Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

Kleinschalige groeps reis door Tanzania Wildlife & Cultural safari

Maasai-at-Sundown-Tanzania

 

10 DAAGSE "TANZANIA WILDLIFE & CULTURAL" GROEP SAFARI:
  • Vanaf: € 2875- per persoon op basis van 2 personen

(deze reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Zanzibar en diverse andere safari’s in Tanzania of Kenia)

Een veelzijdige, kleinschalige groep safari met naast bezoeken aan wildparken ook aandacht voor de cultuur van Tanzania en de lokale bevolking. Tijdens deze reis worden game drives gemaakt in het Tarangire Nationaal Park, het Lake Manyara Nationaal Park, Lake Eyasi, Lake Ndutu, het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur met o.a. een bezoek aan een lokale school, een weeshuis, lunch bij mensen thuis in een dorp, de Hadzabe Bushmen stam, de Datoga stam en een bezoek aan de Olduvai Gorge of “the Cradle of Humankind” waar de Louis en Mary Leakey fossiele resten vonden van menselijke voorouders die geschat worden op ca. van 2,5 Ma jaar oud. 

Reiscode: AOL 702

 


Dag 1 Aankomst luchthaven Arusha 
Na aankomst op de luchthaven van Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming en transfer naar het overnachtingadres. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er tijd om de omgeving van de lodge te verkennen, een duik te nemen in het zwembad en de lunch (eigen kosten). Overnachting in de Moivaro Coffee Plantation Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (logies, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.moivaro.com 

Dag 2 Arusha – Tarangire Nationaal Park 
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar Arusha stad. Hier worden wat laatste boodschapjes gehaald door de gids en is ook gelegenheid om privé wat drankjes en snacks in te kopen. Hierna vertrek uit de bewoonde wereld en rijden richting het Tarangire Nationaal Park. Aankomst in het Tarangire Nationaal Park rond lunchtijd en picknicklunch op een mooi plekje. Na de lunch een eerste game drive door het Tarangire Nationaal Park dat bekend staat om zijn schitterende Baobab bomen en een grote olifanten populatie. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer 
Afstand: ca. 250 km // 4-5 reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.riftvalleylodge.co.tz

Dag 3 Lake Manyara Nationaal Park
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Mto-wa-Mbu met eerst een bezoek aan de lokale markt en daarna een bezoek aan een Chagga stam die bekend zijn om de traditionele manier van bananen bier produceren. Ook worden er een aantal boerderijen van Chagga families. Op de boerderijen worden de verschillende soorten fruit en groenten en hun groeiwijzen getoond en wordt  het genieuze irrigatiesysteem bekeken.  Hierna rijden naar een nabijgelegen lokaal restaurant waar een heerlijke “homecooked”lunch word geserveerd. Na de lunch terug naar de lunch voor wat tijd om te relaxen. In de namiddag word een bezoek gebracht aan een tehuis voor gehandicapte kinderen en een kleine lokale school. Omdat Engels talige (lees) boeken, pennen, schrijfpapier ect meestal niet voorhanden is het leuk om vanuit Nederland spulletje mee te neen voor deze kinderen, liever geen snoep en dergelijke zaken. in de namiddag, als het vee binnen wordt gehaald,  een bezoek gebracht aan een Maasai Kraal waar u een kijkje krijgt in het dagelijks leven van deze Nomaden stam. Daarna terug naar de lodge. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, lunch, diner)  

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer 

Dag 4 Lake Manyara Nationaal Park – Lake Eyasi
Na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar het Lake Manyara Nationaal Park voor een vroege ochtend game drive. Het Lake Manyara Nationaal Park is een uniek park gelegen aan de voet van de Great Rift Valley westelijke corridor en staat niet alleen bekend om de grote aantallen flamingo’s die hier voorkomen maar ook om de boomklimmende leeuwen. Op een mooi plekje in het park word een picknick lunch gebruik waarna een korte middag game drive. Daarna vertrek uit Lake Manayara NP. en rijden naar het Lake Eyasa Safari Camp. Overnachting in het Lake Eyasi Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons safari tent met badkamer (ontbijt, picknicklunch en diner)

Overnachting: safari camp: tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer
Afstand: 120 km // 3-4 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: geen website beschikbaar

Dag 5 Lake Eyasi
Vandaag word een bezoek gebracht aan twee traditionele stammen, de Bushman en de Hadzabe stam, bekend om de traditionele manier waarop ze metalen speer en pijl punten smeden en metalen halsversieringen maken. De producten van de Hadzabe stam zijn te koop op de lokale markt en zijn een mooi en uniek souvenir. De Bushman stammen leven in kleine familie groepen en zijn traditionele jagers/verzamelaars met een nomadische leefwijze. De Bushman jagen op wild met pijl en boog, zoeken wortels en verzamelen van fruit zoals hun voorouders al honderden jaren gedaan hebben.  Onze lokale gids zal uitgebreid uitleg geven over de leefwijze van beide stammen. Overnachting in het Lake Eyasi Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons safari tent met badkamer (ontbijt, picknicklunch en diner)

Overnachting: safari camp: tweepersoons safari tent met ensuite badkamer

Dag 6 Lake Eyasi – Lake Ndutu – Serengeti Nationaal Park 
Na het ontbijt vertrek uit van Lake Eyasi en rijden richting de Ngorongoro Conservation Area via de Eyasi escarpment via het dorpje Endulen en Ndutu naar het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park. Onderweg wordt op een mooi plekje een picknicklunch gebruikt. Na de lunch een eerste game drive door het Serengeti Nationaal Park op weg naar ons kamp. Aankomst bij het Kisura Kenzan Tented Safari Camp voor het donker. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Overnachting: Kati Kati Tented Camp in luxe safari tenten met badkamer
Afstand: 290 km // 5-6 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.kisuraserengeticamp.com 

Dag 7 & 8 Serengeti Nationaal Park 
Dag 7: Vandaag een volle dag game drive naar het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte graslanden en waar grote kudde van wildebeest of gnoes en zebra voorkomen. Vanwege de aanwezigheid van die grote hoeveelheden hoefdieren zijn er in deel van de Serengeti hier veel hongerige roofdieren te vinden zoals de leeuw, de luipaard, de cheeta en de hyena die hopen op een makkelijk maaltje en altijd op de uitkijk zijn naar zwakke of jonge dieren die een makkelijk prooi zijn.

Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

  
Dag 8: Vandaag een volle dag game drive in de westelijke corridor, het deel van de Serengeti dat bekend staat om de jaarlijkse trek van de wildebeesten tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia. Elk jaar tussen februari en mei trek teen grote kudde van meer van een miljoen wildebeesten vanuit de Masai Mara naar de Serengeti op zoek naar groener gras aan de andere kant van de Mara rivier. Andere dieren die voorkomen in de Serengeti zijn de zebra, de Thompson gazelle, de impala, de Grant’s gazelle en de buffel. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Overnachting: Kati Kati Tented Camp in luxe safari tenten met badkamer

Dag 9 Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro – Lake Manyara 
Vroeg ontbijt en een 2 uur durende game drive door het Serengeti Nationaal Park richting de Ngorongoro Krater. Afdaling in de krater en game drive in de Ngorongoro krater, een klein paradijs op aarde. Picknick lunch op de Lerai picknickplaats aan de Hippo Pool. In de namiddag een game drive op weg naar de lodge voor vanavond. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer 
Afstand: ca 400 km // 6-7 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.riftvalleylodge.co.tz

Dag 10 Lake Manyara - Arusha
Vandaag de laatste dag van de safari. In de ochtend wordt nog een bezoek gebracht aan de lokale markt van Mto-wa-Mbu voor de laatste souvenirs en daarna rijden naar Arusha. Einde arrangement (ontbijt) (voor verlengingsmogelijkheden zie hieronder)

Afstand: ca 250 km // 3-4 uur reizen

Reiscode: AOL 702

 
 
 
accommodation-sample-luxury-tent-tanzania
Ngorongoro-Crater-Tanzania
tanzania-local-people
serengeti-giraffe
 
Tanzania
locale_bevolking_Tanzania

Tanzania (officieel in het Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania = Verenigde Republiek van Tanzania) is een republiek in Oost-Afrika en bestaat uit het vroegere Tanganyika en de eilanden Zanzibar (eigenlijk Unguja) en Pemba. De Mafia-archipel wordt gevormd door het 50 km lange eiland Mafia, een dozijn kleinere eilanden en ontelbare koraalrotsen.

Landen info >>>
Top