Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

15 daagse avontuurlijke campervakantie rondreis Kaapstad - Kaapstad

Struisvogel boerderij in Oudtshoorn

 

15 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS KAAPSTAD - KAAPSTAD
  • Vanaf: € 590,00 p.p. per persoon bij 6 personen Discoverer


Maak kennis met het diverse Zuid Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals historisch Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de schitterende kustlijn (met is het seizoen de walvissen in Hermanus),  de Garden Route, Tsitsikamma en Addo Elephant Nationaal Park, struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, pittoreske dorpjes als Calitzdorp en Montagu langs de Route 62 en het wijngebied rond Stellenbosch.

Reiscode: AOL 203

 


Dag 1 Kaapstad  – Melkbosstrand (ca. 55 km)
Verwelkoming op de luchthaven van Kaapstad door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij  en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om een eerste tochtje te maken in de omgeving. Overnachting op camping nabij Melkbosstrand.

Dag 2 Melkbosstrand 
Vandaag kan een uitstapje worden gemaakt naar Kaapstad. Er kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Kaapstad met de beroemde Tafelberg, het Victoria & Alfred Waterfront en Robbeneiland, de botanische tuin van Kirstenbosch en veel meer. Overnachting op camping nabij Melkbosstrand.

Dag 3 Melkbosstrand – Kleinmond (ca. 250 km)  
Via een mooie kustroute rijden het vissersdorpje Hout Bay. Hier kan een boottocht worden gemaakt vanuit de haven naar Seal Island, een kort boottochtje maar zeer de moeite waard.  Na het bezoek aan Houtbay via de Chapmans' Peak Drive rijden naar Noordhoek waar een bezoek kan wroden gebracht aan de Noordhoek Farm Village (leuke stop voor koffie of lunch). Vanuit Noordhoek via naar Kaap de Goede Hoop Nationaal Park waar een bezoek kan worden gebracht aan Kaap Punt en een mooie wandeling kan worden gemaakt naar de vuurtoren waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over zee. Via de kust rijden naar Simonstown en bezoek aan de pinguïn kolonie bij Boulders Beach. Via een mooie kustroute rijden lang het Kaapse schiereiland en plaatsjes als Kalkbay en St. James rijden richting de Overberg regio. Schitterende kustroute langs False Bay vanaf Gordon’s Bay naar Rooie Els en langs Betty’s Bay, Pringle Bay en Hangklip. Overnachting op een camping in Kleinmond  

Dag 4 Kleinmond – Swellendam (ca. 260 km) 
Vandaag de hele dag de tijd om via  een mooie route te rijden naar Swellendam. Deze mooie route, ook bekend als de "walvissenroute", brengt u langs de Harold Porter Botanische tuin met z'n prachtige protea’s (de nationale bloem van Zuid-Afrika). Onder weg bezoek u het dorpje Hermanus waar van juli t/m november walvissen te zien zijn met hun pasgeboren kalfjes. U kunt vanuit Hermanus per boot een "whalewatching" tour maken (ter plaatse te boeken en betalen). Wanneer u buiten het walvisseizoen Hermanus bezoekt, kunt u door de straten wandelen langs de vele winkeltjes en de oude haven. Verder rijdt u door naar L' Algulhas. Dit is officieel het meest zuidelijk gelegen puntje van het Afrikaanse continent en hier ontmoeten de Atlantische en Indische Oceaan elkaar. Voor een mooi uitzicht over de Kaap, kunt u de vuurtoren beklimmen. Vervolgens rijdt u langs de ongerepte stranden van Struisbaai, met een idyllisch haventje waarin bontgekleurde bootjes hebben aangemeerd, naar Swellendam. U overnacht op een camping nabij Swellendam.
 
Dag 5 Swellendam - Wilderness (ca. 225 km)
Vertrek uit Swellendam en via de beroemde tuinenroute rijden naar het plaatsje Wilderness Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Mossel Bay. Portugese zeelieden, op weg naar het Verre Oosten, zetten hier voor het eerst voet op Afrikaanse bodem. Mossel Bay heeft mooie stranden, historische architectuur en een tweetal unieke musea. U verblijft 2 nachten in Wilderness op een kampeerterrein vlakbij de lagune.

Dag 6 Wilderness
Vandaag hebt u de hele dag de tijd om van de mooie omgeving te genieten. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het plaatsje Knysna, een gezellig badplaatsje aan een prachtige lagune. In en rondom Knysna zijn vele mogelijkheden voor dagexcursies zoals o.a. een treindagtocht met een antieke stoomtrein van Knysna naar George visa versa, via een schitterende route langs de kust en de prachtige binnenlanden of een boottocht over de lagune met een bezoek aan de Heads. Als u van oesters houdt is de Oyster Tavern op Thesen Isle de plaats om te bezoeken. In de lagune van Knysna worden oesters gekweekt en in de Oyster Tavern kan men deze lekkernijen proeven. Verder is het erg mooi om naar de Heads te rijden of te wandelen. Een uitkijkpunt bij “The Heads” biedt een prachtig uitzicht over zee, de lagune en Knysna. Vanuit Knysna kan ook de badplaats Plettenberg Bay worden bezocht met prachtige stranden. U kunt hier een boottocht maken over de baai waarbij op zoek wordt gegaan naar dolfijnen die hier voorkomen. Op zaterdagen is er een leuke makt in Sedgefield Overnachtingen op de camping in Wilderness.

Dag 7 Wilderness – Stormsrivier (Tsitsikamma N.P.) (ca. 150 km)
Vertrek uit Wilderness en rijden naar het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Plettenberg Bay en aan Monkey Land waar verschillende soorten apen worden opgevangen in een jungleachtig omgeving. Hier kun je een rondleiding krijgen waar uitgelegd wordt door een gids over de leefwijze van de verschillende apensoorten (erg leuk!!!!).  In het Tsitsikamma Nationaal Park kunt u een wandeling maken door het subtropische woud en de avonturiers onder u kunnen zich wagen aan een wandeling over de hangbrug van de Stormsrivier. Overnachting op het kampeerterrein aan de oever van de Stormsrivier.

Dag 8 Stormsrivier – Addo Elephant Park (ca. 250 km)
Vertrek uit Tsitsikamma en rijden via Port Elizabeth naar het beroemde Addo Elephant Park. Dit park heeft een leuke camping met een restaurant en een waterplaats waar, vooral in droge tijden, de olifanten s’ avonds water komen drinken. Nadat de corridor met het Zuurberg Nationaal Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dicht begroeide, natuurlijke omgeving leven thans circa 350 olifanten. Daarnaast kunnen hier ook buffels, koedoes, jakhalzen, elanden, rode hartebeesten en vele vogelsoorten worden gezien. De volgende dag heeft u alle tijd om dit uitgestrekte natuurreservaat te ontdekken. Overnachting op de camping van het Addo Nationaal park. 

Dag 9 Addo
Dag ter vrije besteding in het Addo Nationaal Park. Overnachting op de camping in het Addo Elephant Park.
 
Dag 10 Addo -  Port Elizabeth (ca. 80 km)
Vandaag nog de hele dag tijd om het Addo Nationaal Park te verkennen of om een mooie wandeling te maken in de Zuurberg Mountains. Aan het einde van de middag rijden naar Port Elizabeth. De camping vandaag is gelegen nabij het strand, u kunt er ook voor kiezen om eerder te vertrekken uit Addo en te wandelen of te luieren aan het strand. Overnachting op een camping in Port Elizabeth,  

Dag 11 Port Elizabeth  - Oudshoorn (ca. 450 km)
Vertrek uit Port Elizabeth en rijden naar Oudtshoorn, de Verenhoofdstad van de wereld, zo genoemd vanwege de vele struisvogelboerderijen. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken! In deze omgeving zijn vele interessante bezienswaardigheden, zoals de Cango Caves en de Cango Wildlife Ranch. Twee nachten verblijf op een camping nabij Oudtshoorn.

Dag 12 Oudtshoorn
Gehele dag ter vrije besteding in en rondom Oudtshoorn. Verblijf op de camping nabij Oudtshoorn.

Dag 13 Oudtshoorn – Montagu (ca. 245 km)
Vertrek uit Oudtshoorn en rijden via Calitzdorp, Barrydale en Swellendam naar het plaatsje Montagu. Verblijf op een camping in Montagu.

Dag 14 Montagu – Stellenbosch (ca. 211 km)
Uw bestemming vandaag is het beroemde wijngebied van Zuid-Afrika. De fraaie wijnboerderijen en Kaap-Hollandse huizen die u onderweg tegenkomt, zijn typisch voor de Kaapprovincie. U verblijft twee nachten op een camping nabij Stellenbosch

Dag 15 Stellenbosch - Kaapstad (ca. 80 km)
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. De gehele dag is ter vrije besteding. Bezoek de langgerekte Dorp Straat met z'n historische Kaap-Hollandse huizen en de authentieke Victoriaanse winkel van Oom Samie. Uiteraard is een dagje Stellenbosch niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele wijnboerderijen in de omgeving. Ook het pittoreske Franschhoek is een bezoekje waard. Dit stadje werd in 1688 gesticht en toegewezen aan de Hugenoten, nadat zij Frankrijk waren ontvlucht. U kunt hier heerlijk door de kleine straatjes slenteren met vele antiek- en souvenirwinkeltjes. Het nabijgelegen Paarl biedt historische charme, cultuur, architectonisch erfgoed en voortreffelijke wijnen. Bezoek het Paarl Rots Natuurreservaat, waar vandaan u adembenemend uitzicht heeft over de omringende valleien en bergen. In de middag de camper inleveren (voor 16.00 uur) bij de verhuurmaatschappij en transfer naar de luchthaven van Kaapstad. 


Reiscode: AOL 203

 
 
 
Boulders beach Simonstown
Victoria Alfred Waterfront
Tafelberg Waterfront Kaapstad
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top