Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

8 daagse TANZANIA WILDLIFE WEEK safari

Elephant_Bird_Tanzania

 

8 DAAGSE "TANZANIA WILDLIFE WEEK" LODGE SAFARI
  • Vanaf: € 2595,- p.p. incl. vervoer tijdens safari, overnachtingen en maaltijden.

Een klassieke safari in lodges en Tented Camps langs alle hoogtepunten van het “Noordelijke Circuit” van Tanzania. Met een mix van lodges en permanente tentenkampen voor een goede combinatie tussen avontuur en comfort. De route voert via de Great Rift Valley naar Lake Manyara en beroemde wildparken als de Serengeti en de Ngorongoro Krater en het Tarangire Nationaal Park. Een prachtige verscheidenheid aan landschappen en een grote diversiteit aan dieren en vogels. Tijdens deze reis maakt u ook kennis met de kleurrijke Masai stam.

 
Reiscode: AOL 601

 


Dag 1 – Arusha                                                                                                              
Aankomst in Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming in Tanzania. Daarna een transfer naar de Ilboru Safari Lodge hotel (of gelijkwaardig). Rest van de dag/avond ter vrije besteding om uit te rusten van de vliegreis en te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in de Ilboru Safari Lodge in een tweepersoons rondawel op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie zie: www.ilborusafarilodge.com 

Dag 2 – Arusha – Tarangire Nationaal Park
Na het ontbijt een korte bespreking met de gids over de gang van zaken tijdens de safari. Daarna vertrek richting het Tarangire Nationaal Park. Genoemd naar de Tarangire rivier en beroemde om de grote kuddes olifanten, sommige kuddes van wel 500 olifanten. In de het droge seizoen biedt het park een toevluchtsoord voor vele diersoorten die bij de rivier komen drinken. Verder staat het park bekend om de vele Baobab bomen en de grote diversiteit aan vogels. Overnachting in de Maramboi Tented Lodge in een tweepersoons luxe “Out in Africa stijl” safari tent op basis van volpension.

Voor meer informatie: www.tanganyikawildernesscamps.com

Dag 3 – Tarangire Nationaal Park – Ngorongoro Crater Conservation Area
Vanmorgen een heerlijk ontbijt in het camp met de geluiden van de dieren op de achtergrond. Vertrek uit het Tagarire Nationaal park en rijden richting de Ngorongoro Crater Conservation Area. Onderweg een laatste game drive door het Tarangire Nationaal Park. Na aankomst bij de lodge is er een mogelijkheid om een wandeling te maken in de koffieplantage en te relaxen aan het zwembad met uitzicht over de schitterende omgeving. Overnachting in de Plantation Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Voor meer informatie: www.plantation-lodge.com/index.htm

Dag 4 – Ngorongoro Crater Conservation Area
Vanmorgen vroeg vertrek uit de lodge en een volle dag bezoek aan de Ngorongoro Krater inclusief een picknick lunch. De Ngorongoro Krater wordt vaak het 8ste wereld wonder genoemd, bij aankomst zult u met eigen ogen zien waarom. Vandaag een grote kans om de beroemde BIG Five te zien, de olifant, het luipaard, de buffel, de leeuw en de neushoorn. Bij terugkomst in de lodge de heerlijke koelte van het zwembad en de zonsondergang. Overnachting in de Plantation Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van volpension.

Dag 5 – Ngorongoro Crater Conservation area – Serengeti Nationaal Park
Vertrek uit de Plantation Lodge  na het ontbijt rijden naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal park. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Olduvai krater  en wordt er een stop gemaakt bij een Masai dorpje. Onderweg naar de lodge al een eerste game drive door het beroemde Serengeti Nationaal Park. Aankomst bij het Serena Mbuzi Mawe Camp en lunch. Na de lunch kan er worden relaxed bij het camp en kunt u genieten van het schitterende uitzicht. In de namiddag een game drive door het park. Na de game drive een heerlijk diner. Overnachting in het Serena Mbuzi Mawe Tented Camp in een tweepersoons “Out in Africa stijl” safari tent op basis van volpension.

Voor meer informatie: www.serenahotels.com/serenambuzi

Dag 6 – Serengeti Nationaal Park 
Volle dag in de Serengeti met een vroege ochtend en avond game drive (beide van ca. 3-4 uur) met ontbijt en lunch in het camp. De ochtend is een perfecte tijd om dieren te zien, het is nog niet te warm en de dieren zijn op zoek naar voedsel in de koelte voordat de middagzon het te warm maakt en ze de schaduw zoeken van de bomen en struiken. Na de ochtend game drive ontbijt bij de lodge, een nature walk te maken of tijd om te relaxen. Overnachting in het Serena Mbuzi Mawe Camp in een tweepersoons “Out in Africa stijl” safari tent op basis van volpension

Dag 7 Serengeti Nationaal Park – Lake Manyara Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit het Mbuzi Mawe camp en rijden richting het Lake Manyara National Park waar de hele dag wordt doorgebracht met game driving en een heerlijke picknick lunch op een mooi plekje. Lake Manyara is een van Tanzania’s kleine parken maar, zoals Ernest Hemingway al zei, het is de mooiste plek die ik ooit gezien heb met een groot alkaline meer, een afwisselend landschap en een divers dierenleven. Tijdens de game drive op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals de beroemde boomklimmende leeuw, vele flamingo’s, grote kuddes buffels en zebra’s. Overnachting in het net buiten het park gelegen Escarpment Lodge in een tweepersoons luxe chalet op basis van volpension.

Voor meer informatie: www.sanctuaryretreats.com/tanzania-camps-escarpment-luxury-lodge 

Dag 8 – Lake Manyara Nationaal Park – Arusha 
Na het ontbijt nog een laatste game drive door het Lake Manyara Nationaal Park. Na de game drive nog een heerlijk ontb ijt bij de lodge en daarna rijden naar Arusha. Aankomst in Arusha en transfer naar de luchthaven, einde arrangement.  

Reiscode: AOL 601 

 
 
 
sundowner_serengeti_wild_reserve
cheeta_spot
avontuurlijk_olifant_game_viewing
kenia_tanzania_mountain_area
 
Tanzania
locale_bevolking_Tanzania

Tanzania (officieel in het Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania = Verenigde Republiek van Tanzania) is een republiek in Oost-Afrika en bestaat uit het vroegere Tanganyika en de eilanden Zanzibar (eigenlijk Unguja) en Pemba. De Mafia-archipel wordt gevormd door het 50 km lange eiland Mafia, een dozijn kleinere eilanden en ontelbare koraalrotsen.

Landen info >>>
Top