Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

17 DAAGSE ZIMBABWE & BOTSWANA GAME TRACKER COMFORT SAFARI

 

REISSOM 17 DAAGSE “ZIMBABWE & BOTSWANA GAME TRACKER” COMFORT SAFARI:
  • €. 2295,- per persoon (geldig van 01-01-16 t/m 31-12-16) + US$ 300,- p.p. local payment* 

Een geweldige safari door Zimbabwe & Botswana waarbij cultuur, wildparken en natuur ruim aan bod komen. Er word een bezoek gebracht aan de Zimbabwe ruines bij Matobos en natuurlijk gaat de reis naar de Victoria watervallen. In Botswana word het Chobe Nationaal Park bezocht dat vooral bekend staat om de grote kuddes olifanten. Verder een sunset cruise over de Chobe rivier en een 2 daagse mokoro excursie in de Okavango Delta

 

Reiscode: AOL 414

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Johannesburg 
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar de Road Lodge Rivonia in Sandton. Optioneel (en tegen betaling van ca. EUR 60,- p.p.) kan er in de middag een Soweto excursie worden gemaakt (ca. 13h00 tot 17h30). Overnachting in de Road Lodge Rivonia in een tweepersoonskamer. (hotel) 

Overnachting: een 2 persoonskamer met ensuite badkamer 
Voor meer informatie zie: www.citylodge.co.za 

Dag 2 Johannesburg – Kruger Park  
Vertrek uit Johannesburg ’s morgens om 06h30 en rijden in noordoostelijke richting naar het noordelijke deel van het beroemde Kruger Nationaal Park. In de namiddag een game drive door het Kruger Nationaal Park. Overnachting in het Letaba restcamp in het Kruger Park. (camping) (lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld Kruger Nationaal Park
Optionele activiteit: nacht game drive in het Kruger Park in open safarivoertuig (kosten ca. US$ 25,- per persoon)
Overnachting: Letaba restcamp tweepersoons chalet, gezamenlijke douche/toilet faciliteiten, zwembad, restaurant en shop
Afstand: 550 km, ca. 7 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org 

Dag 3 Kruger Nationaal Park 
Volle dag in het Kruger Nationaal Park naar het afgelegen en minder bezochte noordelijke deel van Kruger van Letaba restcamp naar Pafuri Gate.  Tijdens de gamedrives word natuurlijk gezocht naar de dieren die hier voorkomen zoals bijvoorbeeld de leeuw, olifant, giraffe, neushoorn, cheeta, luipaard, vele antilopensoorten en zebra’s. Tussen de game drives door kan worden gerelaxt in het kamp. Overnachting in een hotel net buiten het Kruger Park. (lodge) (ontbijt, lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld Kruger Nationaal Park en 2x 3 uur durende ochtend en namiddag game drives
Overnachting: Awelani Lodge, tweepersoonskamer met ensuite badkamer, zwembad, restaurant en shop

Dag 4 Kruger Nationaal Park – Great Zimbabwe
Via de grenspost Beitbridge verlaten we Zuid Afrika. Na het passeren van de grens (dit is al een interessante excursie op zich) gaat de reis verder naar Masvingo en de Great Zimbabwe Ruines. Great Zimbabwe was ooit de hoofdstad van een rijk dat zich mogelijk uitstrekte over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. De ruïne stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad dateert van de periode tussen ca. 400 — 1450 na Chr., en bood in zijn glorietijd misschien plaats aan ongeveer 18.000 inwoners, andere bronnen schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure). In de middag een wandelexcursie door het ruïne complex met gids waarbij kennis word gemaakt met deze mysterieuze cultuur. Overnachting in een nabij gelegen hotel. (hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Great Zimbabwe, wandelexcursie met gids
Overnachting: Great Zimbabwe hotel, tweepersoons kamer met badkamer, restaurant en bar
Afstand: 480 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor grensovergang, sightseeing en lunch onderweg 

Dag 5 Great Zimbabwe – Matobo Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Great Zimbabwe en rijden via Bulawayo naar het Matobo Hills Nationaal Park even ten zuiden van het plaatsje Bulawayo. Aankomst in de namiddag en sundowner met uitzicht op het park. Overnachting in een chalet net buiten het park (chalets) (ontbijt, lunch en diner)

Overnachting: Hermits Peak chalets, tweepersoonschalet met badkamer, restaurant, bar en zwembad
Afstand: 340 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing, winkelen in Bulawayo en lunch onderweg 

Dag 6 Matobo Nationaal Park
In het Matobo Nationaal Park bezoekt u de granieten Koppies en beboste valleien. Bezoek wordt gebracht aan “ World’s View” en het graf van Cecil John Rhodes die begraven is in de heuvels van Matobo. In de middag is er een wandeling gepland naar de  San Bushman rotstekeningen. De ongewone rotsformaties in dit gebied zijn ook het leefgebied van neushoorns. Tijdens de begeleide wandeling in het park hopen we de witte neushoorns te spotten. Ook de sabel antiloop en Afrika’s grootste concentratie luipaarden zijn te vinden in dit park. Overnachting in een chalet net buiten het park (chalets) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Matobo Nationaal Park, game walk met gids door het park
Overnachting: Hermits Peak chalets, tweepersoonschalet met badkamer, restaurant, bar en zwembad

Dag 7 Matobo Nationaal Park – Hwange Nationaal Park
Na het ontbijt eerst nog een bezoek aan “ World’s View” en het graf van Cecil John Rhodes die begraven is in de heuvels van Matobo. Na het bezoek vertrek in noordelijke richting naar het Hwange Nationaal Park.  Het Hwange National Park is het grootste wild park in Zimbabwe en is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het Hwange Park is ongeveer 14.650 vierkante kilometer groot en is gelegen in het noordwesten van het land. Hwange is beroemd om zijn grote  olifanten populatie. Overnachting in het Miombo Safari Camp net buiten het park. (tree house of chalet (ontbijt, lunch en diner)

Overnachting: Miombo Safari Camp in een tweepersoons treehouse of chalet met badkamer en zwembad
Afstand: 335 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing, game viewing en lunch onderweg 
Voor meer informatie zie: www.miombosafaricamp.com

Dag 8 Hwange Nationaal Park
Volle dag in het park  om game drives te maken in een open 4x4 safari voertuig met lokale gids. Overnachting is op de campsite bij het game management area net buiten het park. (camping) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Hwange Nationaal Park, volle dag game drive met lokale gids in open 4x4 safari auto
Overnachting: Miombo Safari Camp in een tweepersoons treehouse of chalet met badkamer en zwembad

Dag 9 Hwange Nationaal Park – Victoria Falls
Rijden in noordelijke richting naar de beroemde Victoria Watervallen waar het kamp wordt opgeslagen. In de middag een wandeling naar het Mosi oa Tunya Nationaal Park en bezichtiging van de Victoria watervallen. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel (ontbijt inclusief, lunch en diner voor eigen rekening) 

Inclusief: entree Mosi oa Tunya Nationaal Park, wandeling naar de Victoria watervallen
Overnachting: in het Rainbow hotel, een tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, restaurant en bar
Afstand: 200 km, ca. 3 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en curio shopping
Voor meer informatie zie: www.victoria-falls-rainbow-hotel.com

Dag 10 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding in Victoria Falls waar tal van activiteiten kunnen worden gedaan als wild water raften, bungee jumpen, Elephant back safari’s, scenic flights over de watervallen, sunset cruises over de Zambezi rivier. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel (ontbijt inclusief, lunch en diner voor eigen rekening) 

Dag 11 Victoria Falls – Chobe Nationaal Park
Vertrek uit Victoria Falls en over de grens naar Botswana en naar het stadje Kasane dat grenst aan het Chobe Nationaal Park. De Chobe rivier stroomt langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt enorme aantallen dieren aan. Een hoogtepunt is het maken van een "sundowner" cruise op de Chobe rivier. U ziet dieren die zich op de oevers tegoed doen aan de vegetatie en de kans is groot om overstekende olifanten te zien die van het sappige gras op één van de eilandjes in de Chobe rivier willen genieten. In de namiddag een sundowner cruise over de Chobe River (uitstekend moment om foto’s te maken van de dieren aan de oevers van de rivier omdat die de boten niet als bedreiging zien en de boten daardoor heel dichtbij kunnen komen. Overnachting op een lodge in Kasane. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree Chobe Nationaal Park, sundowner cruise op de Chobe rivier
Overnachting: Thebe River Safaris, tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, bar & restaurant 
Afstand: 85 km, ca. 1 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.theberiversafaris.com

Dag 12 Chobe Nationaal Park – Nata 
Vanmorgen vroeg op en mogelijkheid (exclusief) om nog een  game drive te maken in het Chobe Park. Na het ontbijt vertrek uit Kasane en rijden in zuidelijke richting door het Kasane Forest naar het plaatsje Nata. Rest van de middag ter vrije besteding in het camp. Overnachting in de Nata Lodge. (tented lodge) (ontbijt, lunch en diner)  

Optionele excursie: ochtend game drive in Chobe Park ca US$ 35,- per persoon, bushwalk en scenic flight
Overnachting: in de Nata Lodge, tweepersoons tented lodged met bedden en een badkamer, zwembad, bar & restaurant 
Afstand: 300 km, ca. 4 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.natalodge.com

Dag 13 Nata - Okavango Delta
Op tijd vertrek uit Gweta en rijden naar het plaatsje Maun. waar snel wat inkopen worden gedaan voor de komende dagen. 
Daarna vertrek uit Maun onder begeleiding van lokale gidsen in de typische Mokoro’s (boten van uitgeholde boomstammen). Onderweg word er gezocht naar wilde dieren en worden wandelingen gemaakt en gezwommen in het heldere water van de Delta. Er wordt gekampeerd aan de oevers van de Delta en op afgelegen eilandjes in de Delta. De lokale gidsen laten je kennismaken met hun cultuur en leefwijze. Overnachting op een mooi plekjes in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches
Afstand: 300km, ca. 4-5 uur plus 4x4 transfer naar de Delta.

Dag 14 Okavango Delta
Volle dag in de Delta om te zoeken naar wilde dieren per mokoro, maar er worden ook wandelingen in de bush gemaakt en er kan worden gezwommen in kristalhelder water. Overnachting op een mooi plekje in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)  

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches

Dag 15 Okavango Delta – Maun
Nog een hele dag in de Delta en aan het einde van de middag terugkomst in Maun. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting tweepersoonschalet. (lodge) (ontbijt, lunch) (diner voor eigen rekening)   

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: in het Crocodile Camp in een tweepersoons chalet met badkamer,  zwembad, restaurant & bar
Afstand: 2 uur 4x4 transfer naar Maun
Optionele excursie: scenic flight over de Okavango Delta ca. US$ 95,- tot US$ 120,- per persoon

Dag 16 Maun - Serowe
Vertrek uit Maun en rijden in zuidoostelijke richting naar het plaatsje Serowe, de geboorteplaats van de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama. Aankomst in het Khama Rhino Sanctuary, een wildreservaat van ca. 430 hectare grenzend aan de Kalahari zandvelden. Dit gebied bevat verschillende natuurlijke waterbronnen en is bij uitstek geschikt als leefgebied voor de witte neushoorn, de zebra en de wildebeest. In de middag een game drive door de open graslanden van Malema en de Serowe Pans. Overnachting in het Khama Rhino Sanctuary. (chalet) (lunch, diner) 

Inclusief: entreegeld voor Khama Rhino Sanctuary en een namiddag game drive
Overnachting: Khama Rhino Sanctuary - een vierpersoons chalet met 2x tweepersoons kamers en een gedeelde badkamer
Optionele excursies: nacht game drive in open safari auto
Afstand: 450 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.khamarhinosanctuary.org.bw

Dag 17 Serowe - Johannesburg
Vertrek uit Serowe en rijden naar de grens met Zuid Afrika. Na de grensformaliteiten rijden naar Johannesburg. In de loop van de avond een transfer naar de luchthaven van Johannesburg. (ontbijt). Einde arrangement. 

Overnachting: n.v.t.
Afstand: 630 km, ca. 7 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing, grensformaliteiten en lunch


Reiscode: AOL 414

 
 
 
 
Zimbabwe
Victoria_Falls_watervallen_Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

Landen info >>>
Top