Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

7 daagse highlights of Tanzania safari prive reis

Manjara

 

7 DAAGSE "HIGHLIGHTS OF TANZANIA" PRIVE SAFARI
  • Vanaf: € 2005,- p.p. incl. overnachtingen, maaltijden, 4x4 Landcruiser met chauffeur/gids.

Word aangeboden als een privé reis met maximaal 6 personen per 4x4 Safari Landcruiser

Een klassieke safari langs de hoogtepunten van noord Tanzania. Accommodatie is in en de bekende Sopa Lodges, comfortabele hotel met Internationale standaards en gelegen op de beste locaties voor “all year round” wild safari’s. Natuurlijk wordt een bezoek gebracht aan het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park, de Ngorongoro krater en het Tarangire Nationaal Park met de Baobab bomen en een groter variëteit aan wildlife. Tijdens de reis rijdt u door afwisselend landschap met een grote diversiteit aan dieren en vogels. Een bezoek aan de Olduvai Gorge is inclusief, hier vond Mary Leakey in 1959 de overblijfselen van de eerste mens, daarom wordt de Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid' genoemd.

Reiscode: AOL 603

 


Dag 1 – Arusha 
Aankomst in Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Tanzania door uw gids en daarna een transfer naar de Ilboru Safari Lodge hotel (of gelijkwaardig). Onderweg een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari. Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis en te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in de Ilboru Safari Lodge in een tweepersoons rondawel op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.ilborusafarilodge.com 

Dag 2 – Arusha – Tarangire Nationaal Park
Na het ontbijt kennismaking met uw safarigids en briefing over de reis. Daarna vertrek uit Arusha en rijden (ca. 2 uur) naar het Tarangire Nationaal Park. Aankomst bij de lodge op tijd voor de lunch en na de lunch wat tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. In de namiddag de eerste game drive in het Tarangire Nationaal Park. Genoemd naar de Tarangire river en beroemd vanwege de grote kuddes olifanten, sommige kuddes van wel 500 olifanten. In de het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de river komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Overnachting in de Tarangire Sopa Lodge in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.sopalodges.com/tarangire  

Dag 3 – Tarangire Nationaal Park – Serengeti Nationaal Park 
Vertrek uit de Tarangire Lodge na het ontbijt en rijden naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal park, een World Heritage Site die bekend staat om de jaarlijkse migratie van o.a. de wildebeest. In het Serengeti Nationaal Park staat verder bekend om de grote kudde dieren als zebra’s (geschat op 200.000) en Thompson’s gazelles (geschat op 300.000), buffels, giraffe en olifanten. Onderweg naar het park een picknick lunch op een mooie locatie en een eerste game drive door het park. Overnachting in de Serengeti Sopa Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.sopalodges.com/serengeti  

Dag 4 – Serengeti Nationaal Park 
Vanmorgen wordt u vroeg gewekt voor een traditioneel kopje thee of koffie en beschuit. Daarna een ochtend game drive door het park. Na de game drive ontbijt en tijd om te relaxen in het kamp en te genieten van de omgeving. Lunch en daarna een namiddag game drive. Optioneel kan er vandaag een ballonvaart worden gemaakt over het park, kosten hiervoor bedragen ca. US$ 500,- per persoon. (game drives duren ca. 3-4 uur). Overnachting in de Serengeti Sopa Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Crater Conservation Area
Na het ontbijt vertrek uit de Serengeti Sopa Lodge en rijden door het Serengeti Nationaal Park richting de Ngorongoro Crater Conservation Area. Onderweg nog game drive door eht park op zoek naar de Big Five. Onderweg een heerlijke picknick lunch onder de acacia bomen en een bezoek aan de Ol Duvai Gorge. Aankomst bij de lodge op tijd voor de zonsondergang en een ijskoud drankje. Overnachting in de Ngorongoro Sopa Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie zie: www.sopalodges.com/ngorongoro 

Dag 6– Ngorongoro Crater Conservation Area 
Vanmorgen vroeg ontbijt en vertrek uit de lodge voor een bezoek aan de Ngorongoro Krater, een van de drie UNSECO World Heritage sites in Tanzania. Game drive in de Ngorongoro krater. De Ngorongoro krater met een oppervlakte van ca. 260 vierkante meter biedt een thuis voor ca. 25.000 dieren en is een van de laatste plaatsen in Tanzania waar de Big Five kan worden gezien. Uniek aan de krater is dat hier naast de wilde dieren ook de  Maasai stam hier leeft. Als het te warm wordt en de dieren een plekje gaan zoeken om te rusten terug naar de lodge voor een late lunch. De middag is om te relaxen en te genieten van het schitterende uitzicht. In de namiddag een laatste game drive en een diner in de bush ter afsluiting van de safari. Overnachting in de Ngorongoro Sopa Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.
 
Dag 7 – Ngorongoro Crater Conservation Area –Arusha 
Na het ontbijt vertrek uit de Ngorongoro Sopa Lodge en rijden naar Arusha. Aankomst in Arusha en lunch. Transfer naar de luchthaven, einde arrangement.  
   
Reiscode: AOL 603 

 
 
 
Mother_Baby_Elephant
Ngorongoro
Cheetah
 
Tanzania
locale_bevolking_Tanzania

Tanzania (officieel in het Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania = Verenigde Republiek van Tanzania) is een republiek in Oost-Afrika en bestaat uit het vroegere Tanganyika en de eilanden Zanzibar (eigenlijk Unguja) en Pemba. De Mafia-archipel wordt gevormd door het 50 km lange eiland Mafia, een dozijn kleinere eilanden en ontelbare koraalrotsen.

Landen info >>>
Top