Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

24 daagse avontuurlijke prive rondreis NATUURLIJK Madagascar

POUSSE-POUSSE-afrikaonline.nl-madagascar-reizen

 

24 DAAGSE AVONTUURLIJKE PRIVE RONDREIS NATUURLIJK MADAGASKAR
  • Vanaf: €. 3195,-p.p. incl. overnachtingen, entreegelden, vervoer

Avontuurlijke reis door Madagaskar met veel aandacht voor de unieke natuur en lemur soorten,  kennismaking met de verschillende  lokale stammen en hun cultuur en leefwijze. De reis is inclusief een 3 daagse cruise over de Tsiribihina rivier. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Madagaskar zoals de Gorges de Bemaraha, Tsingy de Bemaraha Reserve, Allee des Baobab’s, Nationaal Park Zombitse, Nationaal Park Isalo, Andringitra Nationaal Park, Ranomafana Nationaal Park, bezoek aan Ranomafana local village, Lake Andraikiba, Chutes d’Antafofo, Andasibe Mantadia Nationaal Park, het Vakona Private Reserve, Special Reserve de Andasibe en als afsluiting een paar dagen paradijselijke strand op Ile Sainte Marie.

Reiscode: AOL 801 

 


Dag 1 Antananarivo                                                    

Aankomst in Antananarivo en verwelkoming door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar het IC hotel. Overnachting in het IC hotel in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.ichotel.mg 

Dag 2 Antananarivo – Antsirabe – Miandrivazo  

De volgende ochtend ontbijt in IC hotel en een briefing over de hele reis door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. 
Na de briefing vertrek richting Miandrivazo. Onderweg verandert het landschap aanzienlijk. De provincie Antsirabe is de “koudste” deel van het eiland, Miandrivazo is het warmste deel van het eiland. Het landschap word gekarakteriseerd door rode aarde, veel erosie (Lavaka) en droge vegetatie. Miandrivazo betekend in het Malagasy “waar ik op mijn geliefde wacht”, de plaats waar volgende overlevering Radama, de koning van Imerima zijn prinses Rasalimo opwachtte. Miandrivazo is gelegen aan de oever van de Tsibihina rivier en de omgeving is er vruchtbaar en staat bekend om zijn agrarische activiteiten als verbouwen van katoen, maïs, bonen, tabak en rijst. Overnachting in het La Piroque hotel in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies en ontbijt.
  
Dag 3 Miandrivazo – Tsiribihina 

Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit Miandrivazo en transfer naar Maiakampy (ca. 1 uur rijden) waar de boot wacht die jullie zal brengen naar Tsiribihina. Inschepen en vertrek voor de drie daagse cruise van ca. 150 km tussen 09.00 en 10.00 over de rivier en in de middag aankomen bij de “gorges” waar met een beetje geluk de eerste Lemuren al kunnen worden gespot. Tijdens de reis wordt gezocht naar vleermuizen, reigers, kameleons, roze flamingo’s, lemuren (natuurlijk) en slangen. Het kamp word aan het einde van de middag opgezet bij Sahambano. Overnachting in tentjes aan de oever van de river op basis van volpension.  

Dag 4 Tsiribihina (Gorges de Bemaraha)  

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en de boot geladen. Te voet naar een nabijgelegen waterpoel om te zwemmen (wassen). Daarna per boot verder richting de Gorge van Bemaraha, kloven gesleten in limestone (kalksteen) van soms wel 50 meter. Baobab’s, kalanchoes (soort vetplanten) pachypodiums (cactusachtige) en verder bosrijk gebied. De lucht word gebruikt aan boord tussen Ampasimaraha en Begidro. Aankomt in Berevo in de middag en een bezoek aan het lokale dorp. Daarna wordt het kamp opgezet en het diner geserveerd. Overnachting in tentjes aan de oever van de rivier op basis van volpension.  
 
Dag 5 Tsiribihina (Gorges de Bemaraha) -  Coastal Plain of Menabe – Belo- Bekopaka 

Opbreken van het kamp en ontbijt aan boord. Aan het einde van de Gorges of Bemaraha wordt de vlakte van Menabe doorkruist, een landschap met veel rijstplantages langs de oevers van de river. Verder wordt kennisgemaakt met de Sakalava stammen die langs deze rivier wonen. Aankomst in Belo rond 11.00 uur en per 4x4 auto rijden  naar Bekopaka voor een bezoek aan de    Tsingy, typische rotsformaties specifiek voor Madagaskar. Na het bezoek aan de Tsingy verder rijden via baobab, tamarinde en mango bossen en plantages. Het laatste stuk naar Bekopaka is een echt uitdaging met een zeer hobbelige en slechte weg. Aankomst in Bekopaka aan het einde van de dag. Overnachting in het Olympe de Bemaraha hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 
Voor meer informatie: www.olympedubemaraha-madagascar.com
 
Dag 6 Bekopaka 

Na het ontbijt een volle dag excursie naar het Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. Het nationale park Tsingy de Bemaraha is een van de grootste beschermde gebieden van Madagaskar. Tsingy’s zijn puntige rotsen, ontstaan door erosie van kalksteen. OP sommige plekken zijn de rotsen wel 50 meter hoog. Tussen de rotsen kunt u een wandeling maken waarbij een goede conditie vereist is. Sommige doorgangen zijn smal en het kan er gedurende de dag erg warm worden. Er zijn ook mogelijkheden om een deel langs de bovenkant van de Tsingy’s een wandeling te maken over een wandelbrug. Het gebied is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. U treft er lemuren (vooral nachtdieren), gekko’s, slangen, krokodillen maar ook papagaaien en vleermuizen. Het park staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO. Verder ook een bezoek aan Ambolombazimba aan de andere kant van Tsingy om een bezoek te brengen aan de relikwieën van de voorouders van de lokale bevolking hier.  Overnachting in het Olympe de Bemaraha hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Bekopaka – Morondava  

Na het ontbijt vertrek uit het hotel en Bekopaka en rijden richting Morondava (ca. 200 km) met een 4x4 auto. Onderweg een bezoek aan de bekende Allee des Baobab’s met de Grandidiers Baobab’s (de grootste en bedreigde Baobab soort) en de “sifaka” de dansende lemuren en een schitterende zonsondergang (foto moment). Aankomst in Morondava rond 19.00 en overnachting in het Renala Sable D’or hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.renala.net

Dag 8 Morondava – Tulear - Ifaty   

Na het ontbijt een transfer naar de luchthaven van Morondava en binnenlandse vlucht naar Tulear. Vertrek uit Morondava met de MD 740 om 09.50 uur en aankomst in Tulear om 11.10 uur. Verwelkoming door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en transfer naar het La Mira hotel in Ifaty. Rest van de middag ter vrije besteding aan het zwembad of strand. Overnachting in het La Mira hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.hotel-lamira.com 

Dag 9 Ifaty   

Volle dag om te relaxen en te genieten van de omgeving. Activiteiten als whale watching, wandelingen in de lagune, boottochten, quad biking, bezoek aan baobab forest, bezoek aan vissersdorpjes en aan het village du tortoises (een project ter bescherming van de Madagascar schilpadden) en zeevissen worden aangeboden. Overnachting in het La Mira hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 
Dag 10 Tulear - Isalo  

Na het ontbijt vertrek uit Tulear en rijden naar Isalo, het gebied van de Mahafaly stam. Onderweg naar Isalo een bezoek aan het Zombitse Nationaal Park. Het Zombitse Nationaal Park is het leefgebied van 's werelds zeldzaamste vogels, de Appert’s Greenbul, voor het eerst ontdekt in deze droge, ongebaande, wouden, de voor zover bekend de enige bekende habitat.  Het bos in het park is ook een goede plek om vlinders te zien. Overnachting in het Motel de Isalo in een tweepersoonskamer op basis van halfpension.

Voor meer informatie zie: www.motelisalo.com
 
Dag 11 Isalo 

Volle dag excursie naar het Nationaal Park Isalo. Het Isalo National Park ligt in de provincie Toliara in het zuidwesten van Madagaskar. Het park is vooral bekend om het afwisselende landschap met onder andere zandsteenformaties, diepe canyons, grasvlaktes en groene oases met palmbomen. De dichtstbijzijnde plaats is Ranohira en de stad in de buurt is Toliara. Vanuit Ranohira kunt u het park met een gids bezoeken. Naast de lemuren en verschillende inheemse plantsoorten, is het park ook thuishaven van de Bara-stam. U kunt te voet maar ook per auto een aantal mooie plekken van het park zien. Bijvoorbeeld de  Piscine Naturelle war je na de wandeling lekker kunt afkoelen in het water, gevoed door de altijd stromende waterval. Hierna naar de enorme zandsteen rotsen, La Fenêtre (rotsformatie in vorm van een raam) waar we wachten op de zonsondergang. Overnachting in het Motel de Isalo in een tweepersoonskamer op basis van halfpension.
 
Dag 12 Isalo - Andringitra   

Vanmorgen na het ontbijt rijden in oostelijke richting langs de N 7 richting Andringitra (ca. 300 km). Onderweg wordt het plateaux de Horombe aangedaan, een landschap van rode aarde waar je jezelf in niemandsland waant. Verder richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara stam, de schaapherders van Zebu. Onderweg de bergketen van Andingitra die zorgt voor een mooie overgang tussen het droge zuiden en het groene hoogland met de fameuze 3 heuvels en de grot van de aartsbisschop. Het spectaculairst zijn de granieten gewelven met de “twin rocks” ook wel de doorgang naar het zuiden genoemd. Iets anders wat zeer imponerend is de “Bishop’s hat” een heilige plaats voor de lokale bevolking. Het is daar waar hun voorouders liever collectieve zelfmoorden pleegden dan dat men zich overgaf aan de Merina stammen. Vervolgens nog een bezoek aan het plateau de Homombre, een enorme ruimte met rode grond wat ons aan het niemandsland doet denken. Na aankomst in Ambalavao even de benen strekken en dan via een nogal hobbelige weg naar Andringitra. Overnachting in het Camp Catta in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.campcatta.com 

Dag 13 Andringitra Nationaal Park 

Volle dag in het Andringitra Nationaal om het woud te verkennen. Andringitra National Park heeft een oppervlakte van 31,160 ha; en heeft een grote diversiteit van ecosystemen, variërend van laaggeleden regenwoud in het oosten tot hooggeleden bergprairies in het westen. Het gevarieerde landschap biedt een habitat aan wel liefst 15 lemur soorten, inclusief een ecotype van Lemur Catta die is aangepast aan het leven in de bergen. Spectaculaire prairie bloemen en orchideeën komen er tevens voor. Er zijn verschillende wandelroutes in het park waarvan de circuit Chameleon de gemakkelijkste is. De route strat vanuit het hotel en via een natuurlijke waterpool een stijgend pad richting de top die lijkt op een kameleon. Tijdens e afdaling kan een bezoek worden gebracht aan een lokaal dorpje dat bekend staat om de gastvrije bewoners. Overnachting in het Camp Catta in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 

Dag 14 Andringitra - Ranomafana 

Na het ontbijt vertrek uit Andringitra en een bezoek aan Ambalavao waar de mogelijkheid bestaat een stads tour te maken en wijn te proeven daar Ambalavao het centrum van de wijn industrie op Madagaskar is. Ook al zijn de klimaat omstandigheden niet optimaal voor de druiven, het is een traditie die is achtergelaten door de priesters en monniken die in dit gebied geleefd hebben. Daarna bezoek aan de “Anteimoro Paper factory” een overblijfsel van de Arabische beschaving op het eiland. Na het bezoek aan 

Ambalavao verder rijden in noordelijke richting naar de stad Fianarantsoa, de intellectuele centrum van Madagaskar waar de eerste op Europeesche leest geschoolde scholen van Madagaskar zijn opgericht en waar ook een van de beste Universiteiten van Madagaskar in gevestigd. Fianarantsoa is een katholieke stad met een mooi standbeeld van de Santa Madonna en het gebied van de Betsileo stam , een bergstam die bekend staat om de rijstplantages op de hellingen van de omliggende heuvels. Na het bezoek hier verder rijden richting Ranomafana (ca. 2 uur). Overnachting in het Ihary hotel in een tweepersoonsbungalow op basis van logies en ontbijt.  

Dag 15 Ranomafana 

Vandaag een bezoek aan het Ranomafana Nationaal Park. Het park is opgericht in 1991, is 40.000 ha groot met steile heuvels en veel beekjes die de vallei instromen met verschillende watervallen en stroomversnellingen. Door het hele park zijn varens en gigantische bamboe struiken te vinden wat het park mooi decoreert. Ranomafana N.P. is een belangrijk park voor de Lemurs en reptielen en met name bekent vanwege de “gouden bamboo Lemurs” ontdekt in 1986. Naast 12 soorten Lemurs en 5 soorten kameleons die hier voorkomen zijn er tal van bijzondere dieren te bewonderen. In het park leven meer dan 29 soorten zoogdieren en ook voor de vogelliefhebbers is het een schitterend park met 98 vogelsoorten waaronder een paar zeer zeldzame soorten. Ook zijn er thermale warmwater bronnen waarin kan worden gezwommen. In de middag kan een bezoek worden gebracht worden aan het dorpje Ranomafana of er kan worden gezwommen in het zwembad. Overnachting in het Ihary hotel in een tweepersoons bungalow op basis van logies en ontbijt.  

Dag 16 Ranomafana – Fianarantsoa – Antsirabe - Betafo  

Vertrek uit Ranomafana na het ontbijt en rijden naar Ambositra, het middelpunt van Madagaskar’s houtsnijwerk cultuur met onderweg veel rijstplantages. Het mooie hoogland met de groene bossen van Eucalyptus en dennenbomen, landschap dat gedomineerd wordt door rijst velden. Een typische markering in het landschap zijn de huizen die bijna allemaal zijn uitgerust met een oorspronkelijk houtsnijwerk balkon met luiken met mooie kleuren. In Ambositra wordt een bezoek gebracht aan de houtsnij werkplaats en fabriek. Ambositra is het leefgebied van de Zafimaniry stam, een sub stam van de Betsileo en de op 3 na grootste stam van Madagaskar, een stam die voornamelijk leeft van de bosbouw. Na het bezoek aan Ambositra verder rijden naar Antsirabe een mooie, Europees aandoende stad die bekend is o.a. om de bierbrouwerij. Na aankomst een korte stadstour en een bezoek aan een edelstenen fabriekje. Hierna vertrek uit Ambositra en rijden naar Betafo (ca. 22 km) met onderweg een stop bij Lake Andraikiba, de favoriete vakantieplek van Queen Ranavalona II. Helaas is meer vervuild en er wordt niet aangeraden erin te zwemmen. Via het Tritriva meer rijden naar Antsirabe. Overnachting in een homestay in Betafo in een tweepersoonskamer op basis van halfpension.

Dag 17 Betafo   

Na het ontbijt een bezoek aan het dorpje Betafo. Betafo betekend “many roofs” (vele daken) en is vooral bekend om het Tatamarina meer, een typisch kratermeer. In het noorden van het meer zijn de graven van voormalige koningen te vinden en voor de avontuurlijke reizigers is er een wandeling mogelijk naar de schitterende Chutes d’Antafofo, een 20 meter hoge waterval. Overnachting in een homestay in Betafo Antsirabe in een tweepersoonskamer op basis van volpension.

Dag 18 Betafo - Antsirabe – Andasibe (Perinet)  

Vandaag een mooie rit voor de boeg. Na het ontbijt vertrek en rijden richting Tana en vanuit daar naar Andasibe via een prachtig tropisch landschap met veel meren en tropische begroeiing. Onderweg naar Andasibe veel Merino dorpjes die zijn gebouwd tegen de heuvels. Verder word er gestopt in Mandraka voor een bezoek aan het Domaine Pyereras, een privé reservaat waar verschillende soorten kameleons, slagen, lemuren en vlinders te zien zijn. Aankomst in Andasibe in de namiddag en overnachting in het Feon’ny ala hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.      

Dag 19 Andasibe (Mantadia Nationaal Park)  

Na het ontbijt een bezoek aan het Mantadia Nationaal Park, een park dat bekend staat om de ongerepte natuur en de schitterende tropische, authentieke bebossing. In het parken komen meer dan 10 verschillende lemur soorten, 8 soorten kameleons voor. Er wordt een ca. 4 uur durende wandeling gemaakt. In de middag een bezoek aan het privé reservaat Vakona waar we de zwarte en witte Varecia Variegata, de brine Fulvus Rufus en de propitecus diadema (alle lemur soorten) zullen zien. Overnachting in het Feon’ny ala hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.      

Dag 20 Andasibe (Analamazaotra Special Reserve)  

In de morgen wordt een bezoek gebracht aan het Special Reserve van Andasibe om de Indri Indri lemuren te zien, de grootste lemur van het eiland. Dit 810 ha grote reservaat is zeer speciaal omdat er velen soorten bijzonder flora en fauna voor komen, met name de orchideeën de kameleons en ook vele vogels. Na bezoek aan het Special Reserve wordt nog een bezoek gebracht aan een typisch Betsimisaraka dorp waar de op 2 na grootste stam van het eiland Madagaskar leeft. Ze verbouwen rijst en hebben plantages. Dit bezoek geeft een duidelijker beeld hoe de lokale bevolking hier leeft en wat ze eten. Daarna vertrek naar Tana en het IC hotel. Overnachting in het IC hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.


Dag 21 Tana – Ile Sainte Marie 

Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Tana voor het inchecken op de binnenlandse vlucht naar Ile Sainte Marie. Vertrek uit Tana met de MD 536 om 07.50 uur en aankomst op Ile Sainte Marie om 09.40 uur. Saint Marie is een heerlijk tropisch eiland aan de oostkust van Madagaskar met ongerepte stranden, veel palmbomen en filaos bomen. Op het eiland zijn veel overblijfselen uit het veleden te vinden zoals een begraafplaats van piraten en het oude huis van de prinses, dochter van koning Ratsimilaho. Met een klein bootje (piroque) kun je in 3 minuten oversteken naar het eilandje Ile aux Nattes. Terplaatse kunnen verschillende excursies worden gemaakt en geboekt. Overnachting in het Le Libertalia hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner.

Voor meer informatie zie: www.lelibertalia.com 

Dag 22 - 23 Ile Saint Marie 

Dagen ter vrije besteding op Ile Sainte Marie. Op een van deze dagen (naar keuze) is er een boottocht met whale watching inclusief in de reissom. Naast gewoon niets doen en op het strand liggen kunnen er wandelingen worden gemaakt, er kan een fiets wordneg gehuurd en er kan kennis worden gemaakt met de lokale bevolking die bekend staat op zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. Verder is zijn er interessante historische gebouwen en bezienswaardigheden in Ambodifotatra en de Baie des Forbans. Overnachtingen in het Le Libertalia hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner.
    
Dag 24 Ile Saint Marie - Tana 

Na het ontbijt is er een transfer vanuit het hotel naar de luchthaven van Ile Sainte Marie. Inchecken en binnenlandse vlucht naar Tana. Vertrek uit Ile Sainte Marie met de MD 533 om 10.15 uur en aankomst in Tana om 11.10 uur. Verwelkoming en transfer naar het IC hotel voor een ontspannen middag. In de loop van de avond transfer naar de luchthaven van Tana  en inchecken op de Internationale vlucht. Einde arrangement.


REISCODE: AOL 801

 
 
 
Allee-des-baobabs-afrikaonline.nl
Boutre-afrikaonline.nl
Reine-de-lĀ“Isalo-afrikaonline.nl
Vieille-Ville-Fianarantsoa
 
Madagaskar
Allee_des_baobab

Reizen naar Madagaskar kunnen voor u op maat worden samengesteld, de mogelijkheden zijn legio. Eenvoudige tot luxueuze accommodaties, kleinschalige groepsreizen, luxe privé rondreizen, strandvakanties, island hopping rond Nosy Be, gespecialiseerde foto reizen , romantische huwelijksreizen en avontuurlijke  Dhow camping tours, alles is mogelijk.

Landen info >>>
Top