Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

22 daagse avontuurijke camper rondreis Namibie Windhoek tot Windhoek

zuid-afrika_camperondreis

 

22 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS NAMIBIË “WINDHOEK – WINDHOEK”
  • Vanaf: €.860,00 per persoon bij 6 personen Discoverer 6

 

Maak kennis met het diverse Namibië met deze 22 daagse camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Namibië zoals de Fish River Canyon (’s werelds 2 na grootste canyon), de wilde paarden in de woestijn bij Aus, de Rode duinen van de Sossusvlei, de ruige wildernis van de Namib woestijn, het historische stadje Swakopmund en op zoek naar de BIG FIVE in het Etosha Nationaal Park.

 

Reiscode: AOL 301

 


Dag 1 Windhoek 
Verwelkoming op de luchthaven van Windhoek door een vertegenwoordiger van de campermaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek vanuit het verhuurdepot en rijden op eigen gelegenheid naar de camping nabij Windhoek. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om het centrum van Windhoek te verkennen. Overnachting op de camping nabij Windhoek. 

Dag 2 Windhoek  - Mariëntal (ca. 285 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Windhoek en rijden in zuidelijke richting naar Mariëntal. Onderweg krijg u al een heel goede indruk van het natuurschoon van Namibië. Overnachting op de camping nabij de Hardap dam.     

Dag 3 Mariëntal – Keetmanshoop (ca. 230 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
Vandaag rijdt uw verder naar het zuiden naar het kleine, landelijk gelegen dorpje Keetmanshoop. Dicht bij Keetmanshoop vindt u het  “Quiver Tree Forest” waar ongeveer 300 Alwyn bomen met hun gladde boombast en gele bloemen tegen de dorre woestijn afsteken. Overnachting op een camping nabij Keetmanshoop. 

Dag 4 Keetmanshoop – Fish River Canyon (ca. 140 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Keetmanshoop  en rijden in zuidelijke richting naar de op twee na grootste Canyon ter wereld, de Fish River Canyon. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 5 Fish River Canyon 
Volle dag ter vrije besteding om de omgeving te verkenen. De camping van vanavond is gelegen nabij de Fish River Canyon.

Dag 6 Fish River Canyon – Aus (ca. 265 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)    
Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden in westelijke richting naar het dorpje Aus. Nabij dit dorpje bevindt zich ook het bekende “Spookdorp” Kolmanskop en de “Desert Horses”. De camping van vanavond is nabij Aus.

Dag 7 Aus – Namgorab gebergte (ca. 210 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag gaat u kennis maken met de woestijn van Namibië en bezoekt u het Naukluft Nationaal Park. De hele dag gaat u via prachtige zandwegen, soms wat ruw, de woestijn door tot bij Betta’s Camp.

Dag 8 Namgorab gebergte – Sesriem (ca. 140 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)Vertrek uit het Namgorab gebergte en rijden naar een bijzondere plaats in de woestijn, het “plaatsje” Sesriem. Vanaf Sesriem kan u een bezoek brengen aan de bekende rode duinen van de Sossusvlei. Overnachting op de camping nabij Sesriem.

Dag 9 Sesriem – Solitair (ca. 95 km // 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops)    
Vertrek uit Sesriem en rijden naar het plaatsje Solitair. Solitair is bekend geworden vanwege de Nederlandse filmmaker Ton der Lee, die hier 2 jaar heeft gewoond en zijn avonturen heeft beschreven in het boek “Solitair”. Overnachting op de camping van Solitair.

Dag 10 Solitair – Swakopmund (ca. 270km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag uw laatste dag rijden over de zandwegen. Rijden door het door het Naukluft Nationaal Park naar het kustplaatsje Swakopmund. In Swakopmund kunt u heel goed de Duitse invloeden merken aan de historische gebouwen, de stranden en de winkels. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 11 Swakopmund
Dag ter vrije besteding in en rondom Swakopmund. U kunt een rustdag nemen of kiezen uit een van de vele excursie mogelijkheden en activiteiten die worden aangeboden zoals: zeevissen, rijden met quadbikes door de duinen, een ballonvaart, een boottocht, een rondvlucht en nog veel meer. Overnachting op de camping in Swakopmund.

Dag 12 Swakopmund – Omaruru (ca. 265 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Door een ruig woestijnsteppen gebied reist u naar Omaruru waar u heerlijk kunt zwemmen en kunt afkoelen van de hete Namibische zon. Overnachting op de camping in Omaruru.

Dag 13 Omaruru - Outjo (ca. 245 km // 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Omaruru en door de binnenlanden van Namibië rijden naar Outjo. Overnachting op de camping van de Ombinda Country Lodge.

Dag 14 Outjo 
Volle dag om te genieten van de omgeving. Overnachting op de camping van de Ombinda Country Lodge.

Dag 15 Outjo – Etosha Nationaal Park (ca. 280 km // 4 ½  – 5 uur rijden exclusief stops)
Uw rijdt vandaag over deels onverharde wegen door verlaten natuurgebieden naar het bekende Etosha natuurpark. U heeft 2 dagen om het noordoostelijke deel en de zoutpanen te verkennen. Overnachting op de camping van het Okaukuejo restcamp

Dag 16 Etosha (ca. 70 km // 2 – 3 uur rijden exclusief stops)
Dag ter vrije besteding in het Etosha Nationaal Park. Overnachting op de camping van het Halali restcamp

Dag 17 Etosha (ca. 70 km // 2 – 3 uur rijden exclusief stops)
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het Halali restcamp naar het Namutoni restcamp te rijden. Onderweg een goede kans om grote aantallen wild te zien. Verder kunt u ook het “Sprokieswoud” bezoeken, een verzameling van de grillige African moringobomen. Overnachting op de camping van het Namutoni restcamp. 

Dag 18 Etosha  - Grootfontein (ca. 230 km // 3 – 4  uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden naar het plaatsje Tsumeb. Tijd om Tsumeb te verkennen. In Tsumeb kan een bezoek worden gebracht aan het mijnbouwmuseum, St. Barbara kerk, en het Tsumeb Arts en Crafts Centre voor leuke souvenirs. Daarna verder rijden naar Grootfontein. Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 19 Grootfontein
Dag ter vrije besteding in en rondom Grootfontein. Er kan een excursie worden gemaakt naar een nabij gelegen San (bushman) dorpje, game drives worden gemaakt, wandelingen over de farm of lekker geluierd aan het zwembad.     Overnachting op een camping nabij Grootfontein.

Dag 20 Grootfontein - Otjiwarongo (ca. 270 km // 3 ½ – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Grootfontein en rijden naar Otjiwarongo. Rest van de dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld een excursie te maken naar het Waterberg Plateau of het nabij gelegen Cheeta opvangcentrum. Overnachting op een camping nabij Otjiwarongo.

Dag 21 Otjiwarongo – Okahandja (ca. 175 km // 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Otjiwarongo en rijden naar Okahandja. Hier kunnen de laatste souvenirs worden gekocht op een leuke lokale markt. Overnachting op een camping nabij Okahandja. 

Dag 22 Okahandja – Windhoek (ca. 1250 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Namibië. In de middag camper inleveren bij de verhuurmaatschappij en een transfer naar de luchthaven van Windhoek.  


Reiscode: AOL 301

 
 
 
namibie_rots_schilderingen
campervakantie_rondreis_op_maat
kampeerreis_met_de camper
campingplaats_voor_campers_in _namibie
 
Namibie
Petrified_Dunes_at_Namib_Dessert

Namibië ligt in Zuid-West Afrika. Namibië grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid-Afrika. Nambië deelt verder nog grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibië is 825.418 vierkante kilometer. Nambië is daarmee ongeveer 20 keer zo groot als Nederland.

Landen info >>>
Top