Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

16 daagse Botswana Kalahari & Delta expeditie groepsafari

Ghanzi_San_Bush

 

16 DAAGSE BOTSWANA KALAHARI & DELTA EXPEDITIE GROEPSAFARI:
  • Vanaf: € 2875,- p.p. incl. overnachtingen en maaltijden.

Een ontdekkingsreis door Botswana met bezoek aan de indrukwekkende Kalahari woestijn, de beroemde Okavango Delta, de wildrijke Nxai Pan, de uitgestrekte Makgadikgadi Pans, de kudden olifanten in het Chobe Nationaal Park en als afsluiting de adembenemende schoonheid van Victoria watervallen.
Een compleet Afrika avontuur!

 

Reiscode: AOL 409     

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN / MAXIMAAL 8 PERSONEN


Dag 1 Johannesburg                                                     
Verwelkoming door de vertegenwoordiger van onze agent en transfer naar de Road Lodge Rivonia voor overnachting. Overnachting in de Rivonia Road Lodge in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies. (hotel) 

Dag 2 Johannesburg – Serowe 
Vertrek uit Johannesburg in de vroege ochtend (ca. 06.30) en rijden in noordelijke richting naar de grens met Botswana. Na de grensovergang passeren we het plaatsje Serowe, de geboorteplaats van de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama. Aankomst in het Khama Rhino Sanctuary, een wildreservaat van ca. 430 hectare grenzend aan de Kalahari zandvelden. Dit gebied bevat verschillende natuurlijke waterbronnen en is bij uitstek geschikt als leefgebied voor de witte neushoorn, de zebra en de wildebeest. In de middag een eerste game drive door de open graslanden van Malema en de Serowe Pans. Overnachting op de camping van het Khama Rhino Sanctuary in een tweepersoonstent. (camping) (lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Khama Rhino Sanctuary
Overnachting: campsite Khama Rhino Sancturay, warmwater douches
Afstand: 630 km, ca. 7 ½ uur rijden exclusief grensformaliteiten & stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 3 Serowe – Centraal Kalahari Game Reserve
Vertrek uit Serowe en rijden naar het Central Kalahari Game Reserve. Het Centraal Kalahari Game Reserve is een van ’s werelds grootste wild reservaten ter wereld (52.800 vierkante kilometer) Bekend van om de verhalen van Mark en Delia Owen in het boek “Cry of the Kalahari”, berucht om de moeilijke leefomstandigheden, de verlatenheid, de ongetemde en onbedorven natuur. De karakteristieke het reservaat zijn uitgestrekte vlakten, zoutmeren en opgedroogde rivierbeddingen. Gedurende de zomermaanden (november tot april), wanneer het kleine beetje water valt, zijn de vlakten groen en trekken ze grote kudden zebra’s, wildebeest, springbok en gemsbok aan. Tijdens de reis volgen we de kuddes en hopen op een ontmoeting met de beroemde Kalahari leeuw. Overnachting op een mooi plekje in de Kalahari woestijn, het zogenaamde “wild camping”. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor het Kalahari Central Game Reserve, ochtend en avond game drives in open 4WD safari auto’s
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: 420 km, ca. 6 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
 
Dag 4–5 Centraal Kalahari Game Reserve
Dagen in het Centraal Kalahari Game Reserve met in de ochtend en namiddag een game drive (ca 3-4 uur). Overnachtingen op een mooi plekje in de Kalahari woestijn, het zogenaamde “wild camping”. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Dag 6 Centraal Kalahari Game Reserve – Maun
Vertrek uit het Kalahari Game Reserve en rijden naar het plaatje Maun. Maun is de vertrekplaats van de meeste Okavango safari’s en is een klein, druk stadje gelegen aan de Thamalakane Rivier. In de middag kunnen inkopen worden gedaan en souvenirs worden gekocht en er kan worden relaxed aan het zwembad van de camping. Diner is op eigen gelegenheid en exclusief in de reissom) Overnachting op de camping in Maun in een tweepersoonstent. (camping) (ontbijt, lunch)   

Overnachting: campsite, warmwater douches, zwembad, restaurant en bar
Afstand: 300 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Optionele excursie: vlucht (1 uur) over de Okavango Delta (ca. EUR 115,- per persoon)

Dag 7 Maun – Okavango Delta
Vertrek uit Maun richting de Okavango delta in open 4WD (4wheel drive safari auto’s) waar we onze lokale gidsen ontmoeten die ons in  de typische Mokoro’s, boten van uitgeholde boomstammen kennis laten maken met de Delta. Onderweg word er gezocht naar wilde dieren en worden wandelingen gemaakt en gezwommen in het heldere water van de Delta. Er wordt gekampeerd op een mooi plekje op de oevers en op afgelegen eilandjes in de Delta. Overnachting op een mooi plekje in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entreegeld Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en avond game walk met lokale gidsen
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: ca . 2 uur rijden in 4WD visa versa

Dag 8 Okavango Delta
Volle dag in de Delta om te zoeken naar wilde dieren per mokoro, maar er worden ook wandelingen in de bush gemaakt en er kan worden gezwommen in kristalhelder water. Overnachting op een mooi plekje in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entreegeld Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en avond game walk met lokale gidsen
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche

Dag 9 Okavango Delta – Nxai Pan Nationaal Park
Vertrek uit de Okavango Delta en rijden naar het Nxai Pan Nationaal Park. Uitgestrekte zoutmeren, fossielen, Baobab en Acacia bomen vormen het uiterlijk van dit park. In de namiddag een game drive door het park op zoek naar de kuddes springbok, gemsbok (oryx) en zebra. Overnachting op een mooi plekje in de Nxai Pan, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entreegeld voor Nxai Pan Nationaal Park, game drive in open 4WD safari auto’s
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: 300 km, ca. 5 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing,  boodschappen doen en lunch onderweg

Dag 10 Nxai Pan Nationaal Park
Volle dag in het Nxai Pan Nationaal Park met een ochtend en middag game drive en als hoogtepunt van de dag een bezoek aan de beroemde Baines Baobab. Overnachting op een mooi plekje in de Nxai Pan, het zogenaamde “wild camping”. Lunch op eigen kosten bij Baines Baobab. (camping) (ontbijt, diner)  

Dag 11 Nxai Pan Nationaal park – Makgadikgadi Pans
Vertrek uit het Nxai Pan Nationaal Park en rijden naar de Makgadikgadi Pans. Wild kamperen in dit gebied is een ervaring om nooit te vergeten. Na een schitterende zonsondergang is het genieten onder de uitgestrekte sterrenhemel. Overnachting op een mooi plekje in de Makgadikgadi Pan, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entreegeld voor Makgadikgadi Pans
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: 250 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 12 Makgadikgadi Pans –Chobe Nationaal Park 
Vertrek uit de Makgadikgadi Pans en rijden naar het Chobe Nationaal Park. Het Chobe Nationaal Park staat bekend om de grote kuddes olifanten die hier voorkomen. De Chobe rivier biedt het gehele jaar een drinkplaats voor de dieren en hierdoor is het aantal dieren wat in het Chobe Nationaal Park voorkomen zeer uniek. Er wordt een game drive (tocht in wagen op zoek naar dieren) gemaakt in 4WD safari voertuigen onder begeleiding van een ervaren ranger. Overnachting op een mooi plekje in het Chobe Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)     

Inclusief: entreegeld voor Chobe Nationaal Park, middag game drive in Chobe NP in open 4WD safari auto’s
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: 450 km, ca. 5 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 13 Chobe Nationaal Park 
Volle dag in het Chobe Nationaal park met in de ochtend en namiddag/vroege avond game drives en in de namiddag wordt een “sundowner” bootcruise gemaakt op de Chobe rivier op zoek naar dieren die hier komen drinken. Een unieke kans om de dieren van heel dichtbij te zien. Overnachting op een mooi plekje in het Chobe Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)     
    
Inclusief: entreegeld voor Chobe Nationaal Park, ochtend en middag game drive in Chobe NP in open 4WD safari auto’s en een sundowner bootcruise op de Chobe rivier.
Overnachting: (wild)campsite, bush toilet en bush douche
Afstand: 2x game drives ca. 3-4 uur per game drive

Dag 14 Chobe Nationaal Park - Livingstone    
Vertrek uit het Chobe  Nationaal Park en rijden naar de Victoria watervallen. De komende 2 nachten wordt het kamp opgeslagen nabij het stadje Livingstone (Zambia) en wordt er een bezoek gebracht aan de Victoria watervallen, een van de 7 wereldwonderen. Verder is er natuurlijk tijd om het stadje Livingstone te bezoeken en er kunnen verschillende excursies en activiteiten worden besproken (facultatief en dus exclusief in de reissom) als bungi jumpen, wildwaterkanoën op de Zambezi, of een helikoptervlucht over de watervallen. Overnachting op de campsite nabij Livingstone in een twee persoonstent. (camping) (ontbijt) 

Inclusief: entreegeld Victoria Falls Nationaal Park
Overnachting: campsite, warmwater douches, zwembad, restaurant, bar
Afstand: 85 km, ca 1 uur rijden exclusief grensformaliteiten (2-4 uur)
Optionele excursies: white water raften, sunset cruise op de Chobe rivier, Elephant back safari, rondvlucht over de Vic Falls.

Dag 15 Livingstone

Volle dag in Livingstone en omgeving. Overnachting op de campsite nabij Livingstone in een twee persoonstent. (camping) (ontbijt) 

Overnachting: campsite, warm water douches, zwembad, restaurant, bar
Optionele excursies: white water raften, sunset cruise op de Chobe rivier, Elephant back safari, scenic flight over de Vic Falls.

Dag 16 Livingstone 
In de loop van de middag een transfer naar de luchthaven van Livingstone. (ontbijt) 

 
Reiscode: AOL 409

 
 
 
victoria_watervallen_zambia
victoria-watervallen
kampeer_safari_rondreizen
avontuurlijk_reizen_met_afrikaonline
 
Botswana
Bush_walk_Okavango_Botswana

Botswana ligt in zuidelijk Afrika ten noorden van Zuid-Afrika. Botswana grenst in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika, in het noordoosten aan Zambia, in het oosten aan Zimbabwe en in het noorden en westen aan Namibië.

Landen info >>>
Top