Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

15 daagse South Africa DIAMONDS & DUNES comfort groepsafari

 

REISSOM 15 DAAGSE SOUTH AFRICA “DIAMONDS & DUNES” COMFORTSAFARI:      
  • Vanaf: € 1975,- p. p. (geldig van 01-05-14 t/m 31-12-15)

Een veelzijdige reis door de onbekend noordelijke provincies van Zuid Afrika. Met natuurlijk met een bezoek aan het stadje Kimberley en de “BIG HOLE” waar de beroemde Cullinan diamant is gevonden, een bezoek aan het Kgalagadi Transfrontier Nationaal Park, het Augrabies Nationaal Park een bezoek aan de Ankoerebis waterval (place of great noise zoals de bushman deze plek noemen), een bezoek aan Namaqualand waar in het voorjaar miljoenen wilde bloemen te zien zijn, de westkust bekend om de vis en kreeftenvangst, de liefelijke vissersdorpjes en het West Coast National Park bij Langebaan. Verder een bezoek aan het Cedergebergte waar schitterende wandelingen kunnen worden gemaakt en tenslotte natuurlijk een bezoek aan de “Mother City”.

Reiscode: AOL 401

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Johannesburg 
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar de Road Lodge Rivonia in Sandton. Overnachting in de Road Lodge Rivonia in een tweepersoonskamer. (hotel) 

Overnachting: een 2 persoonskamer met ensuite badkamer 

Dag 2 Johannesburg 
Vandaag een rustige start en in de middag een culturele tour naar Soweto (ca. 13h00 tot 17h30). Overnachting in de Road Lodge Rivonia in een tweepersoonskamer. (hotel) 

Inclusief: halve dagtour Soweto
Overnachting: een 2 persoonskamer met ensuite badkamer 
Voor meer informatie zie: www.citylodge.co.za 

Dag 3 Johannesburg – Kimberley
Vertrek uit Johannesburg rond 06.30 en rijden in westelijke richting naar het plaatsje Kimberley. Bezoek aan het dorpje Kimberley bekend om de grote diamanten die hier gevonden zijn. Bezoek aan het Kimberley open mine & Big Hole museum met de grootste, hand gegraven diamantmijn ter wereld. Overnachting in het Mokala Nationaal Park in een chalet. (chalet) (lunch, diner)

Inclusief: entreegeld The Big Hole diamond mine museum
Overnachting: een 4-persoons chalet met 2x een aparte tweepersoonskamer en een tussen de twee kamer gedeelde badkamer, zwembad, bar, restaurant. 
Voor meer informatie zie: www.sanparks.co.za/parks/mokala  
Afstand: 520 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 4 Kimberley – Kgalagadi Transfrontier Park
Na het ontbijt vertrek uit Kimberley en rijden naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Het park staat bekend als het eerste van de zogenaamde grensoverschrijdende “Peace Parks”.  een combinatie van Zuid-Afrikaanse Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswaanse Gemsbok Nationale Park. Het Nationale Park is grotendeels gelegen in de zandduinen tussen twee droge rivieren de Auob en de Nossob en maakt deel uit van de Kalahari woestijn. Kgalagadi betekent; plaats van de dorst. Het park beslaat delen van Zuid-Afrika en Botswana (ongeveer de grote van Nederland) en grenst daarnaast aan Namibië. Het park is bekend om z’n rode zandduinen en de kameeldoorns bomen maar staat vooral bekend om de Kalahari-leeuw, een leeuw met zwarte manen. Er kunnen natuurlijk ook andere dierensoorten worden waargenomen zoals bijvoorbeeld de bruine en de gevlekte hyena, jachtluipaard, jackhals, gemsbok, rode hartebeest, springbok, gemsbok, meerkatten en andere antilopensoorten. Het Kgalagadi National Park is ook beroemd om de roofvogels. De meest voorkomende zijn de slangenarend en de Bateleur, Gieren, maar ook verschillende soorten sperwers en valken. Overnachting in het Kgalagadi Transfrontier Park in restcamp chalets. (chalets) ( ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Nationale park, middaggame drive 
Optionele excursie: nacht game drive in open safari voertuig (ca. US$ 25,- p.p.)
Overnachting: Kgalagadi Nationaal Park - een tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, bar, restaurant.
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kgalagadi   
Afstand: 650 km, ca. 8 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 5 & 6 Kgalagadi Transfrontier Park
Dagen om game drives te maken en te genieten van deze schitterende omgeving. Overnachtingen in het Kgalagadi Transfrontier park in restcamp chalets. (chalets) ( ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Nationale park, ochtend en middag game drives 
Optionele excursie: nacht game drive in open safari voertuig (ca. US$ 25,- p.p.)
Overnachting: Kgalagadi Nationaal Park - een tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, bar, restaurant

Dag 7 Kgalagadi Transfrontier Park – Augrabies Falls Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit het Kgalagadi Transfrontier Park en rijden naar het Augrabies Falls Nationaal Park. Het park bevindt zicht op ca. 40 kilometer ten noordwesten van het stadje Kakamas in de Noordkaap provincie. De Oranje rivier perst zich hier 
door een nauw, 250 meter diep ravijn uitgesleten in het massieve graniet. Vlak voor de watervallen heeft de rivier, tezamen met een aantal eilanden en kleinere stroomgeulen, een breedte van ongeveer drie kilometer. Als het water in de rivier hoog staat, stort er per seconde ca. 405 miljoen liter water het ravijn in. Hiermee is de Augrabies Falls de op zes na grootste waterval ter wereld. Vooral in de maanden maart en april, na de regens, is de waterval op zijn grootst. Het gebied dank zijn naam aan de Khoi-naam Aukoerebis, 'de plaats van het grote lawaai'. In de loop van miljoenen jaren heeft de rivier over een afstand van 18 kilometer een ravijn uitgesleten. Dit is het grootste, in graniet uitgesleten ravijn ter wereld. De gladde, gepolijste, door water afgesleten wanden zijn getuigen van de enorme krachten van de natuur. Er leven ca. 50 wildsoorten in het park, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn. De rotsachtige vlaktes vormen een ideale leefomgeving voor klipspringers en klipdassen. Andere aanwezige diersoorten zijn springbok, chacma-baviaan, groene meerkat en aardwolf. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken, tal van wevervogels, valken, hoenders, leeuweriken, buizerds, kanaries, vinken, eenden, duiven, arenden, reigers, vliegenvangers, uilen, mussen, zwaluwen, spechten en hamerkop zijn hier te zien. Ook kleinere dieren als vlinders, schildpaden en hagedissen, maar vooral ook de slangen komen hier voor. Overnachting in het Augrabies Nationaal Park restcamp in een chalet met badkamer. (chalets) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Augrabies Nationaal park 
Optionele excursie: nacht game drive in open safari voertuig (ca. US$ 25,- p.p.)
Overnachting: Augrabies Nationaal Park - een tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, bar, restaurant.
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/augrabies  
Afstand: 350 km, ca. 5 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 8 Augrabies Falls Nationaal Park – Gariep Rivier
Na het ontbijt vertrek uit het Augrabies Falls Nationaal Park en laatste kans om het “grote” wild te zien. Rijden richting Vioolsdrif en de Gariep River. De Gariep Rivier of Oranje Rivier is de langste rivier in Zuid Afrika. De rivier ontstaat in het Drakensgebergte en Lesotho en loopt vanaf daar richting de Atlantische Oceaan. De Gariep rivier vormt over lange stukken de grand tussen Zuid Afrika en Namibië. In de middag wordt een kano tocht gemaakt over de rivier. Overnachting in een chalet of tented lodge. (chalet of tented lodge) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: halve dag kanotocht 
Overnachting: een tweepersoons chalet of tented Lodge met badkamer, zwembad, bar, restaurant.
Afstand: 450 km, ca. 5 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 9 Gariep Rivier – Namaqualand
Vertrek in zuidelijke richting en rijden door het Namaqualand. Namaqualand is een van de droogste delen van Zuid Afrika en staat vooral bekend om de miljoenen, wilde voorjaarsbloemen (juli/augustus/september). Het is een landschap van contracten, uitgestrekte velden met bloemen, quiver bomen (kokerbomen), granieten rotsgroeperingen en een heldere sterrenhemel. Overnachting in het Springbok hotel (hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Overnachting: Springbok hotel - een tweepersoonskamer met badkamer
Voor meer informatie zie: www.jcbotha.co.za 
Afstand: 250 km, ca. 3 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 10 Namaqualand – Lamberts Bay
Vertrek uit Springbok en rijden in zuidelijke richting naar het plaatsje Lambert’s Bay.  Lamberts Bay is een populair dorp gelegen aan de zogenoemde West-Coast. Lambert's Bay heeft een karakteristieke haventje en lange witte stranden. Dit kustplaatsje begon ooit als een klein vissersdorpje, maar is nu één van Zuid-Afrika's top attracties aan de Westkust. Dat is zeker ook te danken aan het uitbundige vogelleven zoals de Jan van Gents en de Aalscholvers die hier voorkomen. Daarnaast is dit ook een goede lokatie om  walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten.  Een mooie excursie is die naar Bird Island, waar zich de grootste kolonie Cape Gannet birds bevindt, maar ook pinguïns en zeerobben komen hier voor. Bird Island is één van de 6 plaatsen ter wereld waar de Cape Gannets broedden en de enige die eenvoudig voor bereikbaar is. Na aankomst in de middag word een bezoek gebracht aan Bird Island en een wandeling gemaakt door het dorpje. Lunch is op eigen gelegenheid in een van de leuke restaurantjes in het dorp waar de specialiteit van de West Kust, Kreeft zeker op het menu zal staan. Overnachting in het Lambert Bay hotel in een tweepersoonskamer in een hotel. (hotel) (ontbijt en diner) (lunch op eigen kosten) 

Inclusief: entreegelden voor bezoek aan Bird Island  
Overnachting: Lamberts Bay hotel - tweepersoons kamer met badkamer
Voor meer informatie zie: www.lambertsbayhotel.co.za 
Afstand: 395 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 11 Lambert Bay – Cederbergen
Vanaf de kust gaat de reis vandaag weer landinwaarts richting het Cedergebergte en het Cederberg Nature Reserve, vooral bekend om de dramatische rotsformaties en schitterende wandelroutes. De bergketen is vernoemd naar de beschermende Clan William Cedar Tree die alleen in deze omgeving voorkomt. In de middag worden er een mooie wandeling gemaakt in het natuurpark. Overnachting in het Sandrift guesthhouse in een chalet. (chalet) (ontbijt, lunch en diner) 

Inclusief: entreegeld Cederberg Nature Reserve, wandeling in het Cedergebergte
Overnachting: Sanddrif guesthouse, een 4-persoons chalet met 2x een aparte tweepersoonskamer en een tussen de twee kamers gedeelde badkamer
Voor meer informatie zie: www.cederbergwine.com/sanddrif 
Afstand: 135 km, ca. 2 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 12 Cederbergen
Volle dag om wandelingen te maken in deze schitterende omgeving. Overnachting in het Sandrift guesthhouse in een chalet. (chalet) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Cederberg Nature Reserve, wandeling in het Cedergebergte
Overnachting: Sanddrif guesthouse, een 4-persoons chalet met 2x een aparte tweepersoonskamer en een tussen de twee kamers gedeelde badkamer
Afstand: 135 km, ca. 2 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 13 Cederbergen – West Coast Nationaal Park
De bestemming van vandaag in het West Coast Nationaal Park nabij Langebaan. Het West Coast Nationaal Park is een vogelparadijs gelegen aan de Langebaan lagune. Hoogtepunt van deze bestemming is het bezoek aan het Fossil Park, een opgraving met meer dan 200 verschillende fossielen van beren, sabeltand tijgers, en giraffen met korte nekken en andere prehistorische dieren die hier zo’n 5 miljoen jaar gelden leefden. Overnachting in het West Coast Nationaal Park in een restcamp chalets. (chalets) (ontbijt en diner) 

Inclusief: entreegeld West Coast Nationaal Park, begeleide tour naar het Fossil Park
Overnachting: Duinepost chalets, een 4-persoons chalet met 2x een tweepersoonskamer en een tussen de twee kamer gedeelde badkamer
Voor meer informatie zie: www.duinepos.co.za 
Afstand: 175 km, ca. 2 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 14 West Coast Nationaal Park – Kaapstad
Na het ontbijt rijden naar Kaapstad en omgeving te verkennen. Verder kan het beroemde Victoria en Alfred Waterfront worden bezocht, het bekende uitgaansgebied van Kaapstad met vele winkeltjes, terrasjes en restaurants. Optioneel kan er een bezoek worden gebracht aan Robbeneiland (niet inclusief). Overnachting in één van de Sweetest guesthouse in Kaapstad in een tweepersoons kamer. (hotel) (ontbijt) 

Inclusief: begeleide beklimming van de Tafelberg 
Optionele excursies: bezoek aan Robben Eiland, shark cage diving, District Six museum, bezoek aan het Fort
Overnachting: Sweetest Guesthouses - tweepersoonskamer met privé badkamer, zwembad, restaurant
Voor meer informatie zie: www.sweetestguesthouses.com 
Afstand: 120 km, ca. 1 1/5 uur rijden  

Dag 15 Kaapstad 
Na het ontbijt kan er een bezoek worden gebracht aan het V&A Waterfront. Ook is er tijd om de laatste souvenirs te kopen of om de laatste bezienswaardigheden te bezoeken en in de loop van de avond een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. (ontbijt). Einde arrangement. 


Reiscode: AOL 401

 
 
 
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top