Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

Avontuurlijke camper rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland

 

15 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS JOHANNESBURG - JOHANNESBURG
  • Vanaf: € 575,00 p.p. per persoon bij 6 personen Discoverer


Maak kennis met het diverse Zuid Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal met Lake St. Lucia (boottochten over Lake St. Lucia) en het Hluhluwe Game Reserve, de Drakensbergen (wandelingen) en de prachtige natuur van het Golden Gate Nationaal Park.

Reiscode: AOL 201

 


Dag 1 Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)
Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg. Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u 's middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve. Overnachting op de camping nabij Middelburg. 

Dag 2 Middelburg - Sabie (ca. 202 km/ ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Sabie. Uw rijdt vandaag door een prachtig gebied met veel natuurschoon, de Noordelijke Drakensbergen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Sudwala grotten en ook de Sudwala Bantu Village, waar u meer kunt leren over verschillende Bantu (zwarte) stammen in Zuid Afrika. Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 3 Sabie
Volle dag om de omgeving te verkennen. In Pilgrim’s Rest werd in 1873 voor het eerst goud gevonden en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Het dorpje Pilgrims Rest wat in die tijd werd bewoond door gelukzoekers is nu een groot museum. Het pioniersdorpje uit die tijd is onveranderd gebleven, de goudzoekers zijn er niet meer, maar de winkeltjes, hotels, bars en dergelijke zijn er nog, bijna in oorspronkelijke staat. Ook kunt u de Panoramaroute rijden waar u prachtige natuur verschijnselen kunt bezoeken zoals God’s Window, Bourkes Luck Pot Holes, de drie Rondavels, Blyde River Canyon (de op een na grootste Canyon ter wereld) en nog veel meer. Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 4 Sabi - Kruger Nationaal Park (Skukuza restcamp) (ca. 110 km // 2 - 2 ½ uur exclusief stops)
Vertrek uit Sabie en rijden naar het beroemde Kruger Park. Bij het ingangskantoor aanmelden, hier kunt u ook een zogenaamde Visitors Guide kopen met gedetailleerde kaarten van het Kruger Park en het boek verteld u wat de beste manier is om het wild te zoeken, met routes, dieren voorbeelden etc. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden voor een avondsafari of een begeleide wandelsafari. Overnachting op de camping van het Skukuza restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 5 Kruger Nationaal Park (Lower Sabie restcamp) (ca. 45 km // 1 ½ -2 uur rijden exclusief stops)
In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp. Overnachting op de camping van het Lower Sabie restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 6 Kruger Nationaal Park (Berg en Dal restcamp) (ca. 120 km // 2 ½ -3uur rijden exclusief stops)
In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp. Overnachting op de camping van het Berg en Dal restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 7 Kruger Nationaal Park - Ezulweni (Swaziland) (ca. 185 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Vanmorgen op tijd vertrek uit het Skukuza restcamp en het Kruger Nationaal Park. Onderweg nog een laatste kans om de complete "BIG 5" te zien, voor zover er nog een of twee missen. U verlaat het park om het Koninkrijk Swaziland binnen te rijden. Rij via de JEPPE'S REEF grenspost, via Piggs Peak rijden naar Mbabane en naar de Ezulweni Vallei. Onderweg kunnen souvenirs stalletjes worden bezocht. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Ngwenya glas fabriek nabij de Oshoek grens met Zuid Afrika. De camping heeft een zwembad met de uitzicht over het natuurpark.  Informeer bij de receptie over de activiteiten van de camping zoals paardrijden, wandelroutes etc.. Overnachting op de camping in het Mlilwane Nature Reserve. 

Dag 8 Ezulweni (Swaziland) – Hluhluwe (Game Reserve) (ca. 270 km // 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag rijden, in zuidelijke richting, door een groot deel door het koninkrijk Swaziland. Onderweg kleine dorpjes en een prachtige natuur. Maak een stop op een van de vele marktpleintjes om leuke souvenirs te kopen. Na het passeren van de Golela grenspost rijdt u de provincie KwaZulu-Natal van Zuid-Afrika binnen. Pas op voor loslopende koeien, ezels en geiten op de straat! Overnachting op een camping nabij het Hluhluwe Game Reserve.

Dag 9 Hluhluwe - St. Lucia (ca. 130 km // 1 ½ - 2 uur rijden exclusief stops)
Verder naar het zuiden en rijden naar het zuidelijke deel van het St. Lucia meer. Er kan op het St. Lucia onder meer een boottochtje worden gemaakt om de nijlpaarden, krokodillen en watervogels te bekijken. Rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen en uitstapjes te maken. Overnachting op de Cape Vidal camping.

Dag 10 St. Lucia
Volle dag om St. Lucia en omgeving te verkennen en excursies te maken. Overnachting op de Cape Vidal camping.

Dag 11 St. Lucia - Ballito (ca. 230 km// 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit St. Lucia en rijden in zuidelijke richting naar de Dolphin Coast en het gezellige badplaatsje Ballito. Onderweg een prachtig landschap met o.a. uitgestrekte suikerrietvelden. Op weg naar Ballito passeert u heel veel kleine strandjes, neem de tijd (u bent tenslotte vakantie op vakantie) om even af te slaan bij Salt Rock, voor een verfrissende duik in de zee. De Dolphin Coast camping is de overnachtingplaats van vanavond en is gekozen tot een van Zuid Afrika's beste campings. Het is een redelijke kleine camping op ca. 50m van het strand. Het water van de Indische oceaan aan deze kust is het hele jaar door zwembaar. De temperaturen liggen het jaar door tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Dag 12 Ballito – Drakensbergen (ca. 265 km// 3 – 3 ½ uur rijden exclusief)
Vertrek uit Ballito en het binnenland in. Na eventueel eerst een bezoek aan Durban, westwaarts langs Pietermaritzburg richting het plaatsje Howick. Na het bezoek aan Howick en de waterval via de Midland Meander route rijden naar de Centrale Drakensbergen. Onderweg kunnen stops worden gemaakt bij verschillende stalletjes waar allerhande leuke souvenirs en huisgemaakte producten worden verkocht. De camping is gelegen aan de voet van de Centrale Drakensbergen. Hier kunt u een wandeling maken, kanovaren, zwemmen, etc. Overnachting op de camping in de Centrale Drakensbergen nabij Ukahlama World Heritage site.

Dag 13 Drakensbergen 
Volle dag om excursies te maken in de omgeving of om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die worden aangeboden op de camping zoals paardrijden, birdwatching, vissen, wandelen, helikopter vlucht door de Drakensbergen en nog veel meer. Overnachting op de camping in de Centrale Drakensbergen nabij Ukahlama World Heritage site.

Dag 14 Drakensbergen  -  Vrede (ca. 250 km // 2½ - 3 uur rijden exclusief stops)
In de ochtend kunt u op uw gemak vertrekken richting Vrede. De camping heeft een zwembad waar uw voor het laatst nog heerlijk van het zonnige Zuid Afrika kunt genieten.

Dag 15 Vrede – Johannesburg airport - Amsterdam (ca. 200 km// 2 – 2 ½ uur exclusief stops) 
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de loop van de dag (voor 16.00) rijden naar het depot  van de camperverhuurmaatschappij voor inleveren van de camper en een transfer naar de luchthaven van Johannesburg.


Reiscode: AOL 201

 
 
 
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top