Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

21 daagse kennismakings reis South African Explorer

21 DAAGSE "SOUTH AFRICAN EXPLORER" KAMPEER GROEPSAFARI

Vanaf: € 1495,- p.p. incl. overnachtingen en maaltijden.

Kennismakingsreis door Zuid Afrika met de volgende excursies inclusief; bezoek aan de wijnlanden en het Spier Wine Estate, een bezoek aan het Spier cheeta breeding project, Cango Caves in Oudtshoorn, bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park, game drive in het Addo Elephant Nationaal Park, bezoek aan het Royal Natal Nationaal Park, een bootcruise op Lake St. Lucia, game drive in het Hluhluwe Game Reserve, bezoek aan een lokale school in Lesotho, traditionele Swazi dans  en een bezoek voorstelling,game drives in het Kruger Nationaal park en een bezoek aan het Moholoholo rehabilitatie centrum met een typisch Zuid Afrikaanse maaltijd en een zang en dans voorstelling.

Reiscode: AOL 508

 


MET GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN


Dag 1 Kaapstad
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar het Cape Sun hotel in Kaapstad. Overnachting in het Cape Sun hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)
 
Dag 2 Kaapstad - Stellenbosch
Vertrek uit Kaapstad en rijden richting het wijngebeid van Zuid Afrika, het historische dorpje Stellenbosch en het Spier Wijnhuis waar een bezoek wordt gebracht aan het Spier Cheetah Breeding project, een project wat het behoudt van de Afrikaanse cheetah probeert te bewerkstelligen. Na een wijnproeverij vertrek richting het centrum van Stellenbosch en de rest van de middag ter vrije besteding om het dorpje te bezoeken. Overnachting in Stellenbosch.
 
Activiteit inclusief: bezoek aan Spier Wine Estate met bezoek aan het Cheetah Breeding Centrum en wijnproeverij
Maaltijden inclusief: lunch
Overnachting: Lord Charles hotel in een tweepersoonskamer met badkamer, internet aansluiting, bar en restaurant, zwembad
Afstand: ca. 45 km // 1 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.nh-hotels.co.za
 
Dag 3 Stellenbosch – Oudtshoorn
Vertrek uit Stellenbosch en rijden naar de Klein Karoo en de Cango Caves in Oudtshoorn. De Cangpo Caves zijn indrukwekkende druipsteen grotten in limestone met verschillende Stalagmites or Stalactites formaties. In de middag wordt er een bezoek gebracht aan de grotten met een gids. Optioneel kan er een bezoek worden gebracht aan een struisvogelboerderij. Overnachting in Oudtshoorn.
 
Activiteit inclusief: bezoek aan de Cango Caves met gids
Optionele activiteit: bezoek aan een struisvogelboerderij (ca. EUR 8,- p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Kleinplaas Holiday Resort in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, restaurant.
Afstand: ca 400 km // 5-6 uur rijden inclusief sightseeing en lunch
Voor meer informatie zie: www.kleinplaas.co.za
 
Dag 4 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Vertrek uit Oudtshoorn na het ontbijt en rijden richting de kust via het schitterende Outeniqua gebergte. Aankomst in het gezellige plaatsje Knysna en de middag ter vrije besteding in Knysna. Na het bezoek aan Knysna vertrek naar het ca. 35 km verderop gelegen Plettenberg Bay. Overnachting in Plettenberg Bay.
 
Optionele activiteit: Knysna Elephant Park (ca. EUR 90,- p.p.) Lagoon Cruise (ca. EUR 25,- p.p.), Township Tour (ca. EUR 35,- p.p.), Birds of Eden (ca. EUR 15,- p.p.), Monkey land (ca. EUR 15,- p.p.).
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Forever Resort Plettenberg Bay in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, kiosk, zwembad, laundry
Afstand: ca 150 km // 2-3 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.foreverplettenberg.co.za
 
Dag 5 en 6 Plettenberg – Stormsriver - Tsitsikamma Nationaal Park
Vanuit Plettenberg Bay vertrekken we richting het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg wordt gestopt bij de Bloukrans brug waar ’s werelds hoogste bungee jump kan worden gemaakt of voor de mindere waaghals gewoon kan worden gekeken hoe anderen de 216 hoge brug afspringen. Na deze adrenaline tijd voor een rustige omgeving en te rijden naar Stormsriver. Rest van de middag ter vrije besteding. De tweede dag wordt een wandeling gemaakt over het bekende en beruchte Otter Trail in het Tsitsikamma Nationaal park. Overnachtingen in Stormsriver.
  
Activiteit inclusief: entreegelden Tsitsikamma Nationaal Park
Optionele activiteiten: Bungee jumping (highest in the world) (ca. EUR 75,- p.p.), treetop canopy tours (ca. EUR 50,- p.p.) black water tubing (ca. EUR 55,- p.p.) hiking (op eigen gelegenheid).
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch (alleen op dag 5), diner
Overnachting: Tube ‘n Axe in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, bar en shop
Afstand: ca. 50 km / 1 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.tubenaxe.co.za
 

Dag 7 Tsitsikamma Nationaal Park - Addo Elephant National Park
Na het ontbijt vertrek uit Stormsriver en rijden naar het Addo Elephant Nationaal Park. In de middag een game drive (tocht in een safari auto op zoek naar wilde dieren) door het Addo Elephant Nationaal Park. Overnachting in het Addo Elephant Restcamp.

Activiteit inclusief: game drive in het Addo Elephant Nationaal park
Optionele activiteit: nacht game drive met de parks board (ca. EUR. 30,- p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, dinner
Overnachting: Addo Elephant Park restcamp in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, shop, restaurant, zwembad
Afstand: ca. 340 km // 4-5 uur rijden
Voor meer informatie zie:www.sanparks.org/parks/addo/
 
Dag 8 en 9 Addo Elephant Nationaal Park - Cintsa
Na een ochtend game drive en ontbijt vertrek uit het Addo Elephant Nationaal Park en rijden via Port Elizabeth naar de Oostkust en het plaatsje Cintsa. De rest van de dag  ter vrije besteding om te genieten van de omgeving en verschillende optionele activiteiten te ondernemen. Overnachtingen in Cintsa.
 
Optionele activiteiten: boothuur (ca. EUR 8 per uur per boot), quad bike (ca. EUR 30,-* per uur)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen:  Areena Riverside Resort in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, bar, laundry, zwembad
Afstand: ca. 450 km // 8-10 uur rijden inclusief stops en lunch 
Voor meer informatie zie:  www.areena.co.za
 
Dag 10 en 11 Cintsa - Lesotho (Malealea)
Vertrek uit Zuid Afrika en rijden naar Koninkrijk Lesotho, het hoogst gelegen land ter wereld met het gehele land hoger gelegen dan 1000 meter boven zeeniveau. Aankomst in de late middag. De tweede dag is het optioneel mogelijk een Pony Trekking te doen, verkennen van het landsschap in de omgeving van de Malealea Lodge met het lokale transport, de pony. In de namiddag is een bezoek aan een lokaal dorp en schooltje gepland, het zou leuk zijn als u in uw bagage wat schoolmateriaal kan meenemen als schriften, pennen, Engelse leesboekjes enz. Overnachtingen in de Malealea Lodge.
Activiteiten inclusief: bezoek aan lokaal dorp en schooltje (behalve tijdens de schoolvakanties)

Optionele activiteit:  Pony Trekking excursie ca. 6 uur (EUR 10,- p.p.), Pony trekking met overnachting ca EUR 40,- p.p.) hiking (op eigen gelegenheid).
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen:  Malealea Lodge in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, bar, kleine winkel
Afstand: ca 550 km // 8-9 uur rijden inclusief stops, lunch en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.malealea.com
 
Dag 12 en 13 Lesotho - Ukhahlamba Drakensberg Park
Vandaag weer vertrek uit Lesotho en rijden naar Zuid Afrika en de Drakensbergen. Aankomst de eerste dag in de namiddag. De tweede dag wordt er een wandeling gemaakt in het Royal Natal Nationaal Park en een bezoek gebracht aan de San rotsschilderingen. Overnachtingen in het Drakensville Resort. 
Activiteit inclusief: Royal Natal Nationaal Park entreegelden, begeleide wandeling naar San rotsschilderingen

Optionele activiteit: Paardrijden (ca. EUR 10,- per uur p.p.), Hiking (op eigen gelegenheid).
Maaltijden Inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachtingen: Drakensville Resort in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, restaurant, zwembad, bar, internet
Afstand: ca. 550 km // 8-10 uur rijden
Vroor meer informatie zie: www.drakensville.co.za
 
Dag 14 Drakensbergen - Kwa-Zulu Natal Coast (Durban)
Vertrek uit de Drakensbergen en rijden naar de kust en de Indische Oceaan. Rest van de middag om te relaxen aan het strand of om deze bruisende stad te verkennen en een bezoek te brengen aan de India markt. Overnachting in Durban.
 
Optionele activiteit: Lunch, Dinner en avond bezoek aan Durban (ca EUR 10 – 25,- per persoon).
Maaltijden Inclusief: ontbijt  (lunch en diner op eigen gelegenheid)
Overnachting:  Garden Court South Beach in een tweepersoonskamer met badkamer, bar, restaurant, zwembad, laundry, internet
Afstand: ca. 350 km // 5-6 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.tsogosunhotels.com/garden-court/south-beach/pages/rooms
 
Dag 15 Durban - Isimangaliso Wetland Park
Vertrek uit Durban en rijden in noordelijke richting naar St. Lucia. Onderweg uitgestrekte suikerrietvelden en Zulu dorpen. Na aankomst in St. Lucia maken we een bootcruise over het meer op zoek naar vogels, krokodillen en nijlpaarden terwijl we genieten van een ondergaande zon. Lake St. Lucia en omgeving is erkent door UNESCO en staat bekend om de grote variëteit aan landschap en dieren; zo zijn er meren, stranden, koraalriffen, Wetlands, bossen, mangrove bossen die tezamen een rijk dierenleven ondersteund, zowel zoogdieren als amfibieën, vogels en vissen. Overnachting in St. Lucia.
 
Activiteit inclusief: St. Lucia boottocht
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Shonalanga in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, laundry en zwembad
Afstand: ca 280 km // 4-5 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.shonalanga.net
 
Dag 16 Isimangaliso Wetland Park - Hluhluwe Game Reserve – Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit S. Lucia en rijden naar het Hluhluwe Game Reserve waar een game drive wordt gedaan door het park in open 4x safari auto’s. Het park staat bekend om de grote populatie witte neushoorns en beschikt daarnaast over de BIG FIVE en over de zeldzame wilde hond. In de middag verlaten we Zuid Afrika en rijden we naar Swaziland en het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Overnachting in het Mlilwane restcamp.
 
Optionele activiteiten: begeleide wandeling (2.5 uur (ca. EUR 20,- p.p.), game drive (ca. 1.5 uur ca EUR 25,- p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten
Afstand: ca 280 km // 5- uur rijden inclusief stops voor lunch en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.biggameparks.org/3parks_mlilwane.html
 
Dag 17 Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is Swaziland’s oudste wildpark en beslaat zo’n 4.560 hectare. Omdat er geen grote roofdieren in het park voorkomen is het mogelijk om een mooie wandeling, een rit te paard of met de mountainbike te maken door het park wat natuurlijk een unieke ervaring is. De dag is ter vrije besteding om te luieren en te genieten van de omgeving of gebruik te maken van de vele excursies die worden aangeboden. Overnachting in het Mlilwane restcamp.
 
Optionele activiteit: Mountain Biking, Hiking, paardrijden, begeleide wandelingen, Sunset Game Drive.
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten.
 
Dag 18  en 19 Mlilwane Wildlife Sanctuary – Kruger Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Swaziland en rijden in noordelijke richting naar de gres met Zuid Afrika en het beroemde Kruger Nationaal Park. De komende dagen worden er verschillende game drives gemaakt door het park op zoek naar de BIG Five en de andere dieren die hier voorkomen. Vanuit de hoge safari truck heb je mooi uitzicht over de vlaktes en kun je goede foto’s nemen. Overnachtingen in een van de restcamps in het Kruger Park.
 
Activiteiten inclusief: ochtend en namiddag game drives in het Kruger Nationaal Park in safari truck
Optionele activiteiten: nacht game drive (ca. EUR 20,- p.p.), ochtend game walks (ca. EUR 40,- p.p.), volle dag in een 4x4 op game drive (ca. EUR 40,- - EUR 50,-p.p.)
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch (dag 18), diner
Afstand: ca. 230 km // 5-6 uur rijden inclusief stops en grensovergang
Overnachtingen: Kruger Park restcamp in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten, restaurant, shop
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kruger
 
Dag 20 Kruger Nationaal Park – Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre
Vertrek uit het Kruger Nationaal Park en rijden naar het Moholoholo Wildlife Rehabilitation centrum voor een “ontmoeting” met de gerede dieren. Het doel van het centrum is om de gerede dieren weer terug te zetten in het wild indien dit mogelijk is. In de avond een typische Zuid Afrikaanse maaltijd met traditionele zang en dans. Overnachting in de Timbavati Safari Lodge.
 
Activiteit inclusief: Moholoholo rehabilitatie centrum entree en traditionele zang en dans avond met maaltijd
Maaltijden inclusief: ontbijt, diner
Overnachting: Timbavati Safari Lodge in een tweepersoonstent, gemeenschappelijke toilet/douche faciliteiten
Afstand: ca. 150 km // 2-3 uur rijden
Voor meer informatie zie: www.timbavatisafarilodge.com
 
Dag 21 Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre-  Panorama Route - Johannesburg
Vandaag alweer de laatste dag van de reis. Vertrek uit de Timbavati Lodge en via de Panorama Route rijden langs de hoogtepunten van deze uitlopers van de Drakensbergen. Er wordt gestopt bij de Blyde river Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. De tour eindigt in Johannesburg op de luchthaven rond 20.00.
 
Optionele activiteit: diner in een restaurant (ca EUR 25,- p.p.)
Maaltijden Inclusief: ontbijt, lunch
Afstand: ca. 600 km // 9-10 uur.
 
 
 
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top