Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

22 daagse Cape to Victoria Falls Explorer kampeer safari

Sunway_Truck_Lower_Zambezi

 

22 DAAGSE 'CAPE TO VICTORIA FALLS EXPLORER" KAMPEER SAFARI
  • Vanaf: €.2295,- local payment* incl. overnachtingen, excursies en maaltijden.

Een overweldigende reis door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zambia met bezoek aan Kaap de Goede Hoop, de Fish River Canyon, de Namib woestijn, de rotsschilderingen bij Twijfelfontein, het Etosha Nationaal Wildpark, de Okavango Delta en als hoogtepunt een bezoek aan de Victoria Falls!

 

Reiscode: AOL 406

 GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Kaapstad
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company op de luchthaven van Kaapstad en een transfer naar het Sweet Orange guesthouse in Kaapstad. Overnachting in het Sweet Orange guesthouse in een tweepersoonskamer. (guesthouse) (ontbijt) 

Dag 2 Kaapstad 
Na een vroeg ontbijt vertrek om ca. 08h00 voor een dagtour met een bezoek aan de Boulders met de Afrikaanse pinguïn kolonie en het Cape Point Natuur reservaat met Kaap de Goede Hoop. Hierna rijden via een schitterende kustroute naar Hout Bay voor een bezoek aan de haven en te relaxen aan het strand (lunch op eigen kosten). In de avond diner in een van de vele restaurants in de V&A Waterfront (op eigen kosten). Overnachting in het Sweet Orange guesthouse in een tweepersoonskamer. (guesthouse) (ontbijt)

Inclusief: entreegeld Boulders Beach pinguïn kolonie en Kaap de Goede Hoop Nationaal Park
Overnachting: guesthouse, tweepersoonskamer met ensuite badkamer.
Afstand: Volle dag Kaapse schiereiland excursie van ca. 160 km, 6-8 uur

Dag 3 Kaapstad – Cedergebergte 
Vertrek uit Kaapstad en rijden in noordelijke richting naar het Cedergebergte en na het opzetten van het kamp een wandeling in de omgeving op zoek naar rotstekeningen van de bushman (Khoisan) die hier vroeger woonden. Overnachting op een camping in het Cedergebergte. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: inclusief entreegeld en wandelvergunning voor de Cederberg
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten
Afstand: 250 km, ca. 3 ½ uur exclusief voor sightseeing

Dag 4 Cedergebergte – Gariep rivier 
Vertrek uit  het Cedergebergte en rijden naar Namibië en de kampeerplaats aan de Gariep Rivier. Rest van de middag ter vrije besteding in en rondom het kamp. Tijd om te relaxen of om te zwemmen in de rivier. Overnachting op de camping aan de Gariep rivier (camping) (ontbijt, lunch, diner)    

Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, bar, restaurant
Afstand: 500 km, ca. 7 uur exclusief voor sightseeing en een stop voor lunch onderweg

Dag 5 Gariep rivier – Fish River Canyon 
Er kan een kano worden gehuurd (niet inbegrepen en dus extra) om over de rivier te varen. Rijden naar de beroemde Fish River Canyon, de op de Grand Canyon na grootste Canyon ter wereld. Tijd om te wandelen en in de namiddag met een beetje geluk een schitterende zonsondergang over de rand van de Canyon. Overnachting op de camping nabij de Canyon. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree geld Fish River Canyon en bezoek aan Hobas uitzichtpunt
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad en winkel
Optionele excursie: halve dag kano tocht over de Gariep rivier
Afstand: 300 km, ca. 4 uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg

Dag 6 Fish River Canyon – Namib woestijn
Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden naar Sossusvlei, beroemd om de schitterende rode duinen. Sossusvlei vormt de toegangspoort van de Namib woestijn. In Sossusvlei wordt een wandeling gemaakt naar de duinen, wordt de Sesriem canyon bezocht en kan een ballonvaart worden gemaakt over de duinen bij zonsondergang/opgang (niet inbegrepen en dus extra). Overnachting op de camping in de Namib woestijn. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entree geld Sesriem Canyon N.P. en Naukluft National Park
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en winkel
Afstand: 550 km, ca. 7 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg

Dag 7 Namib woestijn 
Dag ter vrije besteding om wandelingen en excursies te maken. Overnachting op de camping in de Namib woestijn. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entree geld Sesriem Canyon N.P. en Naukluft National Park
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en winkel
Afstand: excursie naar Sossusvlei

Dag 8 Namib woestijn - Swakopmund 
Vertrek uit  Sesriem en via de Namib woestijn rijden naar de kustplaats Swakopmund. Rest van de middag vrij om het plaatsje te verkennen. Swakopmund heeft leuke winkeltjes, terrasjes en goede restaurants. Overnachting in het Dunedin Star guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt, lunch)

Overnachting: tweepersoonschalets met ensuite badkamer en restaurant 
Afstand: 350 km, ca. 5 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg  
Optionele excursies: sandboarding, skydiving, kanosafari op de zee en veel meer

Dag 9 Swakopmund
Dag ter vrije besteding om Swakopmund te verkenen, het duinsurfen te proberen of om met een quad bike een tour te maken over de duinen (niet inbegrepen en dus extra). Overnachting in het Dunedin Star guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt)

Overnachting: tweepersoonschalets met ensuite badkamer en restaurant 
Optionele excursies: sand boarding, skydiving, kanosafari op de zee en veel meer

Dag 10 Swakopmund - Spitzkoppe
Vertrek uit Swakopmund en rijden in noordelijke richting naar Cape Cross waar een bezoek wordt gebracht aan de grote zeehonden kolonie. Na het bezoek aan Cape Cross weer richting het binnenland en rijden naar woestijn gebied van Spitzkoppe 
waar het kamp word opgezet voor de komende nacht. In de middag tijd om wandelingen te maken door dit prachtige natuurgebied. Overnachting op een camping nabij de Spitzkoppe. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld tot Cape Cross zeehonden kolonie
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met eenvoudige gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten 
Afstand: 250 km, ca. 3 ½ uur exclusief voor sightseeing 

Dag 11 Spitzkoppe - Ugab Wilderness
Vandaag rijden richting Brandberg waar het kamp wordt opgeslagen op de oever van de Ugab rivier. Met een beetje geluk kunnen hier de woestijnolifanten worden gezien die bij de rivier komen drinken. Verder zijn er in de omgeving schitterende rotstekeningen te zien van Bosjesmannen die hier vroegen hebben geleefd. Wandelingen kunnen worden gemaakt in de omgeving op zoek naar rotstekeningen en dieren die hier voorkomen. Overnachting op de camping aan de Ugab rivier. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: inclusief entreegeld naar  San Rock Art en een wandeling met locale gids
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en zwembad 
Afstand: 170 km, ca. 2 ½ uur exclusief voor sightseeing 

Dag 12 Ugab Wilderness – Etosha Nationaal Park 
Vertrek uit Damaraland en rijden naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Onderweg naar de camping een game drive door het park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals gemsbok, olifant, leeuw, zebra, giraffe, luipaard en vele antilopen en vogelsoorten. Het Okaukuejo kamp, waar overnacht wordt, heeft een verlichte waterpoel zodat ’s avonds naar de nachtdieren kan worden gekeken die hier naar toe komen om te drinken. Overnachting op de camping in het Etosha Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Etosha Nationaal park en een middag game drive
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant, bar en winkel
Afstand: 400 km, ca. 5 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg
Optionele excursies: nacht game drive in het Etosha Nationaal park.

Dag 13 Etosha Nationaal Park 
Dag in het Etosha Nationaal Park. Er worden game drives (tocht in auto op zoek naar wilde dieren) gemaakt op zoek naar de dieren die hier voorkomen en er kan worden geluierd in het kamp. Verder is er de hele dag wel iets te zien bij de waterpoel. Overnachting op een van de campings in het Etosha Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Etosha Nationaal park en een ochtend en middag game drive van beide ca. 3 uur
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant, bar en winkel
Afstand: 2x game drive van ca. 3 uur per game drive
Optionele excursies: nacht game drive in het Etosha Nationaal park.


Dag 14 Etosha Nationaal Park - Windhoek 
Vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden naar Windhoek. Einde van de dag aankomst in Windhoek en rest van de middag vrij om Windhoek te verkennen. Overnachting in het Urban Campsite een tweepersoons permanente tent in Windhoek. (tented camp) (ontbijt, lunch) 

Overnachting: tented camp, tweepersoonstent met bedden en gedeelde douche/toilet faciliteiten, zwembad, restaurant en barl
Afstand: 500 km, ca. 7 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch 

Dag 15 Windhoek - Kalahari
Vertrek uit Windhoek en rijden naar de grens met Botswana. In de middag word er een wandeling gemaakt met een Bosjesman gids die zal vertellen over het leven en de cultuur van de Bosjesmannen. (het is mogelijk dat de gids niet aanwezig is door de nomadische levensstijl van de Bosjesmannen, in dit geval zal er een andere excursie worden aangeboden) Overnachting in het hart van de Kalahari woestijn. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: natuurwandeling met lokale San bushman gids en tolk
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en natuurlijk zwembad
Afstand: 550 km, ca. 7 ½ uur exclusief grensformaliteiten, stops voor sightseeing en lunch 

Dag 16 Kalahari - Okavango Delta 
Vertrek uit de Kalahari en rijden naar het plaatsje Maun, de vertrekplaats voor een bezoek aan de Okavango Delta. In de namiddag tijd om te relaxen of om het dorpje te bezoeken en wat inkopen te doen. Overnachting op de camping in Maun (camping) (ontbijt, lunch)  

Overnachting: Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant en bar
Afstand: 300 km ca. 4 ½ uur exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Optioneel: scenic flight over de Okavango Delta (ca US$ 95 -105 per persoon)

Dag 17 & 18 Okavango Delta 
Een ervaring om niet te missen. Vandaag vertrek uit Maun en met mokoro kano’s de Okavango Delta in op zoek naar de wilde dieren. Overnachtingen op onbewoonde eilandjes in de Delta (wild kamperen dus). Onderweg worden wandelingen gemaakt in de bush (natuurlijk allemaal onder begeleiding van een ervaren gids en ranger. (camping) (ontbijt, lunch, diner

Inclusief: entreegeld voor Okavango Delta, ochtend en avond game walk met lokale gidsen
Overnachting: “wild” kamperen in tweepersoonstentjes met matrasjes en “long drop” toiletten en “bucket” douches
Afstand: Okavango transfer ca. 3 uur

Dag 19 Okavango Delta – Makgadikgadi Pans 
Vertrek uit de Delta en rijden naar de Makgadikgadi Pans, een uitgestrekt  zoutmeer dat na de regen duizenden dieren aantrekt als zebra, springbok, wildebeest en vele vogelsoorten die op zoek zijn naar water. Overnachting op de camping bij de Makgadikgadi Pans. (camping) (ontbijt, lunch) 

Inclusief: entreegeld voor de Makgadikgadi Pans 
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant en bar 
Afstand: 320 km, ca. 4 uur exclusief voor sightseeing 
Optionele excursies: nacht game drive in het Etosha Nationaal park.

Dag 20 Makgadikgadi Pans – Victoria Falls (Zimbabwe zijde)
Vertrek uit de Makgadikgadi Pans en  rijden naar de grens met Zimbabwe en het plaatsje Victoria Falls Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachtingen op de camping bij Victoria Falls. (ontbijt)  

Overnachting: campsite, tweepersoonstent met gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant en bar 
Afstand: 400 km, ca. 5 uur exclusief grensformaliteiten en stops voor sightseeing 
Optionele excursies: wild water varen, sunset bootcruise, Elephant back safari, scenic vluchten en veel meer

Dag 21 Victoria Falls (Zimbabwe zijde)
Volle dag ter vrije besteding bij de Victoria Falls. Overnachtingen op de camping bij Victoria Falls. (ontbijt) (inclusief entreegeld voor Victoria Falls N.P.)  

Inclusief: entreegelden voor Victoria Falls 
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant en bar 
Afstand: bezoek aan Victoria Falls
Optionele excursies: wild water varen, sunset bootcruise, Elephant back safari, scenic vluchten en veel meer

Dag 22 Victoria Falls 
In de ochtend nog tijd om de laatste souvenirs te kopen en in de middag een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. Einde arrangement.


Reiscode: AOL 406 

 
 
 
Hippo
Zambia_village_people
Zimbabwe_Wilddog
Zimbabwe_Matobos_Walk
 
Meerlanden-reizen
Logo_AfrikaOnline_meerlandenreizen

Beste reiziger,
U ziet hier een beperkte selectie van ons reisaanbod. Heeft u andere wensen of wilt u uw eigen reis samenstellen? Dat kan, laat het ons weten, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Landen info >>>
Top