Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

15 daagse Botswana Wildside kampeer groepsafari

Nxai_Elephant_Giraffe

 

15 DAAGSE BOTSWANA "WILDSIDE" KAMPEER GROEPSAFARI
  • Vanaf: € 1695,- p.p. incl. overnachtingen en maaltijden.

Een unieke kampeersafari langs de bekendste wildparken van Botswana; Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Savuti, het Chobe Nationaal Park en aansluitend de schoonheid van de Victoria watervallen. Botswana staat bekend als de beste safari bestemming van Afrika met de grootste diversiteit en aantallen dieren “wildlife”.  Game drives in 4x4 open safari voertuigen en een bootcruise op de Chobe Rivier waar olifanten komen drinken

Reiscode: AOL 407

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Johannesburg                                                     
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company op de luchthaven van Johannesburg en transfer naar de Road Lodge Rivonia voor overnachting. Overnachting in de Rivonia Road Lodge in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies. (hotel) 

Dag 2 Johannesburg – Serowe 
Vertrek uit Johannesburg in de vroege ochtend (ca. 06.30) en rijden in noordelijke richting naar de grens met Botswana. Na de grensovergang passeren we het plaatsje Serowe, de geboorteplaats van de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama. Aankomst in het Khama Rhino Sanctuary, een wildreservaat van ca. 430 hectare grenzend aan de Kalahari zandvelden. Dit gebied bevat verschillende natuurlijke waterbronnen en is bij uitstek geschikt als leefgebied voor de witte neushoorn, de zebra en de wildebeest. In de middag een eerste game drive door de open graslanden van Malema en de Serwe Pans. Overnachting op de camping van het Khama Rhino Sanctuary in een tweepersoonstent. (camping) (lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Khama Rhino Sanctuary
Overnachting: tweepersoonstent, gezamenlijke warmwater douches/toiletten
Afstand: 630 km, ca. 7 ½ uur rijden exclusief grensformaliteiten & stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 3 Maun     
Vertrek uit het Khama Rhino Sanctuary en rijden door de centrale Kalahari naar het plaatje Maun. Maun is de vertrekplaats van de meeste Okavango safari’s en is een klein, druk stadje gelegen aan de Thamalakane Rivier. In de middag kunnen inkopen worden gedaan en souvenirs worden gekocht en er kan worden relaxed aan het zwembad van de camping. Overnachting op de camping in Maun in een tweepersoonstent. (camping) (ontbijt, lunch)   

Overnachting: tweepersoonstent, gezamenlijke warm water douches/toiletten, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 450 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

NB: het is ook mogelijk de eerste twee dagen over te slaan en in te vliegen in Maun op dag 3, prijs op aanvraag beschikbaar.

Dag 4 Maun – Okavango Delta
Vertrek uit Maun onder begeleiding van lokale gidsen in de typische Mokoro’s (boten van uitgeholde boomstammen). Onderweg word er gezocht naar wilde dieren en worden wandelingen gemaakt en gezwommen in het heldere water van de Delta. Er wordt gekampeerd aan de oevers van de Delta en op afgelegen eilandjes in de Delta. De lokale gidsen laten je kennismaken met hun cultuur en leefwijze. Overnachting op een mooi plekjes in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches
Afstand: 2 uur 4x4 transfer naar de Delta.

Dag 5 Okavango Delta
Volle dag in de Delta om te zoeken naar wilde dieren per mokoro, maar er worden ook wandelingen in de bush gemaakt en er kan worden gezwommen in kristalhelder water. Overnachting op een mooi plekje in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches

Dag 6 Okavango Delta – Maun
Nog een hele dag in de Delta en aan het einde van de middag terugkomst in Maun. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting op de camping in Maun in een tweepersoonstent. (camping) (ontbijt, lunch)   

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: campsite, warm water douches, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 2 uur 4x4 transfer naar Maun
Optionele excursie: scenic flight over de Okavango Delta ca. US$ 95,- tot US$ 120,- per persoon

Dag 7 Maun – Moremi Nationaal Park
Vertrek uit Maun en rijden in noordelijke richting naar het Moremi en Savuti Nationaal Park. Dit gebied is rijk aan dieren en nog tamelijk ongeschonden door toerisme. Tijdens hert verblijf in Moremi en Savuti worden er voornamelijk game drives gemaakt op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen zoals de wilde hond, de olifant, nijlpaard, buffel, leeuw en ander klein wild als gazelle. Overnachting op een mooie plekje in de Moremi / Savuti, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Moremi Nationaal Park, middag game drives in open 4x4 open safari auto’s 
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Moremi, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches
Afstand: 350 km, exclusief game drives en lunch onderweg

Dag 8 – 9 - 10 Moremi Nationaal Park – Savuti Nationaal Park
Vertrek uit de Moremi en rijden in oostelijke richting naar het Savuti Nationaal park. Dit schitterende gebed staat vooral bekend om de grote hoeveelheid roofdieren die hier voorkomen. Vooral leeuwen en hyena zijn in grote getallen aanwezig. De dagen worden gevuld met game drives op zoek naar de dieren van de Moremi en Savuti. Overnachtingen op de campsite in de Moremi en Savuti in tweepersoonstenten. (camping) (ontbijt, lunch, diner)     

Inclusief: entree tot het Moremi en Savuti Nationaal Park, ochtend en middag game drives in open 4x4 open safari auto’s 
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Moremi en Savuti, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches
Afstand: 350 km, exclusief game drives en lunch onderweg

Dag 11 -12 Savuti  Nationaal Park – Chobe Nationaal Park
Vertrek uit het Savuti N.P. rijden naar het Chobe Nationaal Park. Het Chobe Nationaal Park staat bekend om de grote kuddes olifanten die hier voorkomen. De Chobe rivier biedt het gehele jaar een drinkplaats voor de dieren en hierdoor is het aantal dieren wat in het Chobe Nationaal Park voorkomen zeer uniek. Er wordt een game drive (tocht in wagen op zoek naar dieren) gemaakt in 4WD safari voertuigen onder begeleiding van een ervaren ranger en in de namiddag wordt een bootcruise gemaakt op de Chobe rivier op zoek naar dieren die hier komen drinken. Een unieke kans om de dieren van heel dichtbij te zien. Een overnachting is in het park (camping) (ontbijt, lunch, diner) en de tweede overnachting is op de aan de oever van de Chobe rivier gelegen campsite in Kasane in een twee persoonstent. (camping) (ontbijt, lunch, diner) (diner op de 2de avond is voor eigen kosten in een lokaal restaurant) 

Inclusief: entree tot Chobe Nationaal Park, ochtend en middag game drives in open 4x4 open safari auto’s, sunset cruise op de Chobe Rivier. 
Overnachting: 1ste nacht wild camping op een mooi plekje in de Chobe, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches, de 2de nacht op een campsite in Kasane. Tweepersoonstent met warme douches, zwembad, bar en restaurant. 
Afstand: 150 km, ca. 5 ½ uur exclusief game drives en lunch onderweg

Dag 13 Chobe Nationaal Park - Livingstone    
Vertrek uit het Chobe  Nationaal Park en rijden naar de Victoria watervallen. De komende 2 nachten wordt het kamp opgeslagen nabij het stadje Livingstone (Zambia) en wordt er een bezoek gebracht aan de Victoria watervallen, één van de 7 wereldwonderen. Verder is er natuurlijk tijd om het stadje Livingstone te bezoeken en er kunnen verschillende excursies en activiteiten worden besproken (facultatief en dus exclusief in de reissom) als bungi jumpen, wildwaterkanoën op de Zambezi, of een helikoptervlucht over de watervallen. Overnachting op de campsite nabij Livingstone in een twee persoonstent. (camping) (ontbijt inclusief, de lunch en diner zijn voor eigen kosten in lokale restaurants) 

Inclusief: entree tot Victoria Falls Park 
Overnachting: tweepersoonstent met gezamenlijke warm water douches, zwembad, bar en restaurant.
Afstand: 85 km, ca. 1 uur exclusief grensformaliteiten (kan 2-4 uur duren)
Facultatieve excursie mogelijkheden: white water rafting, sunset cruise, elephant back safari, bungee jumping, scenic vlucht over de Victoria watervallen

Dag 14 Livingstone
Volle dag in Livingstone op de watervallen te bezoeken, de relaxen aan het zwembad en om excursies te maken. Overnachting op de campsite nabij Livingstone in een twee persoonstent. (camping) (ontbijt inclusief, de lunches en diners zijn voor eigen kosten in lokale restaurants) 

Dag 15 Livingstone 
In de loop van de middag een transfer naar de luchthaven van Livingstone. (ontbijt) 

 
Reiscode: AOL 407

 
 
 
 
Botswana
Bush_walk_Okavango_Botswana

Botswana ligt in zuidelijk Afrika ten noorden van Zuid-Afrika. Botswana grenst in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika, in het noordoosten aan Zambia, in het oosten aan Zimbabwe en in het noorden en westen aan Namibië.

Landen info >>>
Top