Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra
Slideshow

22 daagse avontuurlijke camper rondreis Zuid Afrika & Swaziland

Discoverer Fun Table Mountain

 

22 DAAGSE AVONTUURLIJKE CAMPER RONDREIS ZUID AFRIKA - SWAZILAND
  • Vanaf: € 910,00 p.p. per persoon bij 6 personen Discoverer 6

 
Maak kennis met het diverse Zuid Afrika en het traditionele Swaziland met deze avontuurlijke camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal met Lake St. Lucia (boottochten over Lake St. Lucia) en het Hluhluwe Game Reserve (game drives), de Drakensbergen (wandelingen), de prachtige natuur van de Garden Route (strand, wandelen), de Cango Caves in Oudtshoorn, het wijngebied rond Stellenbosch en de historische stad Kaapstad.

Reiscode: AOL 202  

 


IDEAAL VOOR EEN AKTIEVE FAMILIEVAKANTIE

Dag 1 Johannesburg – Middelburg (ca. 145 km// 1 ½ uur – 2 uur rijden)
Verwelkoming op de luchthaven van Johannesburg door een vertegenwoordiger van de camper verhuurmaatschappij en transfer naar het verhuurdepot waar u de camper in ontvangst neemt. Vertrek uit Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Middelburg. Hier te midden van de prachtige natuur en aan de oevers van de Pienaarsdam dam heeft u 's middags gelegenheid om per boot langs de oever van de dam te varen of te genieten van de omgeving. Op het terrein is ook een klein game reserve. Overnachting op de camping nabij Middelburg. 

Dag 2 Middelburg - Sabie (ca. 202 km/ ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Middelburg en rijden in oostelijke richting naar het dorpje Sabie. Uw rijdt vandaag door een prachtig gebied met veel natuurschoon, de Noordelijke Drakensbergen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Sudwala grotten en ook de Sudwala Bantu Village, waar u meer kunt leren over verschillende Bantu (zwarte) stammen in Zuid Afrika. Overnachting op de camping bij Sabie.

Dag 3 Sabie - Blyde Rivier (ca. 210 km // 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Na het ontbijt vertrek uit Sabie en rijden in noordelijke richting. Van Sabie rijdt u via Pilgrim’s Rest en Graskop naar uw camping vlakbij Hoedspruit. In Pilgrim’s Rest werd in 1873 voor het eerst goud gevonden en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Het dorpje Pilgrims Rest wat in die tijd werd bewoond door gelukzoekers is nu een groot museum. Het pioniersdorpje uit die tijd is onveranderd gebleven, de goudzoekers zijn er niet meer, maar de winkeltjes, hotels, bars en dergelijke zijn er nog, bijna in oorspronkelijke staat. Na het bezoek aan Pilgrim's Rest verder rijden naar Graskop waar eventuele boodschappen kunnen worden gehaald. Vanuit Graskop rijden naar de camping. Onderweg rijdt u via de Panorama Route waar u prachtige natuur verschijnselen kunt bezoeken zoals God’s Window, Bourkes Luck Pot Holes, de drie Rondavels, Blyde River Canyon (de op een na grootste Canyon ter wereld) en nog veel meer. Overnachting op de camping nabij de Blyde rivier 
 
Dag 4 Blyde Rivier - Kruger Nationaal Park (Satara restcamp) (ca. 192 km // 3 - 3½ uur rijden exclusief stops)
Bij vertrek uit HBlyde Rivier kunt uw eerst een bezoek brengen aan het Hoedspruit Cheeta Project, waar u een rondleiding krijgt en dit schitterende dier van dichtbij kunt bewonderen. Verder steunt u met uw entreegelden het project. Vandaar rijdt u het beroemde Kruger Park in via het Orpen hek. Bij het ingangskantoor aanmelden, hier kunt u ook een zogenaamde Visitors Guide kopen met gedetailleerde kaarten van het Kruger Park en het boek verteld u wat de beste manier is om het wild te zoeken, met routes, dieren voorbeelden etc. Ook kunt u zich ter plekke aanmelden voor een avondsafari of een begeleide wandelsafari. Overnachting op de camping van het Satara restcamp (of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 5 Kruger Nationaal Park (Skukuza restcamp) (ca. 95 km // 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)
In de vroege morgen op weg om tijdens de koele uren het wild op te zoeken. Katachtige liggen nog wel eens op het wegdek te slapen omdat het asfalt de warmte van de vorige dag langer vasthoudt. Rustig rijdend verder zuidwaarts en tegen de middag aankomen bij het Skukuza rest camp. Overnachting op de camping van het Skukuza restcamp of een van de andere restcamps in het Kruger Nationaal Park).

Dag 6 Kruger Nationaal Park - Ezulweni (Swaziland) (ca. 185 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Vanmorgen op tijd vertrek uit het Skukuza restcamp en het Kruger Nationaal Park. Onderweg nog een laatste kans om de complete "BIG 5" te zien, voor zover er nog een of twee missen. U verlaat het park om het Koninkrijk Swaziland binnen te rijden. Rij via de JEPPE'S REEF grenspost, via Piggs Peak rijden naar Mbabane en naar de Ezulweni Vallei. Onderweg kunnen souvenirs stalletjes worden bezocht. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Ngwenya glas fabriek nabij de Oshoek grens met Zuid Afrika. De camping heeft een zwembad met de uitzicht over het natuurpark.  Informeer bij de receptie over de activiteiten van de camping zoals paardrijden, wandelroutes etc.. Overnachting op de camping in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. 

Dag 7 Ezulweni (Swaziland) - St. Lucia (ca. 365 km // ca 5 ½  – 6 uur rijden exclusief stops)
Vandaag rijden, in zuidelijke richting, door een groot deel door het koninkrijk Swaziland. Onderweg kleine dorpjes en een prachtige natuur. Maak een stop op een van de vele marktpleintjes om leuke souvenirs te kopen. Na het passeren van de Golela grenspost rijdt u de provincie KwaZulu-Natal van Zuid-Afrika binnen. Pas op voor loslopende koeien, ezels en geiten op de straat! Verder naar het zuiden en rijden naar het zuidelijke deel van het St. Lucia meer. Er kan op het St. Lucia onder meer een boottochtje worden gemaakt om de nijlpaarden, krokodillen en watervogels te bekijken. Overnachting op de camping nabij Cape Vidal.

Dag 8 St. Lucia - Ballito (ca. 230 km // ca 3 ½ – 4 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit St. Lucia en rijden in zuidelijke richting naar de Dolphin Coast en het gezellige badplaatsje Ballito. Onderweg een prachtig landschap met o.a. uitgestrekte suikerrietvelden. Op weg naar Ballito passeert u heel veel kleine strandjes, neem de tijd (u bent tenslotte vakantie op vakantie) om even af te slaan bij Salt Rock, voor een verfrissende duik in de zee. De Dolphin Coast camping is de overnachtingplaats van vanavond en is gekozen tot een van Zuid Afrika's beste campings. Het is een redelijke kleine camping op ca. 50m van het strand. Het water van de Indische oceaan aan deze kust is het hele jaar door zwembaar. De temperaturen liggen het jaar door tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Dag 9 Ballito – Centrale Drakensbergen (ca. 261 km // ca 3 – 3 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Ballito en het binnenland in. Na eventueel eerst een bezoek aan Durban, westwaarts langs Pietermaritzburg richting het plaatsje Howick. Na het bezoek aan Howick en de waterval via de Midland Meander route rijden de overnachtingplaats van vandaag. De camping voor vanavond ligt in het noorden van deze schitterende bergreeks. Niet ver van de camping liggen de Cascades watervallen met waterpoelen om te zwemmen (wel koud maar heerlijk).Rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Er kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Overnachting op een camping nabij Winterton.

Dag 10 Centrale Drakensbergen 
Gehele dag om de omgeving te verkennen. Overnachting op een camping nabij Winterton. 

Dag 11 Drakensbergen - Golden Gate Nationaal Park (ca. 170 km // ca 2 ½ -3 uur rijden exclusief stops)
Vanmorgen vertrek uit de Centrale Drakensbergen en rijden via de mooie route van de R74 naar het Sterkfontein Dam Natuurreservaat. Bij het Sterkfontein Dam Natuurreservaat rijden naar de uiteindelijke bestemming: het Golden Gate Nationaal Park. Dit park dankt zijn naam aan de schitterende fel gouden tinten die de zon op de zandstenen rotsen achterlaat. Het park biedt onderdak aan vele antilopensoorten die al wandelend of rijdend gezien kunnen worden. Overnachting op de Glen Reenen camping.
 
Dag 12 Golden Gate Nationaal Park - Ladybrand (ca. 180 km // ca 2 ½ – 3 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit het Golden Gate Nationaal Park en via een mooie route rijden naar Ladybrand. Ladybrand staat bekend om de kersen boomgaarden en de zandstenen gebouwen. Vanuit Ladybrand kunt u gemakkelijk even over de grens rijden naar Maseru, de hoofdstad van Lesotho. Overnachting op de camping in Ladybrand.  

Dag 13 Ladybrand – Middelburg (Eastern Cape) (ca. 450 km // ca 5 ½  – 6 uur rijden exclusief stops)
Vandaag een schitterende tocht. Rijden door de binnenlanden van Zuid Afrika met onderweg leuke typisch Afrikaanse dorpjes. Overnachting op de Carochalet camping.

Dag 14 Middelburg – Addo (ca. 310 km // ca 4 – 4 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag een flinke, maar schitterende tocht. Rijden door de binnenlanden van Zuid Afrika met onderweg leuke typisch Afrikaanse dorpjes. Onderweg kan een bezoek worden gemaakt aan het dorpje Graaff-Reinet gelegen aan de oever van de Sunday rivier. Graaff-Reinet is een historisch plaatsje in vele opzichten. Nabij Graaff-Reinet ligt het Mountain Zebra Nationaal Park, een leuk park waar de zeldzame bergzebra voorkomt. Verder kan er in Nieu Bethesda een bezoek worden gebracht aan het Helen Martin’s Owl House. Overnachting op de camping in het Addo Nationaal Park

Dag 15 Addo -Tsitsikamma Nationaal Park (ca. 235 km // ca 3 ½  - 4 uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit het Addo Elephant Park en rijden via Port Elizabeth naar het Tsitsikamma Nationaal park. Aan de grillige kustlijn in het Tsitsikamma Nationaal park is voor de komende nacht vlakbij de monding van de Storms rivier de camping plaats gereserveerd. 

Dag 16 Tsitsikamma Nationaal Park – Wilderness (ca. 130 km // ca 1 ¾  – 2 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Tsitsikamma en via de bekende Tuin Route rijden naar het dorpje Wilderness. Rest van de dag ter vrije besteding. Onderweg kan ene bezoekje worden gebracht aan Plettenberg Bay en Knysna. Knysna is een gezellig badplaatsje aan een prachtige lagune. Zeker de moeite van een stop waard is het uitzicht vanaf de Heads over de Indische Oceaan. Verder is er een gezellig winkelcentrum The Quays gelegen aan het water. Overnachting op de camping in Wilderness.

Dag 17 Wilderness - Oudtshoorn (ca. 100 km // ca. 1 ½ – 2 uur rijden exclusief stops)
Vervolg de tuinroute. Bij George via de Outeniqua pas rijden naar Oudtshoorn. Hier in het centrum van de struisvogelcultuur overnachting op de camping nabij Oudtshoorn.  

Dag 18 Oudtshoorn - Swellendam (ca. 220 km // ca. 2 ½ - 3 uur rijden exclusief stops)
Via Calitzdorp en Barrydale rijden naar Swellendam. Swellendam is een landbouwcentrum aan de voet van de indrukwekkende Langenberg keten, dat gekarakteriseerd wordt door met eiken omzoomde straten en goedbewaarde historische gebouwen. Het Drostdy Museum en Bontebok Nationale Park, waar de zeldzame en mooie Bontebok voorkomt, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook zijn er mogelijkheden om naar hartenlust te wandelen in het Marloth Nature Reserve. Overnachting op de camping van Swellendam.

Dag 19 Swellendam - Stellenbosch (ca. 200 km // ca. 2 – 2 ½ uur rijden exclusief stops)
Vanmorgen vertrek uit Swellendam en via Hermanus rijden naar Stellenbosch. Van mei t/m oktober is er een goede kans dat in de baai van Hermanus walvissen te zien zijn die hier naar toe komen om hun jongen te krijgen. Na het bezoek aan Hermanus verder rijden via een prachtige kustweg langs kleine plaatsjes als Kleinmond, Betty's Bay en Rooiels in de richting van Gordon's Bay. Gordon's Bay is een gezellig badplaatsje waar gestopt kan worden voor de lunch of een paar uurtjes strand. Vanaf Gordon's Bay is het nog ca. 15 minuten rijden naar de camping nabij Stellenbosch.
 
Dag 20 Stellenbosch – Melkbosstrand (ca. 600 km // ca. 1 – 1 ½ uur rijden exclusief stops)
Vertrek uit Stellenbosch en rijden richting Kaapstad. Vandaag kan er een mooie route worden gereden langs het Kaapstad schiereiland. Er kan een bezoek worden gebracht aan de vissersdorpjes Kalk Bay, Simonstown en bezoek aan de pinguïn kolonie bij de Boulders. Vandaar rijden naar Kaap de Goede Hoop Nationaal Park. Via de Chapmans Peak Drive route en het dorpje Hout Bay rijden. Via Camps Bay en Kaapstad rijden naar het kustplaatsje Melkbosstrand.  Overnachting op de camping in Simonstown. 

Dag 21 Melkbosstrand 
Vandaag kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Kaapstad met de Bokaap, het historische centrum en het Nederlandse fort, de beroemde Tafelberg, het Victoria & Alfred Waterfront en Robbeneiland, de botanische tuin van Kirstenbosch en veel meer. Overnachting op de camping in Simonstown.

Dag 22 Melkbosstrand – Kaapstad luchthaven (ca. 55 km // ca. 1 – 1 ½ uur rijden exclusief stops)
Vandaag de laatste dag van uw verblijf in Zuid Afrika. In de middag de camper inleveren bij de verhuurmaatschappij en transfer naar de luchthaven van Kaapstad. 


Reiscode: AOL 202

 
 
 
ondek_de_mooie_natuur_in_zuidelijk-afrika
campervakanties
kamperen_met_je_camper
genieten_van_vrijheid_met_je-camper
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top