Tel: +31 (0)10 52 25 011 NL |   Fax: +31 (0)84 21 51 696 NL  skype afrika-online
English Nederlands
Home | Over Ons | Contact | Extra

20 daagse Zuid Afrika World in One Country comfort groepsreis

Chobe_Cruise

 

20 DAAGSE “WORLD IN ONE COUNTRY” ZUID AFRIKA RONDREIS
  • Vanaf: €. 2180- p.p. incl. overnachtingen, entreegelden, vervoer

Maak kennis met het diverse Zuid Afrika en het traditionele Swaziland en Lesotho met deze “World in One Country” rondreis in Internationaal gezelschap. Tijdens deze reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid Afrika zoals de Panorama Route, het Kruger Nationaal Park (game drives), Kwa-Zulu Natal (bezoek aan Zulu dorp en gamedrives in het Hluhluwe Game Reserve), Drakensbergen (wandelingen), de Garden Route, de Cango Caves in Oudtshoorn en natuurlijk de historische stad Kaapstad.

Reiscode: AOL 703

 


GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN


Dag 1 Johannesburg
Verwelkoming door de vertegenwoordiger de Safari Company en transfer naar de Safari Club in Johannesburg voor overnachting. Rond 18.00 uur ontmoeting met de medereizigers en de gids. Overnachting in de Safari Club in een standaard tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)   

Overnachting: guesthouse, tweepersoonskamer met ensuite badkamer, restaurant en zwembad. 
Voor meer informatie: www.safariclubsa.co.za 

Dag 2 Johannesburg  - Graskop
Vertrek uit  Johannesburg rond 06.30 uur en rijden in oostelijke richting naar de Mpumalanga provincie, een landschap dat  gekarakteriseerd wordt door bergen, valleien, schitterende bergpassen, watervallen en bossen. De middag is ter vrije besteding in het dorpje Graskop. Uitgestrekte bananen plantages, uitgestrekte boerderijen, geen typisch toeristische omgeving maar een echte indruk van het plattelandsleven. Tijd om te lunchen (eigen kosten) en uit te rusten van de reis. In de namiddag kennismaking met de groep en de gids. Overnachting in het Graskop hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Overnachting: hotel: tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.graskophotel.co.za 
Afstand: ca. 380 km

Dag 3 Graskop – Kruger Nationaal Park
Na een vroeg ontbijt (rond 07.00 uur) vertrek uit het Graskop hotel en een mooie tour langs de bekende Panorama Route. De route voert langs de Blyde River Canyon, s’ werelds op drie na grootste canyon (Grand Canyon, Fish river Canyon) en Bourke Luck Potholes, schitterende door erosie gevormde rotsformaties. In de namiddag richting het Kruger Nationaal Park en is er onderweg naar het camp tijd voor een eerste kennismaking met de dieren van Afrika. De namiddag is ter vrije besteding. Overnachting in het Berg en Dal restcamp in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: Panorama Route (Burcke’s Luck Potholes) middag game drives door het Kruger Nationaal Park.
Overnachting: Kruger Park restcamp, bungalows met ensuite badkamer, kampwinkel, zwembad.
Voor meer informatie: www.sanparks.org 
Afstand: 250km 

Dag 4 Kruger National Park
Vandaag een ochtend en een namiddag game drive (2-3 uur per game drive) op zoek naar de dieren van het Kruger Nationaal Park zoals de  antilopen als springbok en impala’s, giraffe, zebra en met een beetje geluk de BIG FIVE; leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn. Tussen de game drives door is er tijd om te relaxen in het restcamp. Overnachting in het Berg en Dal restcamp in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: ochtend en middag game drives door het Kruger Nationaal Park
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives in open safari voertuig met een ervaren ranger: R 260,- per persoon
Overnachting: Kruger Park restcamp, bungalows met ensuite badkamer, kampwinkel, zwembad.
Afstand: ca. 100 km (game drives)

Dag 5 Kruger Nationaal Park – Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)
Vertrek uit het Kruger Nationaal Park (rond 08.00 uur) en rijden naar het koninkrijk Swaziland, één van Afrika’s 3 monarchieën geleid door koning Mswati III. Swaziland is een schitterend bergachtig land en de route naar Mlilwane voert ons via Piggs Peak en de hoofdstad Mbabane naar de “Valley of Heaven”. In de middag een game walk door het Mlilwane Wildlife Sanctuary, het eerste wildpark van Swaziland. Overnachting in het Mlilwane restcamp in een Swazi Beehive hut met ensuite badkamer. (ontbijt) 

Inclusief activiteiten: game walk door Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives R 305,- p.p., paardrijden R 225,- p.p.p.u., mountain bikes route met gids R 150,- p.p.p.u, birdwalk met gids R 200,- p.p.  
Overnachting: restcamp Swazi Beehivehut in tweepersoonskamer, restaurant.
Voor meer informatie: www.biggameparks.org
Afstand: 195 km

Dag 6 Mlilwane Wildlife Sanctuary (Swaziland)
In de ochtend een bezoek aan Umphakatsi Chiefs Homestead voor een cultural experience waar de dag wordt doorgebracht met kennismaking met de Swazicultuur en hun leefwijze. In de avond een traditioneel Swazi diner met dans. Overnachting in het Mlilwane restcamp in een Swazi Beehive hut met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch) 

Inclusief activiteiten: Umphakatsi Experience 
Optionele activiteiten: Sunrise of Sunset game drives R 305,- p.p., paardrijden R 225,- p.p.p.u., mountain bikes route met gids R 150,- p.p.p.u, birdwalk met gids R 200,- p.p.  
Overnachting: restcamp Swazi Beehivehut in tweepersoonskamer, restaurant.
  
Dag 7 Mlilwane Wildlife Sanctuary – Hluhluwe / St. Lucia area
Vertrek uit Swaziland na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden door het weinig bezochte zuid oostelijke deel van Swaziland naar de grens met Zuid Afrika en Kwa-Zulu Natal met onderweg een bezoek aan een craft markt. Aankomst in de middag en bootcruise over Lake St. Lucia, een World Heritage site. Overnachting op Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief activiteiten: bezoek aan lokale markt, bootcruise Lake St. Lucia
Overnachting: Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet, bar, restaurant, zwembad.
Voor meer informatie: www.ezulwini.co.za
Afstand: 290 km 

Dag 8 Hluhluwe Game Reserve
Vanmorgen een game drive door het Hluhluwe Game Reserve en in de middag een bezoek aan een lokaal Zulu dorp voor een kennismaking met de Zulu cultuur en tradities. Overnachting op Ezulwini lodge in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: game drive in het Hluhluwe Game Reserve, bezoek aan lokale Zulu dorp 
Optionele excursies: ochtend of avond game drive in open safari voertuig met een ervaren ranger: R 450,- per persoon  
Overnachting: Ezulwini Game Lodge in een tweepersoonschalet, bar, restaurant, zwembad.
Afstand: 100 km 

Dag 9 Hluhluwe - Drakensbergen 
Vertrek uit Hluhluwe na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden naar de noordelijke Drakensbergen nabij het Royal Natal Nationaal Park. De rest dag wordt gevuld met wandelen, mountain biking en vissen in een van de vele bergstroompje en natuurlijk genieten van de schitterende omgeving. Overnachting in de Cavern Drakensberg Resort (of gelijkwaardig) in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt, diner) 

Overnachting: The Cavern lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, zwembad, bar en restaurant
Voor meer informatie: www.cavern.co.za  
Afstand:540 km 

Dag 10 Drakensbergen
Volle dag in de Drakensbergen om te genieten van de omgeving en om wandelingen (met begeleiding) te maken. Overnachting in de Cavern Drakensberg Resort (of gelijkwaardig) in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief activiteit: begeleide wandelingen
Overnachting: The Cavern lodge in een tweepersoonskamer met badkamer, restaurant, zwembad, bar en restaurant

Dag 11 Drakensbergen - Lesotho
Na het ontbijt vertrek uit de Drakensbergen (rond 08.00 uur)en rijden naar het koninkrijk Lesotho. De bestemming van daag is gelegen in het zuidwestelijke deel van Lesotho, een relatief ongerept en bergachtig gebied. De middag is ter vrije besteding om te genieten van de omgeving en kennis te maken met de BaSotho cultuur. Overnachting in de Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt) 

Overnachting: Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met badamer, restaurant, bar en souvenirwinkel 
Voor meer informatie: www.malealea.co.ls 
Afstand: 420 km 

Dag 12 Lesotho
Vandaag een pony trekking door het omliggende berggebied met BaSotho gids. Overnachting in de Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt) 

Inclusief: pony trekking
Overnachting: Malealea Lodge in een tweepersoonskamer met badamer, restaurant, bar en souvenirwinkel

Dag 13  Lesotho - Cradock
Vertrek uit Lesotho na het ontbijt (rond 08.00 uur) en rijden door het binnenland van Zuid Afrika naar het plaatsje Cradock. Cradock is een typisch Afrikaans dorp gesticht in 1814 en reik aan historie. De middag is ter vrije besteding  om het dorp te verkennen. Overnachting in Die Tuishuise historische cottages in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer (ontbijt) 

Overnachting: Die Tuishuise cottages, bar, restaurant 
Voor meer informatie: www.tuishuise.co.za
Afstand: 415 km 

Dag 14 Cradock – Addo Elephant Nationaal Park
Vertrek uit Cradock (rond 08.00 uur)en rijden naar het Addo Elephant Nationaal Park, bekend om de Addo Elephant, een kleiner en aan de lokale omstandigheden aangepaste olifant. In de middag een game drive door het park. Overnachting in het Addo Elephant restcamp in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer (ontbijt)    

Inclusief: namiddag game drive
Optionele excursie: sunrise/ochtend/middag of sundowner game drive R 305,- p.p. // Sundowner game drive met drankjes en snacks R420,- // nachtgame drive R 360,- p.p. in open safari voertuig en ervaren gids
Overnachting: Addo Elephant restcamp, eenvoudige bungalow met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.sanparks.org
Afstand: 205 km 

Dag 15 Addo Elephant Nationaal Park – Tsitsikamma 
Vertrek uit het Addo Elephant Nationaal Park (rond 08.00 uur) en rijden naar de kust en het gebied wat bekend staat als de Garden Route. De overnachtinglocatie van vandaag is omgeving door subtropisch bos en er zijn verschillende uitgezette wandelingen die kunnen worden gemaakt. Rest van de middag om te genieten van de omgeving. In het walvissenseizoen (juni t/m november) bestaat er een goede kans dat u vanaf de kustlijn walvissen kunt zien. Overnachting in de Tsitsikamma Village Inn in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)   

Inclusief: wandeling met begeleiding
Overnachting: Tsitsikamma Village Inn, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.tsitsikammahotel.co.za 
Afstand: 240 km 

Dag 16 Tsitsikamma
Volle dag in de Tsitsikamma waar wandelingen kunnen worden gemaakt. Overnachting in de Tsitsikamma Village Inn in een tweepersoons bungalow met ensuite badkamer. (ontbijt)   

Inclusief: wandeling met begeleiding
Optionele excursie: Bloukrans bungeejump ca. R 850,- p.p.
Overnachting: Tsitsikamma Village Inn, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.

Dag 17 Tsitsikamma – Oudtshoorn
Vertrek uit Tsitsikamma (rond 08.00 uur) en rijden nar het plaatsje Knysna. Hier worden de spectaculaire “ Knysna Heads” bezocht, uitstekende rotspunten die uitzicht bieden over de Knysna lagune en de Indische Oceaan. Na het bezoek aan Knysna via de schitterende Outeniqua bergpas rijden naar het Karoo dorpje Oudtshoorn, vooral bekend om de struisvogelboerderijen en de Cango Caves. In de middag een bezoek aan de Cango Caves, schitterende druipsteengrotten in het Swartberg gebergte. Overnachting in de Turnberry Boutique hotel in een tweepersoons kamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: bezoek aan de Cango Caves
Overnachting: Turnberry Boutique hotel, hotelkamer met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.turnberryhotel.co.za 
Afstand: 280 km 

Dag 18 Oudtshoorn – Kaapstad
Vertrek uit Oudtshoorn en via de kleine Karoo rijden naar de Kaap. Onderweg naar Kaapstad wordt een stop gemaakt in Stellenbosch, een historisch universiteitsstadje en vooral bekend voor de heerlijke wijnen. In de omgeving van Stellenbosch wordt gestopt bij een wijnhuis voor een keldertour en een wijnproeverij. Na het bezoek aan Stellenbosch rijden naar Kaapstad en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Townhouse hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: wijntour en proeverij in Stellenbosch
Overnachting: The Townhouse hotel, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant  en zwembad.
Voor meer informatie: www.townhouse.co.za 
Afstand: 495 km

Dag 19 Kaapstad
Vandaag wordt een excursie gemaakt over het Kaapse schiereiland met bezoeken aan Simonstown en de Boulders Beach pinguïn kolonie en natuurlik Kaappunt. Optioneel kan er een excursie worden gemaakt naar Robbeneiland. Overnachting in Townhouse hotel in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt)

Inclusief: Cape Point Tour
Optionele excursie: bezoek aan Robben eiland ca. R 300,- p.p. Table Mountain Kabelbaan R 225,- p.p.
Overnachting: The Townhouse hotel, tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant  en zwembad.
Afstand: 100 km

Dag 20 Kaapstad 
Na het ontbijt nog tijd om op eigen gelegenheid de stad in te gaan en dan in de loop van de middag (rond 18.00 uur) een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. (ontbijt)


Reiscode: AOL 703

 
 
 
game_spotting
Lesedi chief afikaonline.nl
panorama-route-panoramic-afrikaonline.nl
Kruger_National_Park_Leopard-afrikaonline.nl
 
Zuid-Afrika
Protea_Flower_South-Africa

Informatie over Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. De totale oppervlakte van het land is 1.123.226 km2, exclusief de "onafhankelijke" thuislanden Bophuthatswana, Ciskei, Transkei en Venda en de Walvisbaai; incl. deze gebieden: 1.225.765 km2. Zuid-Afrika is daarmee 30 keer groter dan Nederland. Het land kent een rijke geschiedenis die wel 2 miljoen jaar terug gaat.

Landen info >>>
Top