Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

22 DAAGSE AVONTUURLIJKE 4X4 CAMPER RONDREIS

Discover FunX4 campervan

 

22 DAAGSE “THE FULL CIRCLE” 4x4 CAMPER NAMIBIE RONDREIS:    
  •    Vanaf: € 1085,- p.p. incl. overnachtingen en 4x4 camper

Maak kennis met het diverse Namibië met deze 22 daagse 4x4 camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Namibië zoals de Fish River Canyon (’s werelds 2 na grootste canyon), de wilde paarden in de woestijn bij Aus, de Rode duinen van de Sossusvlei, de ruige wildernis van de Namib woestijn, het historische stadje Swakopmund en op zoek naar de BIG FIVE in het Etosha Nationaal Park.

                                                                                                     

Reiscode: AOL302

 


Dag 1 Windhoek (ca. 22 km// 20 minuten rijden)
Verwelkoming op de luchthaven van Windhoek door een vertegenwoordiger van de campermaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek vanuit het verhuurdepot en rijden op eigen gelegenheid naar de camping nabij Windhoek. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om het centrum van Windhoek te verkennen. Overnachting op de camping nabij Windhoek. 

Dag 2 Windhoek  - Mariëntal (Hardapdam)(ca. 280 km // 4- 4 ½ uur rijden)
Vertrek uit Windhoek en rijden in zuidelijke richting naar Mariëntal. Onderweg krijg u al een heel goede indruk van het natuurschoon van Namibië. Overnachting op de camping nabij Mariëntal.     

Dag 3 Mariëntal – Keetmanshoop (ca. 250 km // 4 - 4 ½ uur rijden)
Vandaag rijdt uw verder naar het zuiden naar het kleine, landelijk gelegen dorpje Keetmanshoop. Dicht bij Keetmanshoop vindt u het  “Quiver Tree Forest” waar ongeveer 300 Alwyn bomen met hun gladde boombast en gele bloemen tegen de dorre woestijn afsteken. Overnachting op een camping nabij Keetmanshoop. 

Dag 4 Keetmanshoop – Fish River Canyon (ca. 145 km // 2 - 2 ½ uur rijden)
Vertrek uit Keetmanshoop  en rijden in zuidelijke richting naar de op twee na grootste Canyon ter wereld, de Fish River Canyon. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 5 Fish River Canyon 
Volle dag ter vrije besteding om de omgeving te verkenen. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 6 Fish River Canyon – Aus (ca. 260 km // 4 ½- 5 uur rijden)    
Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden in westelijke richting naar het dorpje Aus. Nabij dit dorpje bevindt zich ook het bekende “Spookdorp” Kolmanskop en de “Desert Horses”. De camping van vanavond is nabij Aus.

Dag 7 Aus – Namgorab gebergte (ca. 204 km // 3 - 3 ½ uur rijden)
Vandaag gaat u kennis maken met de woestijn van Namibië en bezoekt u het Naukluft Nationaal Park. De hele dag gaat u via prachtige zandwegen, soms wat ruw, de woestijn door tot bij Betta’s Camp.

Dag 8 Namgorab gebergte - Duwiseb (ca. 25 km // 30 - 45 minuten)
Vandaag een korte ritje naar Duwiseb Castle. De middag is ter vrije besteding om het kasteel te bezoeken. Overnachting op de camping nabij Duwiseb Castle. 

Dag 9 Duwiseb – Sesriem (ca. 160 km // ca. 2 ½ - 3 uur rijden)    
Vertrek uit het Namgorab gebergte en rijden naar een bijzondere plaats in de woestijn, het “plaatsje” Sesriem. Vanaf Sesriem kan u een bezoek brengen aan de bekende rode duinen van de Sossusvlei. Overnachting op de camping bij Sesriem.

Dag 10 Sesriem
Volle dag om de omgeving van Sesriem te verkennen en een bezoek te brengen aan de rode duinen van de Sossusvlei. Overnachting op de camping bij Sesriem.

Dag 11 Sesriem – Solitair (ca. 102 km // 1 - 1 ½ uur)    
Vertrek uit Sesriem en rijden naar het plaatsje Solitair. Solitair is bekend geworden vanwege de Nederlandse filmmaker Ton der Lee, die hier 2 jaar heeft gewoond en zijn avonturen heeft beschreven in het boek “Solitair”. Overnachting op de camping van Solitair.

Dag 12 Solitair – Swakopmund (ca. 269 km // 4½ - 5 uur rijden)
Vandaag uw laatste dag rijden over de zandwegen. Rijden door het door het Naukluft Nationaal Park naar het kustplaatsje Swakopmund. Onderweg passert u de Kuiseb Canyon, een schiiterende gebied met prachtige vergezichten. In Swakopmund kunt u heel goed de Duitse invloeden merken aan de historische gebouwen, de stranden en de winkels. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 13 Swakopmund
Dag ter vrije besteding in en rondom Swakopmund. U kunt een rustdag nemen of kiezen uit een van de vele excursie mogelijkheden en activiteiten die worden aangeboden zoals: zeevissen, rijden met quadbikes door de duinen, een ballonvaart, een boottocht, een rondvlucht en nog veel meer. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 14 Swakopmund – Uis (ca. 230  km // 3 ½ - 4 uur rijden)
Door een ruig woestijnsteppen gebied reist u naar Uis en het gebied rond de  Brandberg. Overnachting op de camping nabij Brandberg waar u heerlijke wandelingen kunt maken en zwemmen in het zwembad om heerlijk afkoelen na een dag in de zon.

Dag 15 Uis -  Kamanjab (ca. 200 km // 3½  - 4 uur rijden)
Vertrek uit Omaruru en door de binnenlanden van Namibië rijden naar Outjo. In de middag kunt u een excursie maken naar de Kamanjab Cheetah park of naar de Gelbingen Lodge om een Himba excursie te maken. Overnachting op een camping in Kamanjab.

Dag 16 Kamanjab – Etosha Nationaal Park (ca. 170 km // 3 - 3 ½ uur rijden)
Uw rijdt vandaag over deels onverharde wegen door verlaten natuurgebieden naar het bekende Etosha natuurpark. U heeft 2 dagen om het noordoostelijke deel en de zoutpanen te verkennen. Overnachting op de camping van het Okaukuejo restcamp

Dag 17 Etosha (ca. 70 km)
Dag ter vrije besteding in het Etosha Nationaal Park. Overnachting op de camping van het Halali restcamp.

Dag 18 Etosha (ca. 81 km)
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Halali restcamp naar het Namutoni restcamp te rijden. Onderweg een goede kans om grote aantallen wild te zien. Verder kunt u ook het “Sprokieswoud” bezoeken, een verzameling van de grillige African moringobomen. Overnachting op de camping van het Namutoni restcamp. 

Dag 19 Etosha  - Grootfontein (ca. 230 km // 3 - 3 ½ uur rijden)
Vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden naar het plaatsje Tsumeb. Tijd om Tsumeb te verkennen. In Tsumeb kan een bezoek worden gebracht aan het mijnbouwmuseum, St. Barbara kerk, en het Tsumeb Arts en Crafts Centre voor leuke souvenirs. Daarna verder rijden naar Grootfontein. Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 20 Grootfontein
Dag ter vrije besteding in en rondom Grootfontein. Er kan een excursie worden gemaakt naar een nabij gelegen San (bushman) dorpje, game drives worden gemaakt, wandelingen over de farm of lekker geluierd aan het zwembad.     Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 21Grootfontein - Otjiwarongo (ca. 215 km // 3 ½ - 4 uur rijden)
Vertrek uit Grootfontein en rijden naar Otjiwarongo. Rest van de dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld een excursie te maken naar het Waterberg Plateau of het nabij gelegen Cheetah opvangcentrum. Overnachting op de camping van het Waterberg Plateau Camp.

Dag 22 Otjiwarongo – Windhoek (ca. 350 km // 4 - 4 ½ uur rijden)
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Namibië. In de middag camper inleveren bij de verhuurmaatschappij en een transfer naar de luchthaven van Windhoek.  


Reiscode: AOL 302

 
 
 
Sundowner Namibie
Layout Discoverer FunX4 camper
Giraffe Namibia
Lion couple in windhoek Namibia
 
Namibie
Petrified_Dunes_at_Namib_Dessert

Namibië ligt in Zuid-West Afrika. Namibië grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid-Afrika. Nambië deelt verder nog grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibië is 825.418 vierkante kilometer. Nambië is daarmee ongeveer 20 keer zo groot als Nederland.

Landen info >>>
Top