Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra
Slideshow

Zuid-Afrika

Informatie over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat. Het klimaat is, ondanks de enorme afmetingen, betrekkelijk uniform en gematigd. De flora en fauna is zeer gevarieerd. Door de grote verschillen in de neerslag, van oost naar west steeds droger, en de verdeling van die neerslag over het jaar, kent de plantengroei van Zuid Afrika een sterke afwisseling. In totaal komen er ongeveer 400 soorten zoogdieren voor in Zuid-Afrika. De vogelwereld van Zuid-Afrika is nog rijker dan die van de zoogdieren en omvat ca. 870 soorten. Ook het aantal soorten amfibieën en reptielen is zeer groot in Zuid-Afrika en er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt en beschreven.

(Rond)reizen in Zuid-Afrika
Buiten de reservaten van Zuid-Afrika is er nog maar weinig wild aan te treffen. De natuurbescherming kwam al vroeg op gang met de Umfolosi/Hluhluwewildreservaten in 1897 als de voorloper van het internationaal beroemde Kruger Nationaal Park in 1898. Het Krugerpark is ongeveer net zo groot als de helft van Nederland en wordt jaarlijks door meer dan 700.000 toeristen bezocht, veelal in de vorm van een safari gecombineerd met een (groeps)rondreis of strandvakantie. Afrika Online regelt accommodaties, vliegtickets, camper, auto of 4x4 WD huur op maat. Verder vindt u nuttige reistips en de reisvoorwaarden die belangrijk zijn om te weten als u naar Zuid-Afrika vertrekt.

Boek nu uw vakantie in Zuid-Afrika bij Afrika Online
Afrika Online biedt diverse mogelijkheden aan in Zuid-Afrika. Als gespecialiseerd reisbureau in onder meer rondreizen voor groepen of individueel, cruises en vliegtickets weten wij als geen ander wat u gezien moet hebben tijdens uw verblijf in Zuid-Afrika. Onze service kenmerkt zich doordat wij reizen naar Zuid-Afrika voor u helemaal op maat kunnen aanbieden. Zo kunnen wij u ook autoverhuur of camperverhuur aanbieden in Zuid-Afrika. Daarnaast hebben wij voorlichting hoog in het vaandel staan. Op vakantie gaan in Afrika is namelijk niet altijd zonder risico’s. Denkt u maar eens aan verplichte vaccinaties. Onze reisverslagen van Zuid-Afrika geven u een goede impressie van wat u kunt verwachten. Bekijk hier onze Zuid-Afrika aanbiedingen of vraag een offerte aan voor een vakantie op maat naar Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika - Kijk hier voor meer uitgebreide reis aanbiedingen
Top