Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

7 daagse Tour Tanzania Lodge & Tented Camp Safari

Elephants_Tanzania

 

07 DAAGSE "TOUR TANZANIA" GROEP SAFARI  (Internationaal gezelschap):
  • Vanaf: € 2120- per persoon op basis van 2 personen

(deze reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Zanzibar en diverse andere safari’s in Tanzania of Kenia)

Een klassieke safari in lodges en Tented Camps langs alle hoogtepunten van het “Noordelijke Circuit” van Tanzania. Met een mix van lodges en permanente tentenkampen voor een goede combinatie tussen avontuur en comfort. De route voert via de Great Rift Valley naar beroemde wildparken als de Serengeti en de Ngorongoro Krater en het Tarangire Nationaal Park. Een prachtige verscheidenheid aan landschappen en een grote diversiteit aan dieren en vogels.

Reiscode: AOL 605

 


Dag 1 – Arusha Kilimanjaro Airport                                                                              Aankomst in Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Tanzania door uw gids en daarna een transfer naar The Arusha hotel (of gelijkwaardig). Onderweg een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari. Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis en te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in The Arusha hotel in een tweepersoons standaard kamer op basis van logies, ontbijt en diner.

Dag 2 – Arusha – Tarangire Nationaal Park 
Vanmorgen ontwaken met uitzicht op Mount Meru. Na het ontbijt vertrek uit het hotel en rijden richting het Tarangire Nationaal Park waar een eerste game drive wordt gemaakt. Het Tarangire National Park is gelegen op ca. 118km zuidwest van Arusha en is het op 6 na grootste park van Tanzania. Genoemd naar de Tarangire river en beroemd om de grote kuddes olifanten, sommige kuddes van wel 500 olifanten. Gedurende het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de river komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Na de game drive rijden richting het dorpje Karatu, gelegen tussen Lake Manyara en de Ngorongoro Krater. Rest van de namiddag ter vrije besteding in de lodge en omgeving. Overnachting in de Kirurumu Manyara Lodge  in een tweepersoons luxe safaritent " out in Africa stijl" met badkamer op basis van volpension.

Dag 3 – Tarangire Nationaal Park – Serengeti Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit de Kirurumu Manyara Lodge en rijden naar het Serengeti Nationaal Park. Het Kubu Kuba camp is gelegen in het centrale deel van het park. Onderweg naar het Kubu Kubu camp al een mooie game drive door dit wereld beroemde park.  De lunch wordt gegeten op een mooi plekje onder de acacia bomen. Na de lunch wat tijden om te genieten van de mooie omgeving en in de namiddag game drive in de Serengeti met een Afrikaanse zonsondergang en een “sundowner” drink zoals de beroemde G&T (Gin & Tonic). Na de game drive rijden naar het Savannah camp. Overnachting in het Kubu Kubu Camp in een tweepersoons luxe safari tent “out in Africa”stijl op basis van volpension.

Dag 4 – Serengeti Nationaal Park
De zonsopgang in de Serengeti mag niet worden overgeslagen en daarom vanmorgen vroeg om voor een ochtend game drive De ochtend is ook de beste tijd van de dag om de meeste dieren te zien. In de koelte van de ochtend zijn de dieren actief en op zoek naar eten. Na de game drive terug naar het Savannah Camp voor een heerlijk ontbijt en een luie ochtend/middag in de schaduw van de bomen bij het Kubu Kubu Camp.  Rond 16.00 vertrek voor een avond game drive waarbij de kans bestaat om de schuwe nachtdieren te zien zoals het stekelvarken, de bushbaby’s,  het aardvark, de hyena, de genetkat en het luipaard. Na de game drive terug naar het kamp voor een drankjes rond het kampvuur en een heerlijk diner. Overnachting in het Kubu Kubu Camp in een tweepersoons luxe safari tent “out in Africa”stijl op basis van volpension.

Dag 5 – Serengeti – Ngorongoro Highlands
Na het ontbijt verrek uit het Kubu Kubu Camp en dwars door de Serengeti rijden richting de Ngorongoro Hooglanden. Onderweg natuurlijk een game drive, een picknick lunch op een mooie plekjes en uitkijken naar de Big Five. Aankomst bij  de Accacia Farm Lodge tegen de avond en na een heerlijk koel drankje een diner bij de lodge. Overnachting in de Accacia Lodge in een tweepersoonskamer op basis van volpension.

Dag 6 – Ngorongoro Highlands (bezoek aan de Ngorongoro Krater) 
Vanmorgen vroeg ontbijt en vertrek uit de lodge voor een volle dag bezoek aan de Ngorongoro Krater (UNESCO World Heritage Site) inclusief een picknick lunch. De Ngorongoro Krater wordt vaak het 8ste wereld wonder genoemd, bij aankomst zult u met eigen ogen zien waarom. Vandaag een grote kans om de beroemde BIG Five te zien, de olifant, het luipaard, de buffel, de leeuw en de neushoorn. Bij terugkomst in de lodge de heerlijke koelte van het zwembad en de zonsondergang onder het genot van een koel drankje en een heerlijk diner. Overnachting in de Accacia Lodge in een tweepersoonskamer op basis van volpension.

Dag 7 – Ngorongoro Highlands – Lake Manyara Nationaal Park - Arusha
Vroeg ontbijt en vertrek uit de Accacia Lodge en rijden richting het Lake Manyara Nationaal Park voor een ochtend game drive. In het Lake Manyara N.P op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de beroemde boomklimmende leeuw, vele flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren, grote kuddes buffels en zebra’s. Lake Manyara N.P. is een van Tanzania’s kleinere parken en  zoals Ernest Hemingway al opmerkte, “het is de mooiste plek die ik ooit gezien heb” met een groot alkaline meer, een afwisselend landschap en een divers dierenleven. Onderweg naar Arusha een picknick op een mooi plekje. Na de game drive vertrek richting Arusha. Aankomst in Arusha en transfer naar de luchthaven. Einde arrangement.  

Reiscode: AOL 605 

 
 
 
Ikoma_bush_camp
Massai_Giraffe_eating
Ngorongoro_Farm_House
Kilamanjaro_Mountian
 
Tanzania
locale_bevolking_Tanzania

Tanzania (officieel in het Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania = Verenigde Republiek van Tanzania) is een republiek in Oost-Afrika en bestaat uit het vroegere Tanganyika en de eilanden Zanzibar (eigenlijk Unguja) en Pemba. De Mafia-archipel wordt gevormd door het 50 km lange eiland Mafia, een dozijn kleinere eilanden en ontelbare koraalrotsen.

Landen info >>>
Top