Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

24 daagse autorondreis Zuid-Afrika en Swaziland Noord naar Zuid

namibie_lodge_safari

 

24 DAAGSE AUTORONDREIS ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND “NOORD NAAR ZUID”
  • Vanaf: € 1595,- P.P. incl. autohuur, overnachtingen en ontbijt 

Veelzijdige reis met alle hoogtepunten van Zuid Afrika. De route volgt langs o.a. de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park, Swaziland, de St.  Lucia Wetlands en de Indische Oceaan. Bezoek het Addo Elephant Nationaal en via de schitterende Tuinroute en de struisvogel hoofdstad Oudtshoorn rijden naar het historische Kaapstad.

Reiscode: AOL 104

 


Dag 1 Johannesburg - Hazyview
Aankomt in Johannesburg en na de douaneformaliteiten in ontvangst nemen van de huurauto.  Daarna vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar Mpumalanga. Onderweg kan gestopt worden voor de lunch in Pilgrim’s Rest, een oud mijnwerkersstadje en tegenwoordig een openluchtmuseum. Na de lunch en het bezoek aan Pilgrim’s Rest verder rijden naar Hazyview en uw guesthouse. In de middag kan er lekker worden geluierd aan het zwembad of er kan een bezoek worden gebracht aan de Shangaan Village (een lokaal cultureel dorpje). Hier kan een tour worden gemaakt en kan er kennis worden gemaakt met de Shangaan bevolking en hun cultuur. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 380 km)  

Accommodatie A: Idle & Wild B&B (standaard rondavel)
Accommodatie B: Porcupine Ridge guesthouse (superior kamer)
Accommodatie C: Tanamera Lodge (luxury chalet) (incl. diner)

Dag 2 & 3 Hazyview 
Dagen ter vrije besteding om de omgeving verkennen. Een must is natuurlijk de bekende Panorama route. Via Graskop naar de Blyde River Canyon (de op drie na grootste Canyon ter wereld), onderweg kan een bezoek worden gebracht aan o.a. God’s Window en de Bourke Luck Potholes. Als er nog voldoende tijd is kan er ook nog een bezoek worden gebracht aan het Cheetah onderzoekscentrum in Hoedspruit. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Hazyview – Kruger Park of Privé Game Reserve
Na het ontbijt vertrek uit Hazyview en rijden naar het Kruger Nationaal Park (voor keuze A) en naar het Private Game Reserve voor keuze B + C). Het privé reservaat is gelegen naast het Kruger Nationaal Park en biedt een perfecte kans om de “ Big 5” te zien. De Big 5; de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel komen hier voor naast natuurlijk vele andere dieren zoals de zebra, giraffe, vele soorten antilopen en vogels. Als u kiest voor het verblijf in het Kruger Nationaal Park maakt u game drives in eigen auto of georganiseerd vanuit het restcamp met begeleiding van een game ranger (niet inclusief in de reissom) Als u kiest voor een verblijf in het privé wildpark C dan zijn begeleide game drives inclusief. Game drives (tocht in open landrovers op zoek naar wild) worden gemaakt in de ochtend en namiddag onder begeleiding van een professionele gids. Overnachting in een tweepersoons restcamp bungalow - tweepersoonskamer (Thornhill) of tweepersoons luxe kamer, (Naledi) en natuurlijk met eigen badkamer op basis van ontbijt, lunch, diner en game drives (voor keuze C). (ca. 100 km)  

Accommodatie A: Kruger Nationaal Park (tweepersoons zelfcatering bungalow) (logies) excl. R280,- entreegeld p.d.
Accommodatie B: Thornhill Safari Lodge (incl. ontbijt, lunch en diner en begeleide natuurwandeling)
Accommodatie C: Naledi Bush Camp (luxury kamer) (incl. ontbijt, lunch, diner, game activiteiten) excl. R150,- levy

Dag 5 Kruger Park of Privé Game Reserve
De hele dag ter vrije besteding om te genieten van de “ bush” en het maken van game drives. Overnachting in een tweepersoons restcamp bungalow - tweepersoonskamer (Thornhill) of tweepersoons luxe kamer, (Naledi) en natuurlijk met eigen badkamer op basis van ontbijt, lunch, diner en game drives (voor keuze C).

Dag 6 Kruger Park of Privé Game Reserve - Swaziland 
Na een vroege game drive en een ontbijt vertrek uit het Kruger of Privé Game Reserve en rijden in zuidelijke richting naar de grens van Swaziland. Het beste is om te lunchen aan de grens bij het Matsamo Cultural Village. Na de lunch verder rijden richting Pigg’s Peak. Hier bij Pigg’s Peak kun je goed zien waarom Swaziland ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd. Na Pigg’s Peak verder rijden richting uw overnachtingadres. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 320 km)  

Accommodatie A: Mlilwane Wildlife Sanctuary (beehive hut)
Accommodatie B: Phophonyane Falls Eco Lodge (beehive room)
Accommodatie C: Mkhaya Game Reserve (chalet)

(tijdens verblijf in Mkhaya: 1ste dag op basis van diner en ontbijt, 2de  dag op basis van volpension en 2 game drives

Dag 7 Swaziland
Dag ter vrije besteding in Swaziland. Een heerlijke plek om te relaxen aan het zwembad en te genieten van het schitterende landschap. Ook kunnen er game drives en uitstapjes worden gemaakt in de omgeving. Er kan een bezoek worden gebracht aan èèn van de vele lokale marktjes, de Swazi candlefactory (een kaarsen fabriekje waar leuke kaarsen of de Ngwenya Glass Factory. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 Swaziland – St. Lucia
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit het Foresters Arms hotel en rijden in zuidelijke richting via Manzini en Big Bend naar de Golela grens met Zuid Afrika. Via de Mkuze en Hluhluwe rijden naar St. Lucia. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 420 km)

Accommodatie A: Afrikhaya guesthouse (standaard kamer)
Accommodatie B: Lodge Afrique (luxury kamer)
Accommodatie C: KwaLucia Safari Private Retreat (luxury kamer)

Dag 9 & 10 St. Lucia
Dagen ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Greater St. Lucia Wetlands Park waar u o.a. een boottocht kunt maken op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en vele verschillende (water)vogel soorten. Verder kunt u het Hluhluwe Game Reserve bezoeken of een van de culturele Zulu dorpen in de omgeving om kennis te maken met de Zulu cultuur. Overnachtingen in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 11 St. Lucia – Salt Rock
Vanmorgen vertrek uit St. Lucia en rijden in zuidelijke richting naar het gezellige badplaatsje Salt Rock, gelegen aan de Dolphin Coast.  Rest van de dag ter vrije besteding. U kunt de omgeving verkennen of heerlijk luieren aan het zwembad of strand. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 210 km)

Accommodatie A: Le Petite Provence (standaard kamer)
Accommodatie B: Villa L’Apparita (luxury kamer)
Accommodatie C: Canelands Beach Club & Spa (superior sea facing kamer) 

Dag 12 Salt Rock 
Vandaag kunnen kan er lekker worden geluierd of er kan een boottocht worden gemaakt op zoek naar de dolfijnen die hier voorkomen. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 Salt Rock – Durban King Shaka airport – Port Elizabeth - Addo
Vandaag na het ontbijt vertrek uit Salt Rock en rijden naar de luchthaven van Durban (ca. 50 km). Inleveren huurauto en een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Aankomst in Port Elizabeth en in ontvangst nemen van de huurauto en rijden naar het plaatsje Addo (ca. 75 km). Overnachting in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 125 km)

Accommodatie A: Halstead Farm (standaard kamer)
Accommodatie B: The Stable cottage  (standaard kamer)
Accommodatie C: Elephant House (colonial room)

Dag 14 Addo
Dag ter vrije besteding om het Addo Elephant Nationaal Park te verkennen. U kunt in dit park ervoor kiezen zelf te rijden en te zoeken naar het wild (met de opgedane ervaring in het Manyeleti Game Reserve) of u kunt bij het guesthouse een game drive reserveren. (ca. R 450,00 per persoon inclusief drankjes, entreegeld en snacks). Overnachting in een tweepersoonskamer met badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 Addo – Graaff-Reinet
Na het ontbijt vertrek uit Addo en rijden naar Graaff-Reinet. Onderweg kan een bezoek worden gebracht aan het dorpje Cradock. In Cradock zijn een aantal prachtige, historische gebouwen die een bezoek meer dan waard zijn. Na het bezoek aan Cradock rijden via het Mountain Zebra Nationaal Park naar Graaff-Reinet. Rest van de middag om het historische centrum van Graaff-Reinet te bekijken. Overnachting in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 340 km)

Accommodatie A: Villa Reinet guesthouse (standaard kamer)
Accommodatie B: Avondrust guesthouse (luxury kamer)
Accommodatie C: Clifton Country Manor (luxury kamer)

Dag 16 Graaff-Reinet
Volle dag om Graaff Reinet en omgeving te verkennen. Er kan oa. een bezoek worden gebracht aan de Valley of Desolation en het Helen Martin Owl House in Betesda. Overnachting in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 17 Graaff-Reinet - Oudtshoorn
Vertrek uit Graaff-Reinet en rijden via een schitterende route naar Oudtshoorn. In de middag kan er een bezoek worden gebracht aan een struisvogelboerderij of aan de schitterende Cango Caves druipsteengrotten. Overnachting in een tweepersoonskamer met badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 320 km)

Accommodatie A: Ouwe Werf Country House (standaard kamer)
Accommodatie B: 88 Baron van Reede (veranda kamer)
Accommodatie C: Pictures Guest House  (deluxe kamer)

Dag 18 Oudtshoorn
Dag ter vrije besteding om Oudtshoorn te verkennen. Er kan een bezoek worden gebracht aan de Cango Caves, er kan een struisvogelboerderij worden bezocht of er kan een mooie route worden gereden via de Swartberg Pas naar Prince Albert en terug via Meiringspoort. Overnachting in een tweepersoonskamer met badkamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 19 Oudtshoorn - Swellendam
Vertrek uit Oudtshoorn na het ontbijt en rijden via plaatsjes als Calitzdorp (bekend om de droogvruchten en de uitstekende portwijnen), Ladismith en Barrydale naar het historische stadje Swellendam. Rest van de dag ter vrije besteding om Swellendam te verkenen. Swellendam is een gezellig, historisch plaatsje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Breng een bezoek aan het Drostdy openluchtmuseum met de oude Cape Dutch huisjes, het Bontebok Nationaal park of maak een wandeling door het oude centrum. Overnachting in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 250 km)

Accommodatie A: Aan de Oever guesthouse  (standaard kamer)
Accommodatie B: Babette’s B&B (cottage kamer) 
Accommodatie C: De Kloof Country Estate (deluxe kamer)

Dag 20 Swellendam - Franschhoek
Vertrek uit Swellendam en rijden naar Franschhoek. Rest van de middag ter vrije besteding om het gezellige centrum van Franschhoek te bekijken. Er zijn tal van leuke winkels en gezellige terrasjes. Natuurlijk ook verschillende zeer goede wijnhuizen en restaurants. Overnachting in een tweepersoonskamer met badkamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 180 km)

Accommodatie A: Plumwood Inn (standaard kamer)
Accommodatie B: Avondrood guesthouse (standaard deluxe suite)
Accommodatie C: Auberge Clermont ( luxury kamer)

Dag 21 Franschhoek 
Dag ter vrije besteding in en rondom Franschhoek. Er kan een bezoek worden gebracht aan een van de vele wijnhuizen, aan het dorpje Paarl of er kan een dag golf gepland worden op de Bosch en Meer golfcourse gelegen tussen Franschhoek en Paarl.   Overnachting in een tweepersoonskamer met badkamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 22 Franschhoek - Kaapstad
Vertrek uit Franschhoek na het ontbijt en rijden over de Helshoogte bergpas naar Somerset West. Hier kan een bezoek worden gebracht aan de Vergelegen wijnestate, een van de eerste wijnestate van Zuid Afrika en voormalig woonhuis van gouverneur van de Kaap, Simon van de Stel. Je kunt hier heerlijk lunchen onder de 400 jaar oude kamfer bomen in de schitterende tuin rozentuin. Hierna verder rijden naar Kaapstad en het Huijs Haerlem guesthouse en hoewel er in dit guesthouse geen diner wordt geserveerd zijn er veel zeer goede restaurants in de directe omgeving. Overnachting in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. (ca. 180 km)

Accommodatie A: Sweet Ocean View guesthouse (standaard kamer)
Accommodatie B: An African Villa (silver kamer)
Accommodatie C: Four Rosmead (luxury kamer)

Dag 23 Kaapstad
Dag ter vrije besteding in en rondom Kaapstad. Er kan een bezoek worden gebracht aan de V&A Waterfront, de Tafelberg, het Kaapse schiereiland met het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve en de pinguïns bij de Boulders. Verder is er natuurlijk het bruisende centrum van Kaapstad met de vele monumentale gebouwen en de trendy winkelstraatjes. Overnachting in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 24 Kaapstad luchthaven
Vandaag nog de hele dag om de Kaapstad en omgeving te verkennen. In de loop van de avond rijden naar de luchthaven van Kaapstad voor het inleveren van de huurauto en het inchecken op de vlucht naar Amsterdam. 

Reiscode: AOL 104

 
 
 
Drive to Windhoek
Brandberg to Twyfelfontein
Palmwag
Visit Himba Village
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top