Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

15 daagse Botswana wildparks comfort groepsafari

Zambia_Village

 

15 DAAGSE BOTSWANA “WILDPARKS” COMFORT GROEPSAFARI
  • Vanaf: € 2235,- p.p. incl. transfer, overnachtingen, maaltijden en vervoer + US$300,- p.p local payment

Een unieke safari langs de bekendste wildparken van Botswana; Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Makgadikgadi Pans,  het Chobe Nationaal Park en aansluitend de schoonheid van de Victoria watervallen. Botswana staat bekend als de beste safari bestemming van Afrika met de grootste diversiteit en aantallen dieren “wildlife”.  Game drives worden gemaakt in 4x4 open safari voertuigen, mokoro tocht in de Okavango Delta en “sundowner” bootcruise op de Chobe Rivier waar olifanten komen drinken.

 

Reiscode: AOL 408

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

 

Dag 1 Johannesburg                                                     
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company op de luchthaven van Johannesburg en transfer naar de Road Lodge Rivonia voor overnachting. Overnachting in de Rivonia Road Lodge in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies. (hotel) 

Dag 2 Johannesburg – Serowe 
Vertrek uit Johannesburg in de vroege ochtend (ca. 06.30) en rijden in noordelijke richting naar de grens met Botswana. Na de grensovergang passeren we het plaatsje Serowe, de geboorteplaats van de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama. Aankomst in het Khama Rhino Sanctuary, een wildreservaat van ca. 430 hectare grenzend aan de Kalahari zandvelden. Dit gebied bevat verschillende natuurlijke waterbronnen en is bij uitstek geschikt als leefgebied voor de witte neushoorn, de zebra en de wildebeest. In de middag een eerste game drive door de open graslanden van Malema en de Serwe Pans. Overnachting in het Khama Rhino Sanctuary. (chalet (lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Khama Rhino Sanctuary en een namiddag game drive
Overnachting: Khama Rhino Sanctuary - een vierpersoons chalet met 2x tweepersoons kamers en een gedeelde badkamer
Afstand: 630 km, ca. 7 ½ uur rijden exclusief grensformaliteiten & stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.khamarhinosanctuary.org.bw 

Dag 3 Maun     
Vertrek uit het Khama Rhino Sanctuary en rijden door de centrale Kalahari naar het plaatje Maun. Maun is de vertrekplaats van de meeste Okavango safari’s en is een klein, druk stadje gelegen aan de Thamalakane Rivier. In de middag kunnen inkopen worden gedaan en souvenirs worden gekocht en er kan worden relaxed aan het zwembad van de camping. Overnachting in Maun. (lodge) (ontbijt, lunch)   

Overnachting: Crocodile Camp - tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 450 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Optionele excursies:scenic flight over de Okavango Delta (US$ 95,- US& 120,- per persoon afhankelijk van het aantal personen
Voor meer informatie zie: www.crocodilecamp.com 

NB: het is ook mogelijk de eerste twee rijdagen over te slaan en in te vliegen in Maun op dag 3, prijs op aanvraag beschikbaar.

Dag 4 Maun – Okavango Delta
Vertrek uit Maun naar de Okavango Delta onder begeleiding van lokale gidsen in de typische Mokoro’s (boten van uitgeholde boomstammen). Onderweg naar het permanente tentenkamp word er gezocht naar wilde dieren en worden wandelingen gemaakt en gezwommen in het heldere water van de Delta. Er wordt gekampeerd aan de oevers van de Delta en op een mooi plekje in het hart van de Delta. De lokale gidsen laten je kennismaken met hun cultuur en leefwijze. Overnachting in een permanent tentenkamp in de Delta. (permanent tentenkamp) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: Wilderness permanent tentenkamp in de Delta, ensuite chemisch toilet / gedeelde warmwater “bucket” douches
Afstand: 2 uur 4WD transfer naar de Delta.

Dag 5 Okavango Delta
Volle dag in de Delta om te zoeken naar wilde dieren per mokoro, maar er worden ook wandelingen in de bush gemaakt en er kan worden gezwommen in kristalhelder water. Overnachting in een permanent tentenkamp in de Delta. (permanent tentenkamp) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: Wilderness permanent tentenkamp in de Delta, ensuite chemisch toilet / gedeelde warmwater “bucket” douches

Dag 6 Okavango Delta – Moremi Nationaal Park
Vertrek uit de Delta en via Maun rijden in noordelijke richting naar het Moremi Nationaal Park. Dit gebied is rijk aan dieren en nog tamelijk ongeschonden door toerisme. Tijdens het verblijf in Moremi worden er voornamelijk game drives gemaakt op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen zoals de wilde hond, de olifant, nijlpaard, buffel, leeuw en ander klein wild als gazelle. Overnachting in het permanente tentenkamp in de Moremi. (permanent tented kamp) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Moremi Nationaal Park, ochtend en middag game drives in 4WD open safari auto
Overnachting: Hyena Pan private tented bushcamp, tweepersoonstent met bedden en een badkamer
Afstand: 1350 km, exclusief game drives stop onderweg om naar dieren te kijken
Voor meer informatie zie: www.hyenapan.com

Dag 7 – 8 Moremi Nationaal Park 
Dagen in het Moremi Nationaal Park en. Dit schitterende gebed staat vooral bekend om de grote hoeveelheid roofdieren die hier voorkomen. Vooral leeuwen en hyena zijn in grote getallen aanwezig. De dagen worden gevuld met game drives op zoek naar de dieren van de Moremi. Overnachting in het permanente tentenkamp in de Moremi. (permanent tented kamp) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot het Moremi, ochtend en middag game drives in open 4x4 open safari auto’s 
Overnachting: Hyena Pan private tented bushcamp, tweepersoonstent met bedden en een badkamer
Afstand: 350 km, exclusief game drives en lunch onderweg

Dag 9 Moremi Nationaal Park – Maun
De ochtend nog een game drive in Moremi Nationaal Park en in de middag rijden naar Maun. Rest van de middag ter vrije besteding in Maun. Overnachting in Maun. (lodge) (ontbijt, lunch)   

Overnachting: Crocodile Camp - tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, restaurant & bar
Optionele excursie: scenic flight over de Okavango Delta ca. US$ 95,- tot US$ 120,- per persoon

Dag 10 Maun – Makgadikgadi Pans - Nata
Vertrek uit Maun en rijden richting Nata. Onderweg bezoek aan de Makgadikgadi Pans. Overnachting in Nata (tented lodge of chalet) (ontbijt, lunch)

Inclusief: entree tot de Makgadikgadi Pans, ochtend en middag game drives in open 4x4 open safari auto’s 
Overnachting: Nata Lodge of Planet Baobab – permanent tented bushcamp, tweepersoonstent met bedden en een badkamer
Afstand: 320 km, 3 ½ uur rijden exclusief stops en sightseeing onderweg
Voor meer informatie zie: www.natalodge.com 

Dag 11 Nata – Chobe Nationaal Park
Vertrek uit Nata en rijden naar het Chobe Nationaal Park. Het Chobe Nationaal Park staat bekend om de grote kuddes olifanten die hier voorkomen. De Chobe rivier biedt het gehele jaar een drinkplaats voor de dieren en hierdoor is het aantal dieren wat in het Chobe Nationaal Park voorkomen zeer uniek. Er wordt een game drive (tocht in wagen op zoek naar dieren) gemaakt in 4WD safari voertuigen onder begeleiding van een ervaren ranger en in de namiddag wordt een bootcruise gemaakt op de Chobe rivier op zoek naar dieren die hier komen drinken. Een unieke kans om de dieren van heel dichtbij te zien. Overnachting in Kasane. (chalet) (ontbijt, lunch) 

Inclusief: geen. 
Overnachting: Thebe River Safaris - tweepersoons chalet met ensuite badkamer, zwembad, bar en restaurant. 
Afstand: 300 km, ca. 4-4 ½ uur rijden exclusief stops en lunch onderweg
Optionele excursie: namiddag game drive in het Chobe Park (kosten ca. US$ 65,- per persoon)
Voor meer informatie zie: www.theberiversafaris.com 

Dag 12 Chobe Nationaal Park
Bezoek aan het Chobe Nationaal Park. In de ochtend een game drive door het park (ca. 3 uur) en in de namiddag een “sundowner” cruise op de Chobe Rivier. Overnachting in Kasane. (chalet) (ontbijt, lunch)

Inclusief: entree geld Chobe Nationaal Park, ochtend game drive, sundowner cruise 
Overnachting: tweepersoons chalet met ensuite badkamer, zwembad, bar en restaurant. 
Optionele excursie: namiddag game drive in het Chobe Park (kosten ca. US$ 65,- per persoon)

Dag 13 Chobe Nationaal Park – Victoria Falls (Zimbabwe)     
Vertrek uit het Chobe  Nationaal Park en rijden naar de Victoria watervallen. Bezoek aan de Victoria watervallen, één van de 7 wereldwonderen. Verder is er natuurlijk tijd om het stadje Victoria Falls te bezoeken en er kunnen verschillende excursies en activiteiten worden besproken (facultatief en dus exclusief in de reissom) als bungi jumpen, wildwaterkanoën op de Zambezi, of een helikoptervlucht over de watervallen. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel) (ontbijt) (de lunch en het diner zijn voor eigen kosten in lokale restaurants)  

Inclusief: geen 
Overnachting: Rainbow hotel – tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, bar en restaurant.
Afstand: 70 km, ca. 1 uur exclusief grensformaliteiten (kan 2-4 uur duren)
Optionele excursie mogelijkheden: white water rafting, sunset cruise, elephant back safari, bungee jumping, scenic vlucht over de Victoria watervallen
Voor meer informatie zie: www.victoria-falls-accommodation.com


Dag 14 Victoria Falls
Volle dag in Livingstone op de watervallen te bezoeken, de relaxen aan het zwembad en om excursies te maken. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel) (ontbijt) (de lunch en het diner zijn voor eigen kosten in lokale restaurants) 

Inclusief: entree tot Victoria Falls Nationaal Park 
Overnachting: Rainbow hotel – tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, bar en restaurant.
Optionele excursie mogelijkheden: white water rafting, sunset cruise, elephant back safari, bungee jumping, scenic vlucht over de Victoria watervallen

Dag 15 Victoria Falls 
In de loop van de middag een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. (ontbijt) 

 
Reiscode: AOL 408

 
 
 
botswana_chobe_sundowner
Chobe_River
Elephants_Botswana
Botswana_Moremi_AfrikaOnline
 
Botswana
Bush_walk_Okavango_Botswana

Botswana ligt in zuidelijk Afrika ten noorden van Zuid-Afrika. Botswana grenst in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika, in het noordoosten aan Zambia, in het oosten aan Zimbabwe en in het noorden en westen aan Namibië.

Landen info >>>
Top