise over de Chobe rivier met de kans dat u de vele olifanten kunt zien die hier in de avonden uit de rivier komen drinken. Overnachting op de Chobe Safari Lodge camping in Kasane.
 
Dag 11 Kasane – Livingstone (ca. 86 km // 1 ½  – 2 uur rijden exclusief stops en ferry overtocht)
Vandaag vertrekt u naar het plaatsje Livingstone in Zambia. Na de grensformaliteiten rijden naar de overnachtingplaats voor de komende nachten, gelegen aan de Zambezi rivier, slecht 4 kilometer stroomopwaarts van de  beroemde Victoria Watervallen. Overnachting op de camping aan de oever van de Zambezi rivier. 

Dag 12 Livingstone
Volle dag in Livingstone om de Victoria watervallen te bezoeken, een boottocht te maken over de Zambezi rivier op zoek naar de dieren die bij de rivier komen drinken, een bezoek te brengen aan het stadje Livingstone met het Livingstone museum, een leuke lokale markt (Maramba Market) waar alles wordt verkocht van groenten tot stenen kookpotten en leuke souvenirs. Overnachting op de camping aan de oever van de Zambezi rivier.

Dag 13 Livingstone - Kasane (ca. 86 km // 1 ½  – 2 uur rijden exclusief stops en ferry overtocht)
Vertrek uit Livingstone en rijden naar Kasane. Rest van de middag ter vrije besteding. Er kan een bootcruise worden gemaakt op de Chobe Rivier of een begeleide game drive in het Chobe Nationaal Park. Overnachting op de Chobe Safari Lodge camping in Kasane.

Dag 14 Kasane - Gweta (ca. 408 km // 5 - 6 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Kasane na het ontbijt en rijden in zuidelijke richting naar het plaatsje Gweta, gelegen aan de grens met het Makgadikgadi Pans National Park. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting op de camping nabij Gweta.

Dag 15 Gweta
Volle dag om activiteiten te ondernemen in de omgeving van Gweta. Vanuit de camping worden activiteiten (tegn betaling) georganiseerd als  een meerkat experience, een Batswana cultural village bezoek, een bezoek aan Nxai Xini Pan. Overnachting op de camping nabij Gweta.
   
Dag 16 Gweta – Palapye (ca. 455 km // 6 – 7 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Gweta en rijden in zuidelijke richting naar Palapye. In de omgeving van Palapye zijn verschillende excursie mogelijkheden zoals het Khama Rhino Sanctuary en de Tswapong Hills, de Moremi Gate watervallen en de Palapye ruines. Overnachting op de camping in Palapye.   

Dag 17 Palapye – Pilanesberg (ca. 420 km // 6 ½ – 7 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Palapye en rijden in zuidelijke richting naar de grens met Zuid Afrika. Na de douaneformaliteiten verder rijden naar richting het Pilanesberg Nationaal Park. Overnachting op de camping in het Pilanesberg Nationaal Park.  

Dag 18 Pilanesberg
Volle dag om het Pilanesberg Nationaal Park te bezoeken en game drives te maken in het park. Overnachting op de camping in het Pilanesberg Nationaal Park.  

Dag 19 Pilanesberg – Johannesburg depot (ca. 215 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de loop van de dag (voor 16.00) rijden naar het depot  van de camperverhuurmaatschappij voor inleveren van de camper en een transfer naar de luchthaven van Johannesburg.

Reiscode: AOL 204

 
 
 
 
Meerlanden-reizen
Logo_AfrikaOnline_meerlandenreizen

Beste reiziger,
U ziet hier een beperkte selectie van ons reisaanbod. Heeft u andere wensen of wilt u uw eigen reis samenstellen? Dat kan, laat het ons weten, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Landen info >>>
Top