Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

14 daagse Mysterious Madagascar prive rondreis

madagascar-lemur-afrikaonline.nl

 

14 DAAGSE “MYSTERIOUS MADAGASCAR” PRIVE RONDREIS
  • Vanaf: €. 1595,-p.p. incl. overnachtingen, entreegelden, vervoer

Avontuurlijke reis door Madagaskar met veel aandacht voor de unieke natuur en lemur soorten, kennismaking met de verschillende  lokale stammen en hun cultuur en leefwijze. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Madagaskar zoals Pyereras Reserve, Special Reserve of Andasibe, Andasibe village, Merina graven, Antsirabe, Ambositra, het regenwoud van Ranomafana Nationaal Park en de “Chute de Namorona”, Nationaal Park de Isalo en als afsluiting een paar dagen paradijselijke strand aan de lagune van Ifaty.

Reiscode: AOL 802

 


Dag 1 Tana                                                                                                    
Aankomst in Tana. Meet & Greet op de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze locale agent en transfer naar het Island Continent hotel. Overnachting in het Island Continent hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Tana -Andasibe                                                           
Afstand: 135 km = 4 uur
Na het ontbijt een “briefing” met de gids over het verloop van de reis en vertrek uit Tana richting Andasibe via een prachtig tropisch landschap met veel meren en tropische begroeiing. Onderweg naar Andasibe veel Merino dorpjes die zijn gebouwd tegen de heuvels. Verder word er gestopt in Mandraka voor een bezoek aan het Domaine Pyereras, een privé reservaat waar verschillende soorten kameleons, diverse soorten reptielen en amfibieën maar ook lemuren en vlinders te zien zijn. Aankomst in Andasibe in de namiddag en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Feon’ny ala hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Andasibe                                                                                                    
In de ochtend wordt een bezoek gebracht aan het “Special Reserve of Andasibe” om te zoeken naar de Indri-Indri, de grootste lemur soort in de wereld. Het 810ha reservaat is zeer bijzonder en staat bekend om de specifieke, alleen in Madagaskar voorkomende flora en fauna zoals een grote variëteit aan orchideeën, kameleons, tenrecs (soort kruising van een egel en een spitsmuis) en vele vogelsoorten. Na het bezoek aan het Special Reserve te voet naar het orchideeën park. In de middag een bezoek aan Andasibe, een typisch Betsimisaraka dorp waar de op 2 na grootste stam van het eiland Madagaskar leeft. Ze verbouwen rijst en hebben plantages. Dit bezoek geeft een duidelijker beeld hoe de lokale bevolking hier leeft, wat ze eten, een vleugje cultuur. Overnachting in het Feon’ny ala hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.    

Dag 4 Andasibe – Tana - Antsirabe                                             
Afstand 295 km =  6 uur
Na het ontbijt vertrek uit Andasibe en rijden in de richting van Tana. Vanaf hier via de Route Nationaal 7 in zuidelijke richting naar Antsirabe. Onderweg een heuvelachtig landschap, uitgestrekte groene rijstvelden en geërodeerde heuvels, lavaka genoemd. Onderweg wordt gestopt in Ambatofotsy voor een bezoek aan een lokale boer. Na het bezoek verder rijden naar Ambatolampy voor een bezoek aan een klein bedrijfje die uit gerecycled aluminium pannen maakt en die verkoopt aan de locale bevolking. In Ambohimandroso wordt gestopt voor een bezoek aan de Merina tombes. Dit zijn grote, solide familie graven, deels boven, deels ondergronds die een grote rol spelen in het dagelijks leven. Van juni tot september worden er belangrijke ceremonies gehouden het zogeheten “turning of the bones”, welke inhoudt dat de beenderen van de voorouderen opnieuw worden gewikkeld in zijde doeken en “herbegraven”. Een heilige en belangrijke verplichting aan de voorouders maar die ook een grote sociale rol speelt en waar familieleden van de grote families elkaar 1x per jaar ontmoeten. Na het bezoek aan de tombes verder rijden naar Antsirabe. Overnachting in het Couleur Cafe in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.couleurcafeantsirabe.com

Dag 5 Antsirabe                                                                                                    
Na het ontbijt een bezoek aan de stad Antsirabe (de naam van de stad betekend plaats van het zout). Antsirabe is een elegante, Europees aandoende stad, in 1856 gesticht door de Noren die hier in  1870 als eerste hier een kuuroord openden. Antsirabe heeft een koel klimaat en in de omgeving bevinden zich thermale bronnen waarvan het water o.a. wordt gebruikt door de lokale bierbrouwerij. Er is een leuke markt en de stad leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. De omgeving staat verder bekend om de edelstenen en halfedelstenen. Ook kan er een mooie fietstocht worden gemaakt naar Lac Tritriva, een mooi kratermeer in een steile vulkaan krater. Onderweg naar La Tritriva diverse leuke dorpjes en het Lac Andraikiba meer. In de namiddag kan een bezoekje worden gebracht aan een edelstenen fabriekje waar je kunt  zien hoe de stenen worden geslepen en je kunt hier ook stenen kopen. Overnachting in het Couleur Cafe in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
 
Dag 6 Antsirabe-Ambositra Fianarantsoa-Ranomafana                                                                                  
Afstand 230 km = 5 uur
Na het ontbijt vertrek uit Antsirabe en rijden via Ambositra naar Ranomafana. Ambositra is het middelpunt van Madagaskar’s houtsnijwerk cultuur met onderweg veel rijstplantages. Het mooie hoogland met de groene bossen van Eucalyptus en dennenbomen, landschap dat gedomineerd wordt door rijst velden. Een typische markering in het landschap zijn de huizen die bijna allemaal zijn uitgerust met een oorspronkelijk houtsnijwerk balkon met luiken met mooie kleuren. In Ambositra wordt een bezoek gebracht aan de houtsnij werkplaats en fabriek. Ambositra is het leefgebied van de Zafimaniry stam, een sub stam van de Betsileo en de op 3 na grootste stam van Madagaskar, een stam die voornamelijk leeft van de bosbouw. De lunch kan worden gebruikt in Ambositra en na de lunch verder naar Fianarantsoa voor een bezoek aan de belangrijkste theeplantage van het land. De bevolking hier bestaat voornamelijk uit de Betsilo stam, een hardwerkende bevolking die voornamelijk leeft van de rijstverkoop. De tegen de heuvels gelegen rijstvelden  worden voornamelijk met de hand en met ploeg en een zebu (een soort rund) bewerkt omdat ze niet geschikt zijn voor het gebruikt machines zijn maar de velden zijn perfect uitgelijnd en staan er netjes op een rijtje bij. Eindpunt van vandaag is Ranomafana waar bananen en koffieplantages het landschap domineren. Aankomst in Ranomafana en rest van de middag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen of te relaxen bij het hotel. Overnachting in het Ihary hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Ranomafana                                                                                                    
Vandaag een bezoek aan het Ranomafana Nationaal Park met een lokale gids. Het park is opgericht in 1991, is 40.000 ha groot met steile heuvels en veel beekjes die de vallei instromen met verschillende watervallen en stroomversnellingen. Door het hele park zijn varens en gigantische bamboe struiken te vinden wat het park mooi decoreert. Ranomafana N.P. is een belangrijk park voor de Lemurs en reptielen en met name bekent vanwege de “gouden bamboo Lemurs” ontdekt in 1986. Naast 12 soorten Lemurs en 5 soorten kameleons die hier voorkomen zijn er tal van bijzondere dieren te bewonderen. In het park leven meer dan 29 soorten zoogdieren en ook voor de vogelliefhebbers is het een schitterend park met 98 vogelsoorten waaronder een paar zeer zeldzame soorten. Ook zijn er thermale warmwater bronnen waarin kan worden gezwommen. In de middag kan een bezoek worden gebracht worden aan het dorpje Ranomafana of er kan worden gezwommen in het zwembad. Overnachting in het Ihary hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. 

Dag 8 Ranomafana -Isalo                                                             
Afstand 298km = 7 uur
Na het ontbijt vertrek uit Ranomafana en richting Isalo. Na een paar kilometer wordt er gestopt bij de “chute de Namorona”, een schitterende waterval in de rivier Namorona. Onderweg bezoek aan de Ihosy, de hoofdstad van de Bara stam die bekend staan als de hoeders van de grote Zebu kuddes. Twee grote granieten rotsen “gates of the south” markeren het einde van de hooglanden en vanaf hier zijn we in het zuiden van Madagaskar. In de verte kan de “Pic Boby”worden gezien met 2658 meter de op één na hoogste berg van Madagaskar. Iets anders wat zeer imponerend is de “Bishop’s hat” een heilige plaats voor de lokale bevolking. Het is daar waar hun voorouders liever collectieve zelfmoord pleegden dan dat men zich overgaf aan de Merina stam. Vervolgens nog een bezoek aan het plateau de Homombre, een enorme ruimte met rode grond wat ons aan het niemandsland doet denken. Aankomst in Isalo in de middag er rest van de middag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Overnachting in de Isalo Ranch in een tweepersoonskamer op basis van halfpension.

Voor meer informatie zie: www.isalo-ranch.com

Dag 9 Isalo                                                                                                    
Volle dag excursie naar het Nationaal Park Isalo. Het Isalo National Park ligt in de provincie Toliara in het zuidwesten van Madagaskar. Het park is vooral bekend om het afwisselende landschap met onder andere zandsteenformaties, diepe canyons, grasvlaktes en groene oases met palmbomen. De dichtstbijzijnde plaats is Ranohira en de stad in de buurt is Toliara. Vanuit Ranohira kunt u het park met een gids bezoeken. Naast de lemuren en verschillende inheemse plantsoorten, is het park ook woongebied van de Bara-stam. U kunt te voet (ca. 1 uur) maar ook per auto een aantal mooie plekken van het park zien. De Piscine Naturelle waar je na de wandeling lekker kunt afkoelen in het water, gevoed door de altijd stromende waterval. Hierna naar de enorme zandsteen rotsen, La Fenêtre (rotsformatie in vorm van een raam) waar we wachten op een spectaculaire zonsondergang. Overnachting in de Isalo Ranch in een tweepersoonskamer op basis van halfpension.

Dag 10 Isalo – Tulear - Ifaty                                                           
Afstand 253 km = 4 uur
Na het ontbijt vertrek uit Isalo en rijden via de Route Nationaal 7 naar Tulear. Onderweg verandert het landschap en zien we het typische landschap van het zuiden de “spiny desert” het droogste gebied van Madagaskar met begroeiing als cactus, verschillende  euphorbiacea en didieracea. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de verschillende graftombes zoals de "Mahafaly tombs" and de "Antandroy tombs".  Na een kort bezoek aan Tuelear (je kunt hier wat boodschapjes doen voor de komende dagen) verder rijden naar het kustplaatsje Ifaty (ca. 27 km ten zuiden van Tulear). Vanwege de slechte weg duurt deze rit ca 2 ½ uur. Ondewerg veel mangrove bomen em kleine Vezo dorpjes waar mensen leven van de visvangst. Kleine vissersbootjes (pirogues) varen twee maal daags uit, de mannen die de vis vangen en de kinderen en vrouwen die de vissen naar Tuelar brengen om te verkopen. Aankomst in Ifathy en rest van de dag te vrije besteding. Overnachting in het La Mira hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.hotel-lamira.com

Dag 11 t/m 13 Ifaty                                                                                                                                                                                   
Dagen ter vrije besteding in en rondom Ifaty. Ifaty is gelegen aan de grootste lagune van Madagaskar, de zee is hier kalm beschut van de oostenwinden en door een groot koraalrif en is ideaal om te duiken en te snorkelen Vanuit het hotel kunnen verschillende excursies en uitstapjes worden gemaakt oa. Een bezoek aan een van de lokale vissersdorpjes om kennis te maken met de leefstijl (ga er naar toe op het moment dat de bootjes binnenkomen en je de visvangst kunt helpen binnenhalen en bewonderen en de omgeving staat ook bekend over vogelaars.  Er kan een bezoek worden gebracht aan het Reserve RENIALA, een door de bevolking gerund reservaat waar twee verschillende soorten babobab bomen kunnen worden gezien en verder natuurlijk “spiny bush”,  reptielen als de boa madagascariensis, de gecko,  de chameleon parsoni ( de grootste kameleon soort). Ook kan er een bezoek worden gebracht aan een lokaal schooltje (neem potloden / pennen/schrijfmateriaal / papier vanuit Nederland) de mensen zijn heier ontzettend arm en elke donatie wordt zeer gewaardeerd (geef het wel aan het hoofd van de school en niet aan de kinderen want die zullen het zeker verkopen voor een beetje geld). Overnachtingen in het La Mira hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 14 Ifaty - Tana

Vanmorgen vertrek uit Ifaty en transfer naar Tulear en de luchthaven daar. Inchecken op de binnenlandse vlucht naar Tana.

 
 
 
madagascar-boy
madagascar-landscape
Madagascar-sea
Allee-des-baobabs-afrikaonline
 
Madagaskar
Allee_des_baobab

Reizen naar Madagaskar kunnen voor u op maat worden samengesteld, de mogelijkheden zijn legio. Eenvoudige tot luxueuze accommodaties, kleinschalige groepsreizen, luxe privé rondreizen, strandvakanties, island hopping rond Nosy Be, gespecialiseerde foto reizen , romantische huwelijksreizen en avontuurlijke  Dhow camping tours, alles is mogelijk.

Landen info >>>
Top