Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

7 daagse Tour Kenia - Lodge & Tented Camp Safari

Masaimara_lions_kenia

 

REISSOM 7 DAAGSE TOUR KENIA LODGE & TENTED CAMP SAFARI:
  • Vanaf €. 1730,- per persoon op basis van 2 personen  

 

Een klassieke safari in lodges en tented camps langs alle hoogtepunten van Kenia. Met een mix van lodges en permanente tentenkampen voor een goede combinatie tussen avontuur en comfort. De route voert via de Great Rift Valley naar beroemde wildparken als het Lake Nakuru Nationaal Park, Lake Elementaita en Masai Mara National Reserve.  Een prachtige verscheidenheid aan landschappen en een grote diversiteit aan dieren en vogels.

Reiscode: AOL 602

 


Dag 1 – Nairobi Jomo Kenyatta  Airport                                                         
Aankomst in Nairobi en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Kenia door uw gids en daarna een transfer naar het Eka  hotel (of gelijkwaardig). Onderweg een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari en ontvangst van een informatie pakket. Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis. Overnachting in het Macushla House hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie:  www.macushla.biz

Dag 2 – Nairobi – Amboseli Nationaal Park 
Na het ontbijt een bezoek aan het Nairobi Giraffe Centre waar u deze vriendelijke reuzen meet de hand kunt voeren. vanaf een verhoogd platform. Het Giraffe Centre is het hoofdkwartier van het AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) dat werd opgericht om geld te verzamelen voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde Rothschild giraffe. Na het bezoek aan de giraffes rijden naar het Daphne Sheldrick's Centre waar weesolifantjes worden opgevangen en verzorgd. Daarna een bezoek aan het Karen Blixen museum , een kans om met eigen ogen het huis van Karen Blixen te bezoeken en terug te gaan in de tijd va Out of Africa. Lunch in de Karen Blixen Coffee Garden vertrek uit Nairobi en rijden naar Lake Elementaita.  Lake Elementaita is een van de vele meren die de Great Rift Valley rijk is, een omgeving rijk aan wild en vogelleven. Aankomst bij de Sunbird lodge en na het inchecken tijd om te genieten van de omgeving en het schitterende uitzicht. De Sunbird lodge is een kleine lodge, gelegen op een topje van een heuvel met schitterende uitzicht over Lake Elementaita. Genieten van een typisch Engelse high tea (een gebruik dat is overgebleven van de Engelse kolonisatie). Overnachting in de Sunbird Lodge in een luxury cottage met badkamer op basis van volpension.
   
Voor meer informatie zie: www.sunbirdkenya.com 

Dag 3 – Lake Elementaita (bezoek aan Nakuru Nationaal Park)
Na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar het Lake Nakuru Nationaal Park voor een volle dag game driving. Het park is rijk aan wildlife en staat vooral bekend om de neushoorns (zwart en wit) die hier voorkomen. Er wordt een game drive gemaakt door het Lake Nakuru Nationaal park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de leeuw, buffels, antilopen, zebra’s en een spectaculair aantal vogels. De ochtend is de beste tijd van de dag om de meeste dieren te zien. In de koelte van de ochtend zijn de dieren actief en op zoek naar eten. De picknick lunch wordt gebruikt op een mooi plekje onder de acacia bomen  Na de game drives terug naar de lodge voor een heerlijk verfrissend sundowner drankje terwijl de avond valt. S’ avonds een heerlijk diner. Overnachting in de Sunbird Lodge in een luxury cottage met badkamer op basis van volpension.

Dag 4 – Lake Elementaita – Masai Mara Nationaal Reservaat
Na het ontbijt vertrek uit de Sunbird lodge en de Great Rift Valley en rijden naar de beroemde Masai Mara Nationaal Reserve, het hoogtepunt van deze reis.  Het avontuur begint zodra het park wordt ingereden. Op zoek naar de Big Five en wanneer u in de maanden juli/augustus reist, de migratie van de wildebeesten en de zebra. Het camp voor de komende twee dagen is gelegen aan de oevers van de Talek rivier. Aankomst bij het Mara Leisure Camp tegen lunchtijd en na de lunch tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk komen er dieren drinken bij de rivier of is er een nieuwsgierig nijlpaard te zien. In de namiddag een game drive door de Masaai Mara. Na de game drive een drankje rond het kampvuur en een heerlijk diner. Overnachting in het Mara Leisure Camp in een standaard tweepersoons standaard safari tent op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.maraleisurecamp.co.ke

Dag 5 – 6 Masai Mara Nationaal Reservaat
Wake-up call in de vroege ochtend en op pad voor de eerste game drive van vandaag. In de vroeg ochtend koelte zijn de dieren het meest actief en bestaat er dus de grootste kans dat er veel dieren te zien zijn. Als het te warm wordt en de dieren een plekje in de schaduw gaam zoeken, terug naar het camp voor een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt relaxen in het camp, misschien een verfrissende duik nemen in het zwembad of een plekje zoeken bij de uitkijkpunt met uitzicht op de rivier. Optioneel (en tegen betaling) kan er een bushwalk worden gemaakt met de lokale Moran (Masai krijgers), een bezoek worden gebracht aan een traditioneel Masai dorp of een ballonvaart worden gemaakt over de Masai Mara.   Lunch wordt gebruikt in het camp waarna er een laatste game drive wordt gemaakt door de Masai Mara in de namiddag en avond waarbij er ook een kans betstaat om de nachtdieren te zien zoals het stekelvarken, de bushbaby’s,  het aardvark, de hyena, de genetkat en het luipaard. Na de game drive terug naar het kamp voor een drankjes rond het kampvuur en een heerlijk diner. Overnachtingen in het Mara Leisure Camp in een standaard tweepersoons standaard safari tent op basis van volpension.

Dag 7 – Masai Mara Nationaal Reservaat - Nairobi
Vroeg op om de zonsopgang te zien over de Mara en een heerlijk ontbijt. Daarna spullen inpakken en rijden via de Great Rift Valley terug naar Nairobi. Onderweg wordt nog een stop gemaakt om een foto te nemen van de vallei. Aankomst in Nairobi en transfer naar het Jomo Kenyatta airport of uw hotel in Nairobi. Einde van het arrangement of zoals ze in Kenia zeggen, Safari Njema (goede reis).   

Reiscode: AOL 602 

 
 
 
Kilamanjaro Mountain
Flamingos_at_Lake_Nakuru_Kenia
Giraffe_kenia_sundowner
Game_drive_Karen Blixen_Camp_Kenia
 
Kenia
Amboseli_National_Park_Kenia_AfrikaOnline

Kenia of Kenya (officieel: Jamhuri ya Kenya; Engels: Republic of Kenya), is een presidentiële republiek in Oost-Afrika en lid van het Gemenebest van Naties. Kenia behoort samen met Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Soedan en Somalië tot de 'Hoorn van Afrika'.

Landen info >>>
Top