Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra
Slideshow

Mlilwane Wildlife Sanctuary, Game Park, Mlilwane, Swaziland

Rating:Mlilwane Wildlife Sanctuary is Swazilands oudste wild reservaat. Het park is gelegen nabij de hoofdstad Mbabane in een schitterende, bergachtige omgeving. Er kunnen o.a. wandelingen en paardrijdtochten worden gemaakt onder begeleiding van een gids, begeleide game drives (tocht in open landrover op zoek naar wilde dieren) worden gemaakt en ook kan men met eigen auto het park verkennen.

Er zijn mountainbike tochten worden gemaakt. Paardrijdtochten, mountain bike tochten en wandeltochten kunnen ook voor meerder dagen worden geboekt met overnachtingen onderweg. Benzine is verkrijgbaar is het hoofdkamp. Dieren die hier voorkomen zijn o.a. nijlpaard, giraffe, zebra, kudu, wildebeest (gnoe), nyala, impala en natuurlijk een groot aantal vogelsoorten.
 
Het hoofdkamp is een gezellig, eenvoudig restcamp met een restaurant aan een waterpoel. Ieder dag om 15.00 uur worden de nijlpaarden die in de waterpoel leven gevoerd. Verder is er een klein winkeltje waar souvenirs, etenswaren en frisdranken worden Verkocht. Verder is er een zwembad om af te koelen. 's Avonds is het gezellig met een lekker glas wijn of een koel biertje bij een knappend kampvuur sterke verhalen te vertellen.
 
De accommodaties in het hoofdkamp zijn eenvoudig en bestaan o.a. uit houten hutjes met twee aparte bedden of een tweepersoonsbed en een badkamertje met douche en toilet. Er is een plafond ventilator en een koelkastje in de hut.
 
Ook zijn er zogenaamde "beehive huts" rieten, in typische stijl van Swaziland gebouwde hutjes in de vorm van een bijenkorf. Deze beehive huts beschikken eveneens over een badkamer met douche en toilet.
 
Indien er liever wat luxere accommodatie is gewenst kan er overnacht worden in het Nyonyane Camp. Het Nyonyane camp is gelegen op ca. 6 km van het hoofdkamp en bestaat uit 4 houten chalets met twee of 3 slaapkamers, een badkamer met douche en toilet en een woon/eetkamer met keuken. De keuken beschikt over een fornuis, koelkast en voldoende keukengerei. Het kamp is klein en heerlijk rustig en 's nachts met een beetje geluk een prachtige sterrenhemel. Er is een gezamenlijk kampvuur waar 's avond heerlijk kan worden genoten van de Afrikaanse nacht. Indien u in het Nyonyane Camp overnacht houdt er dan rekening mee dat u zelf voor proviand moet zorgen of dat u 's avonds naar het hoofdkamp moet rijden om in het restaurant te eten. De faciliteiten van het hoofdkamp zoals bijvoorbeeld het zwembad staan ook ter beschikking voor de gasten van het Nyonyane Camp..
 

Als u heerlijk luxe wilt overnachten dan is Reilly's Rock Hilltop Lodge * * * * een unieke kans. Het is een exclusieve en privé lodge met slechts 6 individuele tweepersoons slaapkamer met ensuite badkamer. Verder is er een gezellige lounge en eetkamer. Het ontbijt word, indien het weer het toelaat, buiten op het terras geserveerd.
Top